Blog

Hoofdstuk 279

Hi Guys,

 

Vorige week vertelde ik over het feit dat ik een hele drukke week had. Er zou een rustigere week voor de deur staan.

Ik had alleen niet kunnen weten dat die hele week zo uit zou pakken. Ik had niet verwacht dat de wereld weer even op zijn kop zou gaan staan. Ik had even geen rekening gehouden met een lockdown.

Ik weet niet hoe het bij jullie was, maar bij mij kwam het nieuws echt wel even heel hard binnen. Bij mij kwam die boodschap echt wel als een harde klap aan. Ik zat er die dag echt wel even mee.

Het is echt wel nodig en ik snap de beslissing echt wel. Daar ligt het niet aan, maar het is niet niks. De komende tijd moeten we het hier maar mee doen. We kunnen er niet zo veel aan doen. Het enige wat we kunnen doen is dat we ons houden aan de maatregelen. Ik hoop echt van harte dat we dat allemaal gaan doen. Hoe beter we dat doen, hoe eerder we er ook vanaf zullen zijn.

Dit betekent niet dat je mag balen van de boodschap. Dat heb ik ook gedaan. Het is heel erg logisch dat je er even mee zit. Die emoties mogen er zijn en negeer ze niet.

Ik heb er ook echt wel even mee gezeten, maar ik uiteindelijk gezegd dat ik er het beste van ga maken.

Je kan namelijk altijd jouw eigen reactie controleren.

Je kan niets doen tegen de lockdown. Je kan de lockdown niet zomaar beëindigen. Maar je kan wel jouw reactie op de lockdown zelf bepalen.

Dat heb ik ook gedaan. Ik maak er het beste van en ik houd me aan de maatregelen. Alleen zo komen we het snelste van de lockdown af.

Door alle nieuwe coronamaatregelen zou je bijna vergeten dat de kerstvakantie nu is begonnen. Afgelopen week was dus de laatste week voor de vakantie. In mijn geval betekent dat deadlines.

Ik heb al mijn deadlines gehaald.

Ben ik overal tevreden over?

Nee.

Er waren dingen die ik veel beter had kunnen doen. Maar dat is achteraf veel makkelijker om te zeggen. Achteraf kan je altijd zeggen dat je dingen beter had kunnen doen.

Daar kan je nu helemaal niets meer aan veranderen. Je hebt je best gedaan en meer kan je niet doen.

Soms gebeuren er dingen die je niet had verwacht.

Je krijgt een slechter cijfer, je krijgt veel kritische feedback of je komt terecht in een lockdown.

Allemaal dingen die je niet had verwacht of waar je geen rekening mee had gehouden. Maar ja, dat is het leven.

In het leven gebeuren alleen maar dingen die je niet had verwacht. Dat kan heel vaak voor chaos zorgen. Want je moet reageren op het onverwachte. Dat zorgt ervoor dat je dingen om moet gooien of dat je extra werk moet doen.

Je hele planning kan omgegooid worden.

Dan komt je flexibiliteit om de hoek kijken. Hoe pas ik me aan? Hoe ga ik ermee om?

Is dat makkelijk?

Nee.

Krijg je er wat voor terug?

JA!

Vaak wordt het allemaal zelfs beter als je ermee aan de slag gaat. Je kan er niet slechter van worden.

Vaak zorgt het er juist voor dat je heel kritisch gaat kijken naar wat je gedaan hebt of wat je plan was. Vaak zorgt dit er juist voor dat je het allemaal beter gaat doen.

Voor het beter kan worden gaat het vaak eerst niet zo goed. Je maakt je druk over van alles en nog wat. Je twijfelt aan jezelf of je denkt dat alles nu mislukt is. Maar uiteindelijk zal je erachter komen dat al deze gedachtes nergens op slaan. Je herpakt jezelf en je zult zien dat alles er echt beter op wordt of dat er voor alles wel een oplossing is.

Uiteindelijk komt alles wel goed.

Voor alles is er een (betere) oplossing. Het helpt echt niet om jezelf er druk over te maken. Vaak zorgt dat er juist voor dat alles nog erger wordt.

Maar als je je er wel druk om maakt dan is dat echt niet heel erg. Deze gevoelens en gedachtes mogen er echt wel even zijn. Maar zorg er alsjeblieft voor dat je er snel weer van een afstandje naar kan kijken en jezelf weer kan herpakken.

Vaak zorgt chaos juist voor hele mooie dingen. Je creativiteit wordt ook aangewakkerd.

Uiteindelijk heeft het onverwachte alleen maar positieve gevolgen.

 

Kerstmuziek van de Week.

Dit is misschien wel mijn favoriete kerstliedje. Het is echt geen kerst zonder dit nummer. Kerstliedjes worden ontelbaar keer gecoverd. Dat geldt ook voor dit liedje

Het origineel is al een keertje ‘Kerstmuziek van de week’ geweest. Daarom wordt het nu tijd voor een cover. Ik heb niet voor de minste cover gekozen. Er bestaat geen betere combinatie dan die van je favoriete kerstliedje en je favoriete zangeres.

Gister hoorde ik het nummer bij een kerstconcert van OG3NE en toen kwam ik erachter dat er eigenlijk een hele toepasselijke tekst in het liedje zit. Een tekst die heel erg past bij de tijd waar we nu in zitten.

Ik ben benieuwd of jullie begrijpen wat ik bedoel ?.

 

KMVDW:

Glennis Grace – Last Christmas

 

Nu lijkt het net of de afgelopen week alleen maar was gevuld met vervelende dingen. Dat is helemaal niet het geval.

Ik ben afgelopen week namelijk nog ‘gewoon’ naar school geweest. Dinsdag mocht ik nog, want de maatregelen golden vanaf woensdag, en vrijdag had ik een toets. Ik vond het wel fijn om nog even een aantal klasgenoten te zien. Dat maakt alles toch net iets leuker ?

 

Ook heb ik afgelopen week een nieuw iemand leren kennen. We hebben elkaar wel online moeten zien, maar dat namen we maar even voor lief. Ik heb met haar heel lang gesproken over verschillende onderwerpen. Zij heeft mij echt aan het denken gezet. Gelukkig gaan we elkaar nog vaker ontmoeten. Daar heb ik heel veel zin in ?. Het voelde heerlijk om zulke gesprekken een keer met iemand te hebben. Ik zal er later misschien nog wel wat dieper op ingaan. Voor nu hou ik het expres nog even vaag ?.

Als laatste heb ik deze week het boek van Matthew Hussey uitgelezen. Het was zo’n mooi boek. Ik heb echt een aantal nieuwe inzichten gekregen door het boek en hij heeft me echt na laten denken. Ik vind het gewoon jammer dat het boek nu uit is.

Ik ben gister aan een nieuw boek begonnen en ik vind het nu al leuk. Ik ben begonnen aan ‘You’ van Caroline Kepnes. Ik lees de Nederlandse vertaling. Ja, dat is het boek van de gelijknamige Netflix serie. De serie staat al een tijdje op mijn kijklijst, maar mij wordt vaak verteld om eerst een boek te lezen en daarna de film/serie te kijken. Dus dat ga ik maar eens doen ?. Tot nu toe bevalt het boek me echt heel erg goed.

Dan had gister nog het online kerstconcert van OG3NE. Samen met mijn buurtjes hebben we het concert gekeken. Dat was echt top! ