Blog

Hoofdstuk 281

Hi Guys,

HAPPY NEW YEAR!!!!!

Het is zover:

2021 is aangebroken!

Ik hoop dat iedereen een hele fijne jaarwisseling heeft gehad. Ik vond het zelf heel erg gezellig.

Veel mensen zijn blij dat 2020 voorbij is. We laten 2020 nu toch achter ons. We gaan door. We zijn begonnen aan 2021.

Voor velen is dit ook de tijd van ‘goede voornemens’. Ik heb lang gezegd dat ik niet aan goede voornemens doe, maar ik ga er toch wel een beetje op terugkomen. Ik noem ze alleen geen ‘goede voornemens’. ik spreek liever over ‘doelen’.

Dat doe ik, omdat je je makkelijker aan doelen kan houden. Je kan ze ook echt opschrijven en je weet wat je moet doen om je aan dit doel te houden.

Laten we alvast kijken naar wat 2021 gaat brengen. Dat doe ik door mijn doelen voor het komende jaar te bespreken.

De doelen staan in willekeurige volgorde.

 

❒ In 2021 ga ik 10 boeken lezen

In hoofdstuk 279 vertelde ik al dat ik ben begonnen met lezen.

Ik roep echt al heel erg lang dat ik meer wil gaan lezen, maar ik deed er eigenlijk nooit iets mee. In hoofdstuk 279 vertelde ik dat ik me had voorgenomen om elke avond, voordat ik ga slapen, te gaan lezen. Ook vertelde ik in hoofdstuk 279 dat ik ‘Get the Guy’ van Matthew Hussey uit had gelezen en dat ik was begonnen in ‘You’ van Caroline Kepnes. Het is nu 2 weken later en ik lees nog steeds elke avond!

Ik vind het heerlijk om elke avond even te lezen. Ik kan me heel erg verheugen om elke avond te lezen. Ik moet mezelf echt dwingen om te stoppen. Dus misschien moet ik og even iets doen zodat ik echt op tijd naar bed ga……

‘You’ is nu bijna uit en ik baal ervan. Ik zit helemaal in het boek en ik wil echt weten hoe dit af gaat lopen. Maar ik wil het boek ook niet uitlezen, omdat ik dan weet dat het dan over is.

Ik heb echt een doel opgesteld: in 2021 ga ik 10 boeken lezen. Het eerste boek is dus bijna uit.

Is er nog een boek wat ik echt moet lezen? Laat het dan weten.

 

❒ In 2021 ga ik de strijd tegen de kilo’s aan

Volgens mij is dit elk jaar mijn doel. Ik zeg volgens mij ook elk jaar dat ik het ook echt meen. Maar toch heb ik het idee dat het dit jaar echt gaat lukken.

Ik ben er nu namelijk echt helemaal klaar mee.

Weet je waarom ik dit jaar ook gaat lukken?

Ik ga het samen doen met anderen. Ik ga samen met mijn buren dit avontuur beginnen. We kunnen elkaar steunen en we slepen elkaar erdoorheen.

Nu denk je misschien: heb je een concreet doel?

Nee, dat heb ik niet. Ik weet niet hoeveel kilo ik af wil vallen. Ik wil me goed voelen in mijn lichaam. Ik weet niet wanneer dit precies is. Dat gaan we vanzelf zien.

 

❒ In 2021 ga ik meer bewegen en gezonder eten

Dit doel sluit eigenlijk aan op het vorige doel.

Door de hele situatie van 2020 is het gezonde leven er een beetje bij ingeschoten. Ik ging ongezonder eten en ik ging minder bewegen.

In 2021 moet dat echt afgelopen zijn. Ik wil weer gezonder gaan eten en ik wil weer meer gaan bewegen. Ik merk ook aan alles dat mijn levensstijl negatieve gevolgen heeft op alles. Er moet dus echt iets gaan gebeuren. Dat wil ik echt heel graag!

Ik weet dat ik gezonder kan leven en meer kan bewegen, want ik heb het al een keer gedaan. Nu gaan we het weer oppakken.

Meer bewegen, gezonder eten en 2 liter water per dag drinken. We gaan het gewoon doen!

Ook bij dit doel heb ik de hulp van mijn buren. Dus ook hierbij helpen we elkaar.

 

❒ In 2021 ga ik elke dag schrijven

Dit heb ik ook al vaker besproken in mijn blogs. Ik vind het schrijven te leuk en ik ben al meer dan ooit aan het schrijven.

Het schrijven van blogs vind ik ook echt te leuk. Dat blijf ik dan ook doen en ik hoop dat mijn lezersaantal nog meer gaat groeien. Hoe meer lezers, hoe beter. Maar ik ben dankbaar voor alle lezers die ik al heb en ik hoop heel erg dat jullie me ook dit jaar blijven volgen.

