Blog

Hoofdstuk 28

Hi Guys,

Vakantie!!! Ik heb een weekje vakantie!! Ik moet zeggen dat ik daar zo blij mee ben! Ik ben toe aan vakantie. Een weekje niks doen. Nou ja ik moet nog best veel doen voor school, maar ik kan het op mijn eigen tempo doen. Ik kan het doen wanneer ik wil. En ik kan uitslapen en daar ben ik erg blij mee J. Wat ik deze vakantie ga doen? Ik denk PLL kijken, films kijken en aan school werken.
In de meivakantie ben ik alweer keihard aan het leren voor mijn eindexamens. Het gaat zo snel!

Over school gesproken: in de klas zagen we deze week een aflevering over psychologische studies. Het ging over het feit dat scholen zoveel mogelijk studenten die studie laten volgen, maar dat er vervolgens maar 55% van alle studenten een baan vinden op hun niveau. Lekker dan als je misschien een psychologische studie wil gaan volgen. Dan gooi je dus je studiejaren (4jaar) weg, want je kan toch geen baan vinden. Dat zet me heel erg aan het denken: moet ik me nou inschrijven of niet? Moet ik kiezen voor mijn latere baan of voor de studie zelf? Ik weet het niet. Wat is het weer moeilijk. Kan het nou nooit eens makkelijk gaan? Heb je eindelijk iets gevonden, gaan ze weer zeuren over de banen.

Deze week zag ik iets bij Editie NL wat me aan het denken zette: De FBI wil in Amerika meekijken in je telefoon. Nu willen ze dat ook in Nederland gaan doen. Dat de politie je telefoon kan ‘hacken’. Dat zou helpen met het opsporen van terroristen. Het lijkt mij een eng idee als de politie constant mee kan kijken op je telefoon. Waar is dan je privacy? Ik vind het een ander verhaal als je aangehouden bent. Nu is het zo dat politie alleen je computer in beslag mag nemen. Als het aan mij ligt, mag de politie ook je telefoon, tablet etc meenemen. Daar kunnen ze meestal nog meer informatie uithalen om een zaak op te lossen. Ze zouden natuurlijk wel eerst een machtiging moeten hebben, maar ik denk dat het zeker een oplossing is. Maar de politie die ongevraagd in je telefoon kan? Dat lijkt me te ver gaan.
Wil je het item van Editie NL bekijken? Dat kan hier.

Toen ik vanochtend opstond zag ik dat veel celebs tweette met #KashaFree. Ik was natuurlijk wel benieuwd waarom. Toen kwam ik op een heel opmerkelijk bericht: Massaal steun voor Kesha na rechtszaak. Het werd nog opmerkelijker toen ik het hele bericht ging lezen. Het schijnt dus dat Kesha is verkracht door Dr Luke (haar producer). Daarmee is Kesha (totaal begrijpelijk) naar de rechter gestapt en nu heeft de rechter gezegd dat het contract niet verbroken kan worden. Ze moet dus met iemand blijven werken die haar heeft verkracht. Dat is toch belachelijk? Dus je moet werken met iemand die je heeft verkracht?! Dat slaat nergens op. Nu moet Kesha dus nog 6 albums met iemand maken die haar heel slecht behandeld. Sinds 2014 is ze hier al mee bezig. Ze bracht zelfs covers uit onder een andere naam, omdat ze muziek wilde blijven maken. Ik vind het ook belachelijk dat Sony (het bedrijf waar ze voor werkt) geen andere producer voor haar regelt. Sony wil haar niet meer steunen als ze een andere producer kiest – aldus Kesha.
Ik vind het een heel raar verhaal. Je hoort zo iemand toch te helpen? Je hoort toch hulp te bieden aan iemand die dit meemaakt? Of ze nou bekend is of niet.

Ik ga er nu eindelijk iets over zeggen. Als je nog niet weet wie de 3 finalisten van ‘Wie Is De Mol’ zijn, moet je dit stuk even overslaan.
Voor mij kwam het totaal niet onverwacht dat Taeke er op het laatste moment nog uit ging. Voor mij was hij sowieso niet de mol. Annemiek ging sowieso door, omdat ze nog een vrijstelling had. Het zou dom zijn als ze die niet zou gebruiken. De finalisten zijn dus Tim, Klaas en Annemiek. Ja en nu komt het: wie is de mol? Ik weet 1 ding zeker: Annemiek is het niet. Maar ik twijfel nog tussen Tim en Klaas. Ik vind ze alle 2 heel erg verdacht. Ik denk toch eerder dat Tim de mol is. Vertrouw me alsjeblieft niet, want ik dacht eerder ook zeker te weten dat Marjolein of Rop de mol was. Ik vind het dit seizoen heel erg moeilijk. Toch ga ik al mijn punten op Tim inzetten. Denk ik….. Hebben jullie nog theorieën? Please deel ze met me! Ik word langzaam gek J. Ik heb namelijk geen sterke argumenten waarom Tim of Klaas de mol is. Dus help me alsjeblieft

Ik heb jullie hulp heel hard nodig. Zoals jullie weten heb ik samen met mijn beste vriendin een youtubekanaal: ODM. We zijn alleen niet heel erg actief meer. We willen doorgaan, maar we weten allebei eigenlijk niet zo goed wat voor soort filmpjes we willen maken. Daar hebben we jullie voor nodig! Wat voor soort filmpjes willen jullie heel graag zien? Willen jullie meer react video’s, challenges, nieuws video’s of iets anders? Laat het ons alsjeblieft weten. Je kan ons een berichtje sturen via twitter, facebook, instagram of je kan onder de blog natuurlijk reageren. Zonder jullie hulp zullen er niet zo heel veel filmpjes online komen en dat zou jammer zijn.
Deze week zijn er weer 2 nieuwe recensies op de site gekomen. Namelijk recensies het nieuwe album van Simone Kleinsma en die van Simon Keizer.
Deze week komen er ook nog 4 nieuwe recensies online! Houd de tijd dus heel goed in de gaten.

Muziek van de week:
Deze week heb ik gekozen voor een nummer waar ik verliefd op ben geworden. Jullie weten inmiddels wel dat ik fan ben One Direction. Dit is op dit moment mijn favoriete nummer van One Direction. Ik vind dit nummer qua tekst heel mooi en de zang is ook erg goed. Het enige nadeel is dat je Niall geen solo heeft. Ik hou van dit nummer. Ohja en ik heb zoveel zin in de zomer. Enjoy!

Muziek van de week:
One Direction – Summer Love

Ik wil jullie weer heel erg bedanken voor het lezen van deze blog! Ik hoop dat jullie volgende week weer mijn blog lezen.

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.