Blog

Hoofdstuk 284

Hi Guys,

Ik denk dat ik het volgende nog nooit zo vaak heb gezegd in een blog. Toch ga ik het nog een keertje zeggen:

We leven in een rare tijd.

We zitten met z’n allen in een hele rare tijd. Een tijd die niemand ooit had voorspeld.

Afgelopen week is er nog iets geks bovenop gekomen:

Een avondklok.

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik nog steeds een beetje moet wennen aan het idee. Het feit dat we ’s avonds binnen moeten blijven, omdat we bezig zijn om een virus onder controle te krijgen.

Als je me dit een jaar geleden had verteld, dan had ik je zo hard uitgelachen.

Nu is het toch echt de realiteit. Sinds gisteravond hebben we echt te maken met een avondklok.

Het maakt niet uit wat je van de avondklok vindt, want de avondklok is er. We kunnen hier niets tegen doen. Het is er nou eenmaal.

We kunnen er met z’n allen niets tegen doen. De avondklok gaat echt niet opeens weg.

Het enige wat we wel kunnen doen is ervoor zorgen dat de avondklok overbodig wordt. Dat doen we door ons te houden aan de maatregelen. Dus ook aan de avondklok.

Dat betekent niet dat het niet moeilijk hoeft te zijn. Het vraagt veel van mensen. Daar heb ik alle begrip voor. De boodschap kan heel erg hard aankomen. Ik ga er niet over liegen dat ik het soms ook heel lastig vind.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat er voor mij niet heel veel verandert met de komst van de avondklok. Ik was al heel erg veel binnen en ik zag al heel weinig mensen. Daarnaast ging ik ’s avonds ook niet de straat op.

Ik ben een student en eigenlijk gaat bij mij alles online. Daarnaast ben ik de afgelopen weken ook heel erg druk bezig met het afronden van een opdracht voor school. Dus eigenlijk zit ik de afgelopen tijd alleen maar achter mijn computer of ik ben interviews aan het houden met mensen.

Ik mag morgen weer even naar school, omdat ik een toets heb. Dat is weer voor het eerst in drie weken.

Dus ja, misschien ben ik niet de juiste persoon om hier iets over te zeggen. Voor mij verandert er namelijk niet heel erg veel.

Gisteravond keek ik naar ‘Matthijs gaat door’ en daar hadden ze het over de aankomende zomer. De verwachting is toch wel dat we aankomende zomer veel meer dingen mogen: concerten, bioscoop, theater, festivals, restaurants, uitgaan, etc.

Ik keek naar de tv en ik werd zo ontzettend blij van de gedachte. De gedachte rondom het idee dat aankomende zomer weer van alles mag. Dat we dan van de maatregelen af zijn.

Is het heel realistisch om te denken dat het aankomende zomer weer helemaal ‘normaal’ is?

Ik weet het niet. Ergens ben ik bang dat het niet heel realistisch is, maar de gedachte alleen al maakte mij zo ontzettend blij.

Het idee dat er een tijd komt waarbij alles weer kan, komt er echt aan. Er is echt licht aan het einde van de tunnel. Er gaat echt een tijd komen waarin we elkaar weer massaal gaan zien en waarin we elkaar weer in de armen kunnen houden. De tijd waarin we weer naar concerten, festivals, het theater, de bioscoop of sportwedstrijden kunnen gaan.

Die tijd gaat echt komen.

Muziek van de Week.

Vorige week had ik het over de ‘Vrienden van Amstel Livestream’. Ik vond dat zo tof! Ik ben nog steeds een beetje aan het nagenieten.

Het leuke is dat er optredens op YouTube worden gezet. Op deze manier kan je echt nog heel vaak genieten van alle optredens. De komende tijd komen er nog veel meer video’s online. Maar eigenlijk staat één van mijn favoriete nummers al online!

Ik word zo blij van dit nummer! Deze samenwerking vind ik echt heerlijk! Hij staat op repeat! Het nummer zit alweer de hele week in mijn hoofd ☺️.

Ook brengt dit nummer een zomergevoel met zich mee. Ik heb nu alweer zin in de zomer en het lekkere weer!

Ik kwam er net achter dat de grootste zomerhit van 2020 nog nooit ‘Muziek van de Week’ is geweest?.  Dan moeten we hier maar snel verandering in gaan brengen!

 

MVDW:

Rolf Sanches & Kraantje Pappie – Más Más Más

 

Het idee van de zomer waarin alles weer mag, maakt mij dus echt heel erg blij en het geeft me hoop. Maar voordat we daar zijn, moeten we er iets voor doen. We moeten iets inleveren. Dat doen we al een aantal maanden (bijna een jaar). We hebben met z’n allen laten zien dat we het virus onder controle kunnen krijgen.

We leven nu al een tijd met dit virus en dus ook met de bijbehorende maatregelen. Ik denk dat iedereen er ook wel een beetje klaar mee is. Ik ben er ook klaar mee. Maar ja, daar doe je niets aan.

Het enige wat we kunnen doen, is er het beste van maken.

Kijken naar wat er wel kan en niet alleen maar kijken naar wat er niet kan.

Ik heb in de kerstvakantie een film gekeken met een vriendinnetje. We keken dit samen via een link. We waren allebei thuis, maar toch keken we een film samen. Het was zo leuk!

Nu kan ik makkelijk praten.

Ik woon bij mijn ouders, ik ben student, ik heb geen eigen onderneming, ik heb geen kinderen die ik thuis onderwijs moet bieden, ik vrees niet voor mijn baan en ik heb een eigen kamer waarin ik mezelf kan terugtrekken.

Daarom is het zo belangrijk dat we elkaar blijven helpen en dat we elkaar blijven zien. We zitten hier namelijk met z’n allen in.

In de eerste lockdown had ik veel meer het gevoel dat we het echt met z’n allen deden, maar nu zie ik daar heel weinig van. Dat vind ik jammer.

Laten we weer naar elkaar luisteren en elkaar helpen. We hebben allemaal laten zien dat we het kunnen.

Alleen samen kunnen we dit.

Het zijn rare tijden. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken.

We zitten hier nou eenmaal in. Laten we er met z’n allen het beste van maken.

 

Iedereen staat anders in deze hele situatie. Voor de één levert deze hele situatie problemen op. Deze tijd kan voor veel mensen een hele grote mentale klap zijn. Merk jij dit bij jezelf of zie je dit in je omgeving gebeuren? Praat er dan over. Ook op internet zijn er opties. ‘Mind Korelatie’ is zo’n optie. Wees alsjeblieft niet bang om eens een kijkje te nemen als je merkt dat alles je heel zwaar valt. Je mag best om hulp vragen. Je staat er niet alleen voor. Ook al voelt het misschien wel zo. Er zijn echt mensen die je willen en kunnen helpen.

Heb oog voor elkaar en voor jezelf.

Alleen samen komen we deze tijd door.

❤️

Clannad

 

PS. Afgelopen week was ik de eerste ‘FRIYAY’ gast op de instagrampagina van ‘Risago’! Wil je weten wat mijn superkracht is en waar ik heel erg trots op ben? Of wil je weten hoe ik op twee dilemma’s heb gereageerd? Neem dan een kijkje op het instagramaccount van ‘Risago’ en kom erachter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.