Blog

Hoofdstuk 286

Hi Guys,

 

Deze week was toch wel een aparte week voor mij. Er stonden namelijk twee dingen centraal: het afronden van een onderzoek & het voorbereiden op het laatste onderdeel van de opleiding.

Ik ben, samen met een klasgenoot, deze week druk bezig geweest met het voorbereiden van een presentatie over een onderzoek die wij de afgelopen vijf maanden hebben gedaan. Het afronden van het onderzoek voelde al heel erg dubbel.

Aan de ene kant was ik heel erg blij, omdat we het wel samen hebben kunnen afronden. Eindelijk hebben we het ingeleverd en hebben we het onderzoek volbracht. Dit onderzoek heeft een aantal ups, maar ook een aantal downs gekend. Dus we waren blij dat het toch ingeleverd is en dat we allebei achter het onderzoek staan. Aan de andere kant vond ik het ook heel erg jammer dat het nu afgerond was, want ik vond het zo’n ontzettend leuk onderzoek. Ik vond het zo ontzettend leuk om ermee bezig te zijn. Ik vond het zo interessant. Ook kregen we hele positieve reacties van de opdrachtgever. Dat geeft toch altijd een heel erg tof gevoel.

Nu is het alleen nog wachten op het resultaat. Ik ben heel erg benieuwd hoe de beoordelaar kijkt naar ons onderzoek ?.

Met dit onderzoek is het profiel Jeugd van Sociaal Werk ook afgerond. Ook dat voelt heel erg raar, omdat we nog middenin het jaar zitten.

Aanstaande maandag beginnen de minors. Minors zijn eigenlijk een vrije indeling van een stukje van de opleiding. Je kan zelf iets uitkiezen waarin jij je wil gaan verdiepen. Je kan vakken volgen, maar je kan ook stage gaan lopen in het buitenland. Deze activiteiten leveren je studiepunten op en als je die haalt dan behaal je uiteindelijk je diploma (even een korte samenvatting ?).

Ik heb ervoor gekozen om een aantal vakken te volgen. Deze vakken gaan over onderwerpen die ik heel erg interessant vind en die mij (hopelijk) gaan helpen in mijn toekomstige carrière.

De presentatie van ons onderzoek was op dinsdag (we hadden het al ingeleverd) en de minor gaat aanstaande maandag van start.

Dat betekent dus dat ik een aantal dagen had waarbij ik helemaal niets voor school hoefde te doen. Ik had een paar dagen ‘vrij’. Mijn klasgenootje noemde het een ‘minivakantie’ en ik nam dit over.

Een minivakantie dus. Van drie dagen + weekend.

Dagen die ik dus echt helemaal zelf in kon vullen. Ik kon bedenken wat ik ging doen.

Ik besloot om deze dagen te gebruiken om tot mezelf te komen. Dagen waarop ik niet hoefde te maar, maar waarin wel alles mocht. Nou ja, alles? We hebben nog steeds bepaalde maatregelen waar we mee moeten leven. Maar je snapt wat ik bedoel ?.

Woensdag heb ik samen met een vriendin online een film gekeken. Dit was erg gezellig ?.

Verder heb ik op donderdag mijn kamer grondig opgeruimd. Dat had mijn slaapkamer wel echt nodig??. Ook heb ik mijn boekenkast zo ingedeeld dat alles erin staat wat ik voor de minors nodig heb.

Vrijdag had ik online een afspraak met iemand om even te babbelen. Dit was erg gezellig en heeft me weer aan het nadenken gezet (misschien later meer hierover ?). In de middag heb ik mijn agenda ingevuld met alle lessen die gepland staat voor mijn eerste minor.

Zaterdag is de Six Nations 2021 (rugby) begonnen en gister heb ik allebei de wedstrijden gevolgd. Ik ben nu ook weer een wedstrijd aan het kijken ?.

Het was dus een combinatie van ontspannen en voorbereiden op de tijd die komen gaat.

Ik vond het echt heerlijk.

