Blog

Hoofdstuk 282

Hi Guys,

 

Vorige week vertelde ik over mijn doelen voor 2021. Ik heb weleens gehad dat op het moment dat ik de doelen in een blog schrijf dan houd ik me niet meer aan mijn doelen. Ik schrijf dan heel erg leuk in een blog dat ik bepaalde dingen wil doen, maar vervolgens doe ik er helemaal niets meer mee.

Tot nu toe is het nog niet het geval. Tot nu toe houd ik me aan de doelen die ik heb opgesteld.

Ik heb inmiddels 1 boek uitgelezen (‘You’ van Caroline Kepnes. Dit boek is zeker een hele dikke aanrader!) en ik ben begonnen aan een nieuw boek (‘Man man man, het boek: Bas, Chris en Domien proberen niet te struikelen op het levenspad van de moderne man van Bas Louisen, Chris Bergström & Domien Verschuuren en tot nu toe vind ik het een geweldig boek!).

Ook ben ik afgelopen week begonnen met het veranderen van mijn levensstijl. Ik eet gezonder en ik drink meer water (en veel thee). Alleen het bewegen moet ik nog iets meer toe gaan passen, maar alles gaat met kleine stapjes.

Om dit allemaal te doen is het ook belangrijk dat je iets anders verandert:

Je mindset.

Volgens mij heb ik dit al veel vaker in mijn blogs beschreven.

Het hebben van een goede mindset is zo ontzettend belangrijk. Je mindset heeft namelijk zoveel invloed op alles wat je doet.

Als ik kijk naar mijn eigen leven dan heb ik talloze voorbeelden hiervan. Het gaat niet alleen om hoe je bepaalde situaties inschat, maar het heeft ook vaak te maken met je motivatie.

Neem bijvoorbeeld het feit dat ik nu mijn levensstijl om aan het gooien ben. Dat lukt echt niet alleen als ik het doe om kilo’s kwijt te raken. Voor mij werkt dat niet, want dan is het de vraag of ik echt mijn levensstijl om wil gooien of dat ik alleen maar gewicht wil verliezen (snappen jullie me nog?).

Ik verander mijn levensstijl, omdat ik graag gezonder wil leven. Ik wil graag gezonder leven, omdat het zoveel voordelen heeft: ik zit lekkerder in mijn vel, ik voel me beter, ik loop beter op mijn protheses, mijn conditie is beter en het is veel gezonder.

Dat geeft mij veel meer motivatie dan alleen het verliezen van gewicht. Met de mindset van het veranderen van levensstijl (en de bijbehorende motivatie) zorgt dit ervoor dat ik het waarschijnlijk veel langer vol ga houden.

Ik weet niet of het echt zo werkt. Dit is mijn eigen theorie……

 

Ik heb misschien nog wel een ander voorbeeld.

Ik ben op dit moment bezig met het afronden van mijn opleiding. Ik ben me aan het oriënteren op wat ik na mijn opleiding wil doen (doorstuderen of werken).

Die keuze vind ik best wel lastig. Ik vraag me heel vaak af wat ik precies wil en of ik wel echt de juiste keuze aan het maken ben.

Als ik alles zo benader dan zorg ik ervoor dat de keuze juist heel moeilijk gaat worden en dat ik misschien wel nooit de juiste keuze kan maken.

Voor mezelf heb ik de keuze eigenlijk allang gemaakt, maar toch zijn er momenten die ervoor zorgen dat ik toch weer ga twijfelen. Dat is nergens voor nodig, maar toch is het zo.

Ik zou juist een keuze moeten maken waarbij ik me op dit moment goed ga voelen (het advies volgen van mijn stagebegeleider). Ik zou mijn negatieve gedachten los moeten laten en gaan voor wat ik leuk vind en waar ik me goed bij voel. Dan zie ik wel wat er gaat gebeuren en ik moet er gewoon op vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen.

Maar ja,

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Het vraagt een hele andere mindset. Een mindset verander je niet van het ene op het andere moment. Het vergt veel van jezelf en het vraagt ook veel doorzettingsvermogen, want het zal niet altijd goed gaan.

 

Muziek van de Week

Dit nummer kwam vorig jaar al uit, maar dit nummer is het hele jaar zo ontzettend belangrijk geweest. Het is zo’n ontzettend bijzonder nummer. Ik vind dit misschien wel het mooiste nummer van 2020.

De tekst zegt zo ontzettend veel en is zo ontzettend mooi.Dit is echt zo’n nummer waar ik heel veel kracht uit haal.

Dit nummer past heel goed bij deze blog. Dit nummer gaat erover dat je doorzet. Maar ook dat jezelf het krachtigste wapen bent. Het gaat erom dat je je goed voelt en dat je zelf de kracht in jezelf vindt en deze ook benut. Als je dat doet dan kan je alles aan.

Daarom denk ik dat dit nummer perfect bij dit hoofdstuk past.

Dan heb ik het nog niet eens over de muzikanten zelf, want die zijn ook geweldig!

MVDW:

DI-RECT – Soldier on

 

Als je een positieve/helpende mindset hebt dan betekent het niet dat je dit altijd hebt. Ik heb momenten waarbij ik een positieve mindset heb en ik heb momenten waarbij ik een negatieve mindset heb.

Maar ik streef er toch wel echt naar om zo kort mogelijk een negatieve mindset te hebben.

Wat mij hierbij heel erg helpt?

Even afstand nemen van de situatie/even rust nemen.

Ik doe dit vooral door heel even iets anders te doen. Het maakt niet echt uit wat het is. Zolang ik maar even afleiding heb.

Als ik dat heb gedaan dan kijk ik naar waarom ik nou zo negatief ben. Soms schrijf ik het op, want een negatieve mindset zijn toch vaak bepaalde gedachten die ik heb.

Ik merk dat ik vaak een negatieve mindset heb wanneer ik het druk heb, wanneer ik stress ben of wanneer mijn maandelijkse hormonen weer op gaan spelen (vooral dat laatste verklaart bij mij altijd een hele hoop ?).

Als ik weet waar mijn negatieve gedachten vandaan komen dan probeer ik ze om te zetten in positieve gedachten. Ik zoek naar motivatie om weer verder te gaan. Vaak kom ik er toch wel achter dat mijn negatieve gedachten helemaal nergens op slaan. Dan is het alleen maar fijn als je jezelf even tot de orde kan roepen.

Dit werkt voor mij. Dit betekent niet dat dit voor iedereen werkt. Wat ik wel weet is dat een negatieve mindset mij niet verder helpt. Het zorgt voor mij vaak voor een nog negatievere mindset.

Ik denk dat het vooral heel belangrijk is dat een negatieve mindset wordt omgezet naar een positieve mindset.

Dat heeft namelijk zo ontzettend veel voordelen.

Hoe je dit doet is geheel aan jou. Jij weet het beste wat voor jou werkt.

 

Ik denk dat het vooral heel erg belangrijk is dat je in jezelf gelooft. Geloof in je eigen kennen en kunnen. Vertrouw erop dat alles goed gaat komen.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.