Maar daarnaast wil ik nog meer gaan schrijven. Vooral voor mezelf, want ik vind het echt te leuk en het helpt me ook heel erg.

Ik wil ook graag meer met jullie delen. Vooral omdat dit ervoor zorgt dat ik meer ga schrijven.

Daar ben ik al mee begonnen (op instagram). Gister en vandaag heb ik daar ook weer iets nieuws uitgeprobeerd. Dus als je benieuwd ben dan kan je dat nu lezen op het instagramaccount!

Als je daar dan toch ben: volg me dan ook meteen even. Dan mis je nooit meer iets!

 

Gaat het me lukken om elke dag te schrijven?

Ik weet het niet, maar ik ga echt mijn best doen.

 

❒ In 2021 ga ik afstuderen

Hier kijk ik echt naar uit, maar ergens vind ik het ook heel erg eng. In 2021 ga ik toch wel een groot iets afsluiten.

In 2021 hoop ik toch wel een diploma in de wacht te slepen.

Ik zal hier vast dit jaar nog wel op terug komen in mijn blogs.

Daarmee gaat er dus ook weer een nieuwe tijd aanbreken. Doorstuderen of gaan werken.

Op dit moment staan allebei de opties nog open. Ik heb wel een keuze gemaakt, maar het hangt er nog even vanaf. Maar ook daarvoor geldt: later meer.

 

❒ In 2021 neem ik meer tijd voor mezelf

Dit jaar wil ik ook meer tijd voor mezelf nemen. Meer aan mezelf denken en echt tot rust komen.

Meer dingen doen ik echt leuk vindt om te doen. Dit kan dus door te gaan schrijven, te lezen of door een serie/film te kijken of om te gaan sporten. Maar ook door beter voor mezelf te zorgen door gezonder te leven.

Dit jaar zal ik ook weer meer stil gaan staan bij wie ik ben en wat ik wil, want er gaan dit jaar wat meer dingen veranderen. Ik ga (als het goed is) afstuderen en dus een volgende stap in mijn leven maken. Daar komt ook weer bij kijken dat ik stil ga staan bij wie ik ben en wat ik wil.

Maar het zal ook een jaar worden waarin ik aan de relatie met mezelf ga werken. Dat is iets waar ik altijd mee bezig zal zijn. Jezelf accepteren, van jezelf houden, jezelf leren kennen en nieuwe dingen over jezelf leren kennen. Ik ben benieuwd wat het jaar me gaat brengen.

 

Muziek van de Week.

Veel mensen willen nooit meer terugkijken naar 2020. Maar muzikaal gezien kijk ik altijd heel graag terug op andere liedjes.

Niemand let namelijk op jaartallen als je naar muziek luistert. Ik doe dat namelijk nooit.

Ik wil bij deze toch nog 1x terugkijken naar 2020. Want ik kijk altijd heel erg uit naar de ‘top hits of ……’ medley. Ook voor 2020 zijn er weer medleys verschenen.

In 2020 is er echt wel hele leuke muziek uitgekomen. Ik was van de helft al vergeten dat het in 2020 uit was gekomen.

Wat is jullie favoriete nummer uit 2020?

Deze medley was toch echt wel mijn favoriet. Niet alleen omdat ik fan ben van deze artiesten, maar ook omdat het filmpje te schattig is.

MVDW:

Us The Duo – Top Hits of 2020

 

Dat waren mijn doelen voor 2021.

Het zijn er best wel veel eigenlijk. Maar ja, ik heb een jaar de tijd.

Elke dag hebben we weer nieuw kansen en mogelijkheden om aan deze doelen te werken.

Dit zijn ook niet al mijn doelen.

Ik hoop namelijk ook dat ik heel veel tijd ga doorbrengen met de mensen van wie ik heel veel hou. Ik hoop vooral dat ik iedereen weer heel vaak mag zien en mag knuffelen.

Ook ben ik heel benieuwd naar de nieuwe mensen die ik dit jaar ga leren kennen of naar de mensen die ik nog beter ga leren kennen.

Ook hoop ik dat ik dit jaar weer mag gaan rolstoelrugbyen. Dat mis ik namelijk echt heel erg. Met z’n allen sporten en heel veel plezier hebben. Ik mis de sport, maar ook mijn teamgenoten.

Daarnaast hoop ik dat ik dit jaar weer naar het theater/de bioscoop/ sportwedstrijden/ concerten kan.

Als allerlaatste hoop ik dat iedereen dit jaar gezond blijft en dat we snel van het virus af zijn.

Laten we bij deze afspreken dat ik aan het einde van dit jaar even terug zal kijken naar deze doelen en dat ik de balans op ga maken.

 

Ik wens iedereen een heel mooi, gezond en gelukkig 2021!

Laten we er een heel erg mooi jaar van maken.

❤️

Clannad

PS. Wat zijn jullie doelen voor 2021?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.