Even opladen, even weer tot jezelf komen. Dat kan, denk ik, nooit kwaad.

Ik zeg best wel vaak in mijn blog, maar het is zo ontzettend belangrijk om structureel een moment te nemen waarin je even tijd neemt voor jezelf. Echt even een moment van me time. Misschien is dit dan ook wel meer een reminder naar mezelf toe ?.

Ik vergeet het echt te vaak. Ik ben iemand die altijd maar doorgaat. Ik ben iemand die hard wil werken en ik neem niet zo vaak de tijd voor mezelf. Tijd waarbij ik even niets hoef te doen. Tijd waarin ik echt iets doe waar ik blij van word.

Dat doe ik alleen als ik echt niets hoef te doen.

Maar eigenlijk zou ik veel vaker me time in moeten plannen.

Vaak vergeet ik de tijd voor mezelf te nemen.

Ik ga me echt wel voornemen om wat vaker ‘me time’ in te plannen, maar ja dat zeg ik al een hele tijd.

Ik ga echt proberen om in de weekenden wat meer tijd voor mezelf te nemen. Dat hoeft niet de hele dag, want het zal echt wel voorkomen dat ik nog iets voor school moet doen.

Nu gebruik ik de zondagen om echt tot rust te komen. Ik probeer de zondag echt alleen voor mijn blog te gebruiken. Alleen in hoge uitzondering (tentamen, deadline) gebruik ik de zondag dag om te studeren/ opdracht af te maken. Maar toch wil ik proberen om op de zondag ook een film te kijken ofzo. Of iets anders te doen waardoor ik echt tijd voor mezelf neem.

De komende weken is de ‘Six Nations 2021’ nog op TV dus die gaan me wel op weg helpen ?.

Tijd nemen voor jezelf. Het is super belangrijk, maar ik vergeet het veel te vaak.

 

Muziek van de Week.

Ik denk dat het twee/drie weken geleden is dat ik deze cover voor het eerst hoorde.  Ik was zo onder de indruk van deze versie. Vorige week keek ik ook naar het optreden en eigenlijk is het nummer sinds dat moment niet meer uit mijn hoofd gegaan.

Ik ben een beetje verliefd geworden op deze versie. Het feit dat hij klein begint en steeds meer uitpakt. Ik hou er echt van! zijn stem is ook echt perfect voor dit nummer. Ik ga eerlijk zijn: ik had niet gedacht dat hij dit in zich had.

Bij mij staat het nummer al een week op repeat.

Luister en oordeel zelf maar.

 

MVDW:

Shawn Mendes – Can’t take my eyes off you

Tijd nemen voor jezelf. Ik denk dan al snel aan het momenten waarbij je helemaal niets doet. Wat je dan doen, zorgt ervoor dat je heel erg blij wordt of dat je tot rust komt.

Maar me time heeft ook te maken met het feit dat je voor jezelf zorgt. Dat je goed voor je lichaam en je geest zorgt.

Ik merk de laatste dagen echt dat ik beter in m’n vel zit. Ik ben een kleine maand bezig met een andere levensstijl en ik merk echt hele positieve effecten. Vandaag heb ik mijn eerste doel behaald:

De eerst 5 kilo is eraf!

Ik ben zo blij.

De eerste stap is gezet.

Nu volhouden, maar als het blijft gaan zoals het nu gaat dan moet het goedkomen.

Ook ben ik wat meer aan het bewegen. Dit doe ik door het doen van thuis work-outs. Dat gaat de ene keer beter dan de andere keer. Maar ook dat zal uiteindelijk wel goed komen ?.

 

Morgen ga ik beginnen aan een nieuwe (en de laatste) fase van mijn opleiding Sociaal Werk. Ik heb er heel veel zin in, maar ik vind het ook erg spannend.

We gaan zien wat deze fase me gaat brengen.

Ik heb er alle vertrouwen in.

❤️

Clannad

PS. Wat doe jij om echt tijd voor jezelf te nemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.