Blog

Hoofdstuk 290

Hi Guys,

Ik weet niet of ik het al eerder heb benoemd in een blog, maar ik ben iemand die graag TV kijkt. Ik vind het heerlijk om een hele avond voor de TV te zitten. Dan heb ik het niet zozeer over het kijken van series en films via streamingsdiensten. Dat vind ik namelijk ook heerlijk, maar deze keer heb ik het echt over tv-programma’s.

De hele avond zappen langs alle zenders in de hoop dat er iets op TV. Of speciaal de TV op een bepaalde zender zetten, omdat je dat programma echt niet wil missen. Soms zelfs keuzestress hebben, omdat allebei die programma’s tegelijkertijd op TV zijn.

De laatste tijd zijn er drie programma’s die ik echt actief heb gevolgd. Over ‘Married at First Sight’ heb ik al een keer eerder uitgebreid stilgestaan. Wil je dit nog een keertje lezen? Ga dan even naar Hoofdstuk 237!

Er zijn nog twee andere programma’s die ik echt heb gevolgd. Dat zijn ‘Wie is de Mol?’ en ‘Big Brother 2021’.

‘Wie is de Mol?’ is gister voor het laatst op TV geweest. Ik ga niet spoileren, want dat is gewoon niet leuk. Wel wil ik even kwijt dat ik het uiteindelijk wel goed had. Het is jammer dat ik eerder Splinter had verdacht en dus ook al mijn punten op hem had ingezet……… Ik vond het wel echt een hele leuke groep.

‘Big Brother 2021’ is nu nog volop bezig. Daar zit ik echt middenin. Ik geniet er echt heel erg van. In Hoofdstuk 283 heb ik hier al heel even bij stilgestaan. Dus als je daar meer over wilt weten dan verwijs ik je graag door naar die blog.

Je denkt nu misschien:

Waarom vertel je dit nu allemaal?

Nou, ik vertel het omdat ik er graag met jullie over wil praten. Niet zozeer over de programma’s zelf. Dus wees niet bang dat je niet mee kan praten als je de programma’s niet kijkt/hebt gekeken.

Ik zat laatst dus ‘Big Brother 2021’ & ‘Wie is de Mol?’ te kijken en ik stelde mezelf de volgende vraag:

Zou ik hieraan mee willen doen?

Hier kan ik op zich heel erg kort over kunnen zijn:

 

Ja! Ik zou hier dolgraag aan mee willen doen. Het lijkt me echt heel erg leuk!

 

Toen stelde ik meteen de volgende vraag aan mezelf:

Zou ik het kunnen?

Dat wordt een veel moeilijker verhaal. Ook heb ik meer tijd nodig om dit antwoord uit te leggen.

Laat ik het even per programma langsgaan, want het zijn echt twee totaal verschillende programma’s.

 

1.Wie is de Mol?

Dit lijkt me echt het vetste programma om aan mee te doen. De kans dat ik ooit mee mag doen is heel erg klein, want ik ben geen bekende Nederlander. Daar gaat het nu even niet over ☺️.

Als je het over dit programma hebt dan stel je jezelf al heel erg snel de vraag:

Zou ik een goede mol kunnen zijn?

Nee dat denk ik niet.

Als mol moet je eigenlijk de hele tijd een ander rol spelen en je moet dus ook tegen de anderen liegen. Je moet een geheim bewaren. Ik zou dat niet goed kunnen. Bij mij zal je zo snel kunnen zien dat ik een andere opdracht heb. Ik zou mezelf zo snel verraden. Als je mij een paar vragen stelt dan weet je al heel snel het antwoord…..

Daarnaast is het een taak van de mol om zo min mogelijk geld in de pot te krijgen. Je krijgt geld in de pot door opdrachten zo goed mogelijk te volbrengen. Als mol moet je dus eigenlijk de opdrachten saboteren of minder je best doen tijdens opdrachten. Jouw focus is de hele tijd: zo min mogelijk geld in de pot.

Ik weet bijna zeker dat mijn fanatisme het hier zal winnen. Ik ben namelijk altijd heel erg fanatiek met spelletjes. Dus ja, ik wil winnen en laat dat nou precies niet de bedoeling zijn als je de mol bent.

Dus mij kunnen ze denk ik beter als kandidaat vragen. Al zou ik denk helemaal gek worden en alles en iedereen wantrouwen……

Dit brengt me mooi bij het volgende programma.

 

2.Big Brother

Bij ‘Big Brother’ heb je als doel om het langste in een huis te zitten en uiteindelijk de pot heel goed te vullen, want de winnaar krijgt de pot. Tussendoor speel je spellen en moet je mensen elimineren zodat ze het huis uit gestemd kunnen worden. Dus er ontstaan al snel bondjes. Ook is er wekelijks een huismeester die regels moet bepalen.

Ik vraag me serieus af of ik dit zou kunnen. Ik ben namelijk nooit zo sterk in nieuwe groepen. Ik ben iemand die eerst een tijdje de kat uit de boom kijkt. Ik observeer eerst en kijk hoe iedereen is. Als ik uiteindelijk mijn plekje weet te vinden en als het goed voelt dan zou ik het echt prima kunnen. Het wordt pas echt een probleem als ik me niet goed voel binnen de groep en ik dus niet mijn plek in de groep vind.

Ik denk heel erg dat het voor mij cruciaal is dat ik een maatje vind in het huis. Dan heb ik iemand waarop ik elke keer terug kan vallen en alles mee kan bespreken. Iemand bij wie me echt goed voel. Als ik dit niet heb dan vraag ik me echt af of ik het zou kunnen. Maar ja, dat weet je nooit in het begin. Je komt in een huis met alleen maar vreemden.

