Blog

Hoofdstuk 283

Hi Guys,

Guilty pleasures.

Ik heb ze. Maar eigenlijk heb ik ze ook weer niet, omdat ik me heel erg kan vinden met quote waar ik de blog mee heb geopend.

Er zijn namelijk dingen die ik heel erg leuk vind, maar waar ik het niet met iedereen over heb. Ook kan ik er net iets te enthousiast reageren als het wel over één van mijn guilty pleasures gaat.

Een soort tweestrijd dus ?.

 

Sindskort heb ik een nieuwe guilty pleasure:

Big Brother NL/BE.

Sinds twee weken (? Of langer?) is “Big Brother” te zien op de Nederlandse televisie. Op RTL 5 is dagelijks te zien hoe het er in het huis aan toe gaat.

Voor de mensen die het programma niet kennen: er gaan mensen 100 dagen lang wonen in een huis. Deze mensen komen uit Nederland en uit België. Ze moeten samenleven en opdrachten doen. In het huis staan 125 camera’s die je dag en nacht in de gaten houden. Ook kan je 24/7 via een livestream volgen hoe het eraan toe gaat. Kijkers kunnen ook invloed uitoefenen door te stemmen. Elke week valt er iemand af en moet dus het huis verlaten.

Ik vind het echt heerlijk om ernaar te kijken. Ik kijk niet naar de livestream (okay, ik heb 1x gekeken naar de livestream). Ik kijk wel dagelijks naar het programma op RTL 5 (of ik kijk het later terug). In deze uitzendingen zie je de hoogtepunten van die dag. Op donderdag is er een liveshow waarin er ook iemand het huis moet verlaten.

(Als je mijn verhaal nog snapt dan verdien je een heel erg groot applaus. Ik weet niet of ik het zelf nog snap………)

Kortom: “Big Brother” is echt mijn guilty pleasure.

Ik had van tevoren nooit verwacht dat ik het leuk zou vinden om te kijken hoe mensen samen in een huis samen gaan leven.

Ik leef nu mee met bepaalde bewoners en er zijn juist bewoners die ik niet zo leuk vind. Ik ben spoilers aan het vermijden, omdat ik zelf op tv wil zien wat er is gebeurd.

Ik kijk het programma met mijn moeder en ik merk dat ik het heerlijk vind om met iemand over het programma te praten. Mijn buren kijken het ook af en toe dus daar kan ik ook over het programma kijken.

Ik hoor bij iedereen die dit leest de volgende vraag:

Waarom vind je het dan een guilty pleasure?

 

Nou, kijk. Niemand van mijn vrienden kijkt het programma. Ik deel weleens dingen over het programma met hun, maar ze snappen het vaak niet en dat komt omdat ze het niet volgen. Dus ja, ik vind dit een guilty pleasure.

Maar toch zal dit niet zo’n feitje zijn die ik meteen vertel als mensen mij ontmoeten. Al vertel ik dit nu in mijn blog dus iedereen weet dit nu……

Misschien vraag je je nu af:

Is “Big Brother” je enige guilty pleasure?

Nee dit is zeker niet mijn enige guilty pleasure. Ik heb er meer:

 

  • Het huis Anubis
  • ‘Foute’ muziek

 

Nu is er wel iets anders met deze twee guilty pleasures: dit zijn wel dingen die ik met anderen kan delen.

“Het huis Anubis” deel ik met mijn beste vriendinnetje en met nog andere vriendinnen. Sinds kort staat de volledige serie en staan alle films op Videoland. Ik ga niet ontkennen dat ik die alles een keer terug ga kijken……

Ook mijn liefde voor ‘foute’ muziek deel ik met andere mensen. Het ‘foute uur’ op Qmusic is misschien wel mijn favoriete radioprogramma ooit! I love it.

Guilty Pleasures zijn dingen waar je je misschien wel een beetje voor schaamt. Eigenlijk is het nergens voor nodig, omdat het iets is waar jij vrolijk van wordt of waardoor jij even tot rust komt.

Het is echt wel een manier waarbij ik even een momentje voor mezelf heb. Even tot rust komen. Je kan alles even vergeten en jezelf helemaal verliezen. Soms heb je dat zo nodig!

Dus ja, waar zou ik me in hemelsnaam voor moeten schamen?

Misschien dat ik daarom ook wel te enthousiast reageer als iemand het over mijn guilty pleasure heb.

Als iemand het in de klas bijvoorbeeld over Disney heeft dan word ik iets te enthousiast en dat is te horen aan mijn reactie. Dat zorgt altijd wel voor grappige situaties.

Dat vind ik dan ?.

Muziek van de Week.

Ik weet niet of je er iets van mee hebt gekregen, maar gisteren was de ‘Vrienden van Amstel Livestream’. Om het publiek toch nog wat te geven, kwamen de ‘Vrienden van Amstel’ met een livestream (geen flauw idee waarom de concertreeks niet door kon gaan……).

Ik wil al heel graag een keer naar de ‘Vrienden van Amstel Live’, maar ik kwam nooit aan kaartjes. Dit jaar waren de kaartjes ook nog eens gratis. Genoeg redenen om het een keer mee te maken.

Ik ben dus eindelijk een keer naar ‘Vrienden van Amstel’ gegaan!!

Misschien denk je: het was een livestream dus dat is minder bijzonder dan een concert. Maar toch was het zo bijzonder om mee te maken! Ik heb zo’n toffe avond gehad met de livestream! Ik heb echt enorm genoten.

Het was ergens toch wel erg mooi om al die artiesten in een leeg Ahoy Rotterdam te zien. Vaak vergat je gewoon dat het een leeg Ahoy was. Het was een intieme setting, maar het was zo tof. Het was een heerlijk concert en je zat op de eerste rij!

Door deze livestream wil echt heel erg graag naar de concertreeks. Als het weer in Ahoy is dan ga ik er alles aan doen om erbij aanwezig te zijn! Door deze livestream heb ik sowieso heel erg zin om naar een concert te gaan.

Voor de livestream hebben bepaalde artiesten een nieuw nummer opgenomen. Afgelopen vrijdag kwam dit nummer uit en sindsdien zit het in mijn hoofd. Het is en blijft toch een soort reünie van twee helden ?. Al zijn alle artiesten die hieraan meewerken echt te gek!

Ik heb alweer veel te veel gezegd. Geniet van het nummer!

 

MVDW:

Thomas Acda, Paul de Munnik, Maan & Typhoon – Als ik je weer zie

Guilty Pleasures kunnen van alles zijn.

Ik heb het nu vooral gehad over tv-programma’s, serie/films en muziek. Maar het kan echt alles zijn.

Er is een reden dat ik het nu niet over eten heb gehad.

Ik ben gezonder gaan eten en mijn guilty pleasures rondom eten zijn niet bepaald gezond. Ik wil er niet te veel aandacht aan besteden, want dan krijg ik er nog meer trek ik.

Okay, ik noem ‘m alleen even.

Mijn grootste guilty pleasure als het gaat om eten is:

 

Een kapsalon.

Als je niet weet wat het is dan moet je het echt even opzoeken. Ik kan het nu echt niet aan om naar een foto te kijken. Ik krijg al te veel trek als ik erover nadenk. Het is wel het allerlekkerst als je het zelf maakt.

Guilty Pleasures.

Ik hou er veel te veel van.

Ik ben nu ook wel benieuwd:

Wat is jullie grootste guilty pleasure?

Ik ben heel benieuwd!

❤️

Clannad

 

PS. Is er iemand die ook ‘Big Brother; kijkt? Zo ja, wie is jouw favoriet? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.