Blog

Hoofdstuk 287

Hi Guys,

Het is vandaag 14 februari: Valentijnsdag!

Als jullie mij een beetje kennen dan weten jullie dat ik elke kans aangrijp om over de liefde te schrijven. Ik maak dan ook heel erg graag van deze gelegenheid gebruik. Deze blog zal geheel in het teken staan van de liefde. Dan weet je dat alvast ☺️.

Valentijnsdag is nou eenmaal de dag van de liefde. Een dag waar de liefde centraal staat. Een dag waar we de liefde vieren. Een dag waarop je jouw geliefde verrast of waar je iemand eindelijk een keer (anoniem) durft te vertellen dat je iemand leuk vindt.

Ik sta elk jaar in mijn blogs stil bij Valentijnsdag. Ik heb minstens 1x in die blogs vertelt dat ik het doodeng vind om mijn geheime liefde op Valentijnsdag te vertellen dat ik hem leuk vind. Ik durf dat echt niet. Dat is nu nog steeds het geval. Ook dit jaar is het vanuit mijn kant stil rondom Valentijnsdag.

Dat betekent niet dat ik niet een leuke dag vind.

Het gaat mij niet om de dag zelf. Vorig jaar heb ik daar in een blog al meer over verteld. Ik heb toen al gezegd dat ik Valentijnsdag weiger te zien als een commerciële feestdag. Ik vind het idee van Valentijnsdag zo ontzettend mooi, maar ik vind het zo jammer dat er steeds meer commercieel gedoe omheen zit.

Ik vind Valentijnsdag een leuke dag, omdat het een extra reden is om stil te staan bij de liefde.

Zoals ik al eerder zei: ik hou van de liefde. Ik vind het zo’n heerlijk onderwerp. Ik hou van liefdesliedjes, romantische comedy’s, boeken over de liefde. Ik ben ook een groot fan van ‘Married at fitst Sight’.  Ook vind ik het heerlijk om over de liefde te schrijven.

Ik kan zo ontzettend genieten van het onderwerp. Ik word er vaak ook zo blij van. Als ik zie dat mensen gelukkig zijn dan krijg ik ook zo’n gevoel. Ik leef vaak ook zo mee met de personages in films en series. Ook leef ik vaak heel erg mee met de deelnemers van ‘Married at first sight’ of andere datingsprogramma’s. Ik hou er gewoon heel erg van.

Waarom hou ik dan zo van de liefde?

Ik denk dat het komt omdat er zo ontzettend veel mysterie is rondom de liefde. Hoe langer je erover na gaat denken, hoe meer vragen je kan krijgen.

Ook ben je nooit uitgepraat over de liefde. Het onderwerp is namelijk zo ontzettend breed. Het gaat over heel veel verschillende onderwerpen. Daarom zijn er ook veel podcasts, video’s en boeken over geschreven. Daarom vind ik het denk ook heerlijk om naar Matthew Hussey te luisteren. Er spelen zoveel verschillende dingen bij de liefde. Ja, ik kan er echt uren over praten. Ik vind het zo fascinerend.

Daarnaast heeft iedereen zijn/haar eigen verhaal en ervaring. Er bestaat niet één verhaal.Voor iedereen is de liefde weer zo anders. Toch is iedereen op zoek naar de liefde. Eigen weet niemand waar ze eigenlijk naar op zoek zijn. Vaak komt het op iemands pad als ze er niet mee bezig zijn.

De liefde is een onverwachts, onverklaarbaars en mysterieus iets.

Dat zorgt er ook voor dat het een heerlijk onderwerp is om mee bezig te zijn. Of je het onderwerp nou verwerkt in een liedje, een verhaal of dat je de liefde viert.

Het maakt eigenlijk niet uit hoe je er mee bezig bent.

Waarom zou je op Valentijnsdag niet even stilstaan bij de liefde?

Als je het aan mij vraagt dan hoeft dit niet heel uitbundig. Je hoeft niet alles uit de kast te halen. De kleinste dingen zijn misschien wel de allermooiste dingen. Het gaat om het gebaar.

Ik denk dat ik daarom het hele commerciële gedoe rondom Valentijn heel erg jammer vind.

Het commerciële aspect rondom Valentijnsdag haalt het hele idee van deze dag weg. Het gaat er naar mijn mening niet om dat je je geliefde een heel duur cadeau geeft. Ik denk dat Valentijnsdag er juist om gaat dat je elkaar verwent. Dat je iemand die dag even extra in het zonnetje zet.

Hoe je dat doet? Dat is aan jou. Het is aan jou om je geliefde te verrassen.

Als je iemand wel met een duur cadeau wil verrassen dan is dat prima. Als jij dat wil dan moet je dat doen. Niets is verplicht. Ik denk dat veel mensen als blij zijn met een kleinigheidje.

Jij kent je geliefde als de beste. Dus jij weet vast wel hoe je jouw geliefde het beste kan verrassen.

Moet het van één kant komen?

Ik denk dat het juist leuk is als jullie elkaar verrassen. Dat lijkt me het allerleukste .

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat we er geen wedstrijd van gaan maken. Doe je lekker je eigen ding. Doe waar jij je goed bij voelt. Vier Valentijnsdag op de manier die jij wil.

Het gaat erom dat je op Valentijnsdag de liefde extra viert.

Je viert de liefde, hopelijk, niet alleen op Valentijnsdag, maar het is wel een mooie gelegenheid om er weer even bij stil te staan.

 

Muziek van de Week

Ik volg deze artiest al een tijdje. Sinds hij mee heeft gedaan aan ‘Amerca Got Talent’ ben ik onder de indruk van zijn stem. De laatste tijd heeft deze man een aantal covers op zijn YouTube kanaal geplaatst.

Door deze covers ben ik nog meer onder de indruk van zijn stem. Ik was al een groot fan van hem en ik wist dat hij echt goed was, maar dit overtreft alles.

Dit duet is hier het voorbeeld van. Ik kende zijn duet partner helemaal niet, maar ook hij heeft mij omvergeblazen.

Daarnaast past dit nummer heel erg bij de betekenis van Valentijnsdag.

 

MVDW:

Brian Justin Crum & Matt Bloyd – Tell Him

 Ik vertelde het aan het begin al even, maar ik vind het heel erg eng om iemand te vertellen dat ik hem leuk vind. Ik ben liever iemand die het geheim houdt. Ik zeg het pas als ik zeker weet dat het goed zit. Dus als ik bijna zeker weet dat de ander er precies hetzelfde over denkt. Of ik wacht tot de ander de eerste stap zet.

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dit doet. Er zijn vast veel meer mensen die het zo doen of die het te eng vinden om tegen iemand te zeggen dat ze diegene leuk vinden.

Toch vind ik het heerlijk om met de liefde bezig te zijn. Ik heb al zo veel verhalen geschreven waarin de liefde centraal staat.

Ook vind ik het heerlijk om hintjes te geven.

Hintjes waarvan ik eigenlijk wel weet dat diegene ze niet oppikt.

Als je je wel heel erg aangesproken voelt dan mag dat natuurlijk ☺️. Misschien heb ik het wel over jou, maar misschien ook niet. Daar kom je maar op één manier achter……

Tot die tijd blijf ik een Secret Valentine.

Dan vraag ik het maar op deze manier:

Will you be my Valentine?

❤️

Clannad

 

PS. Hoe vier jij Valentijnsdag? Misschien ben je wel verrast. Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.