Toch blijft het spel dat je anderen uit het huis moet stemmen. Ik zou dat denk ik niet kunnen. Je gaat je misschien toch hechten aan bepaalde personen. Ook zou ik al die bondjes niet aankunnen. Je stemt wel op mensen, maar ondertussen doe je wel heel erg lief en normaal tegen mensen. Ik denk dat ik het echt niet van elkaar kan scheiden. Al snap ik heel goed dat een stem op iemand niet altijd persoonlijk is. Ik denk toch dat dit zo voelt als jij diegene bent waarop is gestemd.

Als laatste zou ik ook geen goede huismeester zijn, want ik zou te erg bezig zijn met dat ik regels bedenk die iedereen leuk en goed vindt. Daarnaast zou ik ook te veel bezig zijn wat mensen van mij denken als ik bepaalde regels opstel. Ik zou te veel met de groep bezig zijn en te weinig met het uiteindelijk spel. Ik zal niet heel veel nadenken over mijn eigen spel. Ik volg de groep wel…..

Ik zou wel weer heel erg fanatiek zijn als er spellen gespeeld moeten worden. Dus ik zal er alles aan doen dat de geldpot goed gevuld zal zijn voor de winnaar.

Al lijkt het me wel een heel mooi en goed spel om jezelf nog veel beter te leren kennen. Je moet echt met elkaar gaan leven. Er is 0 contact met de buitenwereld. Dat zou ik wel een keertje mee willen maken. Al denk ik echt wel dat ik iedereen zo erg zou missen.

Dus ja, ik weet niet zo goed of ik het zou kunnen.

Muziek van de Week.

Ik moet toegeven dat ik het echt heel erg lastig vond om deze week een liedje te kiezen. Er zijn deze week namelijk zoveel toffe nummer uitgekomen.

Toch heb ik gekozen voor een nummer die bij deze blog past.Ik haal zelf altijd heel veel energie en motivatie uit dit nummer. Ook word ik hier altijd zo vrolijk van.

Voor mij staat dit nummer voor het feit dat je altijd moet doen waar jij je goed bij voelt. Iedereen heeft zijn/haar eigen mooie en waardevolle bijdrage. Iedereen blinkt wel ergens in uit. Gebruik je talenten en je sterke punten.

Uiteindelijk zal iedereen een keer gaan shinen. Iedereen krijgt een keer zijn/haar moment. Soms zijn het zelfs meerdere momenten. Het is vooral belangrijk dat je altijd jezelf blijft en dat je in jezelf blijft geloven.

Dat haal ik heel erg uit het nummer.

Ik zal misschien niet gaan shinen in de shows die ik hierboven heb genoemd, maar ik heb wel andere dingen waar ik wel in zal shinen. Ik heb mijn eigen talenten.

Maar ja, als je het nooit probeert dan weet je ook niet of je zal shinen of niet. Misschien wordt het uiteindelijk wel de beste beslissing die je ooit hebt genomen.

Volg je hart, volg je gevoel.

Dan komt het altijd goed.

Muziek van de week:

The Greatest Showman – The Greatest Show

Heeft deze blog nog een bepaalde boodschap?

Heel eerlijk: ik heb echt geen flauw idee.

Okay, dat is niet helemaal waar. Terwijl ik deze blog aan het schrijven was, kwam er een bepaalde gedachte naar boven. De ‘Muziek van de Week’ heeft me ook heel erg geholpen.

Het volgende kwam in me op:

Ik weet helemaal niet of ik wel of niet zou kunnen. Ik heb het namelijk nog nooit gedaan. Ik weet niet of ik het wel/niet vol zou houden in het Big Brother huis en ik weet ook helemaal niet of ik wel of niet een slechte mol zou zijn.

Uiteindelijk zal je ter plekke zien of je het wel of niet kan.

Waarschijnlijk zal je jezelf heel erg vaak verbazen.

Misschien heb je wel talenten waarvan je helemaal niet wist dat je ze had. Er kan een kant van jezelf naar boven komen waarvan je het bestaan niet eens wist.

Als je iets nog nooit hebt geprobeerd dan kan je het ook niet weten. Je moet het vaak eerst ervaren.

Je moet jezelf altijd blijven uitdagen. Soms betekent dit ook dat je jezelf in het diepe gooit.

Vaak hangt het ook heel erg af van de situatie. In elke situatie reageer je anders.

Van tevoren kan je een hele strategie hebben bedacht, maar uiteindelijk bepaal je ter plekke wat je het beste kan doen.

De praktijk zorgt er bijna altijd voor dat je alles anders moet doen. Je moet inspelen op alles wat er op het moment zelf is. Je kan niet alles van tevoren weten. Alles gaat namelijk altijd anders. Dat staat altijd vast ?.

Blijf altijd dicht bij jezelf en blijf je eigen spel spelen. Als je dit doet dan moet het echt wel goed komen. Laat anderen alsjeblieft nooit tegen je zeggen dat het niet kan.

 

Probeer eens buiten je comfortzone te stappen. Kijk wat het je opbrengt.

Misschien blink je juist wel uit in datgene waarvan je dacht dat je het nooit zou kunnen.

Als je het niet in 1x kan dan ga je oefenen.

Practice makes perfect.

 

Het is alleen heel erg belangrijk dat jij je er goed bij voelt. Als jij je er echt niet goed bij voelt dan moet je het natuurlijk niet doen.

Maar als je het wil dan is het soms echt nodig om uit je comfortzone te stappen,

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.