Blog

Hoofdstuk 280

Hi Guys,

Kerst 2020 is net achter de rug. Het zit er alweer op. Wat was het leuk zeg. Ik heb echt hele mooie kerstdagen gehad. Ja, het was anders dan andere dagen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb hele mooie/speciale dagen gehad.

Nu de kerstdagen achter de rug zijn, is het einde van het jaar echt in zicht. 2020 telt nog maar vier dagen.

Toch is het jaar weer veel te snel gegaan. Ik geloof nog steeds niet zo goed dat het einde van dit jaar nu echt in zicht is.

Ik denk dat het echt komt omdat er in 2020 zo ontzettend veel is gebeurd. Alles lijkt (en is) opeens anders.

Wie had ooit gedacht dat we in 2020 middenin een pandemie zouden zitten?! Toen iedereen ‘goede voornemens’ op ging stellen voor 2020 had niemand rekening gehouden met een pandemie.

Maar goed, we zitten nu toch in deze situatie en we moeten het er mee doen.

 

Aan het eind van het jaar is het de tijd om terug te blikken. Dat doe ik ook altijd in een blog. Dus ook dit jaar.

Toen ik deze blog vandaag aan het opstellen was, stond ik versteld van wat er dit jaar eigenlijk allemaal is gebeur

d. Ik heb dit jaar echt wel wat mooie momenten mogen hebben. Dat was ik eigenlijk allemaal een beetje vergeten.

 

Mijn 2020:

 

 

✩ Concert

In januari 2020 ben ik nog naar een concert geweest. Het concert van Jim Bakkum in ‘Het Oude Luxor theater’. Het was de première van de tour. Het was zo ontzettend mooi en bijzonder. Ik kijk nog steeds met heel veel plezier naar de avond. Nu heeft Jim Bakkum ook een album uitgebracht van die avond en tijdens het luisteren werd ik weer teruggebracht naar de avond. Sindsdien staat het album echt op repeat! Het is voor iedereen echt een luistertip. Het album lijkt nog wel mooier dan de avond zelf. Terwijl het echt een liveopname is.

Het eerste en laatste concert van het jaar.

✩ Bioscoop

Dit jaar ben ik twee keer naar de bioscoop geweest. Ik heb de film ‘Penoza: The Final Chapter’ en ‘Onze Jongens in Miami’ gezien. Het was zo ontzettend leuk om met z’n allen naar de bioscoop te gaan. Het waren ook echt twee hele leuke films. Zeker een aanrader! Ze staan allebei op Netflix!

Door de hele situatie in 2020 heb ik thuis ook veel nieuwe films gekeken. Ik hou echt van films. Dus kom maar op met de filmtips!

✩ Stage

2020 was toch ook wel het jaar van mijn stage. Het was zo ontzettend mooi en leerzaam. 2020 was ook wel het jaar van het afscheid nemen van mijn stageplek. Dat was toch wel een dingetje. In hoofdstuk 257 blik ik hier uitgebreide op terug.

Ik heb zo ontzettend veel geleerd tijdens mijn stage. Twee weken geleden was ik weer even op mijn stage om interviews af te nemen. Het voelde meteen weer goed en vertrouwd.

Stage is een heel groot hoogtepunt van 2020.

✩ Studie

Als ik kijk naar mijn studie dan is er veel veranderd. Allereerst is het meer een thuisstudie, omdat bijna alles online gebeurt. Daarnaast ben ik begonnen aan mijn afstudeerjaar. Ik ben de studie aan het afronden en dat voelt toch wel heel erg raar.

Niet alleen is er veel veranderd in de studie (bijna alles online), maar ook in mijn vervolgstap is er veel veranderd. In 2020 ben ik heel erg bezig geweest met wat ik na de studie wil gaan doen. Dit jaar ben ik er ook wel achter gekomen wat ik na mijn studie wil gaan doen. Die stappen zal ik in 2021 gaan maken. Ik heb er nu al zin in.

✩ Sport

2020 zou een heel erg sportief jaar gaan worden. Ik zou heel erg veel gaan sporten. Maar ja, alles is anders gelopen. Maar ik heb toch genoten van de trainingen die we hebben gehad samen. We hebben toch wel hele mooie trainingen gehad en we hebben heel veel lol gehad. Laten we hopen dat we snel weer mogen trainen.

Ook heb ik in 2020 eindelijk een eigen rugbyrolstoel gekregen ?. Ik ben er zo blij mee. Ik heb ‘m helaas nog niet zo heel vaak in het veld mogen en kunnen gebruiken, maar ik ben er erg blij mee. Ik hoop dat ik ‘m snel weer mag gebruiken.

✩ Oostenrijk

In de zomer van 2020 zijn we naar Oostenrijk geweest. We zijn twee weken lang in een huisje in de bergen geweest en hebben mogen genieten van de prachtige natuur.

Ik ben zo blij dat ik in de zomer dit heb mogen en kunnen doen.

Ja het was heel erg spannend en ik heb heel erg getwijfeld. Maar ik heb er geen moment spijt van gehad.

In hoofdstuk 259 en 260 lees je over de zomer 2020.

 

✩ Tattoo

In augustus 2020 heb ik mijn eerste tattoo laten zetten! Ik ben er zo ontzettend blij mee! Ik wilde dit al zo ontzettend lang en eindelijk was het zover.

✩ Schrijven

Dit jaar heb ik de liefde voor ‘schrijven’ herontdekt. Normaal schreef ik elke week mijn blog, maar dat was het dan ook. Maar dit jaar heb ik meer geschreven. Ook omdat ik die behoefte had. Ik ben zelfs begonnen met een apart instagramkanaal om meer met jullie te delen. Ik ben van plan om daar nog veel meer op te gaan delen. Mijn hoofd zit vol ideetjes.

✩ Blog

Mijn blog blijft maar groeien. Steeds meer mensen weten mijn blog te vinden. Daar ben ik zo dankbaar voor.  Ik vind het steeds leuker worden.

Dit jaar bestond mijn blog 5 jaar. In hoofdstuk 261 blikte ik hier uitgebreid op terug.

Ik heb in 2020 veel verschillende blogs mogen schrijven. Ik heb dingen uitgeprobeerd. De ene blog werd beter ontvangen dan de andere, maar ik merk dat ik heel erg aan het groeien ben.

Ik ben nog lang niet klaar met bloggen. Dus jullie zijn nog lang niet van mij af.

✩ Nieuwe mensen leren kennen

Ook dit jaar heb ik veel mooi en lieve nieuwe mensen leren kennen. Ik heb mensen beter leren kennen.

Ik ben zo dankbaar dat ik weer heel veel nieuwe mensen heb leren kennen. Ze hebben allemaal een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Ik ben zo dankbaar voor deze mensen.

✩ Magische momenten

Daarnaast heb ik dit jaar hele mooie en magische momenten gehad. Ik heb hele lieve mensen in mijn leven. Ik ben zo dankbaar voor iedereen om me heen. Bepaalde vriendschappen worden alleen maar hechter.

Woorden schieten daarvoor te kort. De mensen over wie het gaat weten wel dat het over hen gaat.

Ik hoop dat we elkaar veel vaker mogen zien. Ik hoop dat ik jullie weer mag knuffelen. Dat heb ik wel gemist.

Ook merk ik mezelf steeds meer accepteer en dat ik me steeds beter in mijn vel voel. Ik heb wel mijn mindere dagen, maar dat hoort erbij. Ik merk dat ik steeds gelukkiger ben met mezelf. Maar hier zal ik later nog wel op terug komen.

 

Dat was mijn 2020. Een raar jaar. Een jaar met veel hoogtepunten, maar ook wat dieptepunten. Iedereen moest namelijk opeens omschakelen. Veel sociale contacten vielen weg, veel onzekerheid is daarvoor in de plaats gekomen. Ook ik heb het hier best moeilijk mee gehad.

Maar ik heb hele lieve mensen om me heen gehad die me hebben geholpen en er voor me waren.

2020 was in alle opzichten een bijzonder en raar jaar.

 

Kerstmuziek van de Week.

2020 was voor veel mensen niet zo’n mooi jaar. Er was veel eenzaamheid, veel verlies. Velen snakken naar het nieuwe jaar. Voor velen kan 2021 niet vroeg genoeg beginnen. Ze willen dit jaar zo snel mogelijk vergeten. Ze zijn op zoek naar hoop, een lichtpunt, betere en mooiere tijden.

Aan de andere kant denken ze niet in een jaar. Ze zijn bezig met wat er is gebeurd en dat verandert niet met een nieuw jaar. Het gevoel/het gemis/het verdriet zal altijd blijven.

Dit nummer beschrijft dit gevoel als de beste.

Ik hoop dat alles toch beter zal worden. Ik gun je het allerbeste. Ik wens je veel kracht en liefde toe.

KMVDW:

OG3NE – What’s another year

 

Er is echt een hoop gebeurd in 2020.

Ik heb in 2020 ook heel erg veel geleerd. Zowel over mijn carrière als over mezelf. Ik ben mezelf tegengekomen.

Maar ik ben er vooral achter gekomen wat er echt belangrijk is in het leven. Ik heb erachter gekomen dat je dankbaar moet zijn voor wat je hebt. Ik heb ingezien dat het leven ook heel erg mooi kan zijn.

Maar ik heb ook gezien dat het leven heel erg oneerlijk en gemeen kan zijn.

Daarom is het belangrijk om van elk moment te genieten. Geniet van de kleine dingen in het leven. Dat heb ik dit jaar gedaan, meer dan ooit.

Ik ben er dit jaar ook achter gekomen hoe belangrijk het is om de juiste mensen om je heen te hebben. Mensen die het beste in je naar boven halen, mensen met wie je over alles kan praten, mensen bij wie je je hart kan luchten. Dat heb je soms nodig en daar is niets mis mee.

2020 was in alle opzichten een raar jaar. Het liep allemaal anders dan gepland.

Maar toch hoop ik dat je ook in 2020 mooie momenten hebt meegemaakt.

Voor nu wens ik iedereen een heel mooi einde van het jaar.

Ik wens jullie een heel mooi/ liefdevol en gezond 2021!

 

❤️?

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.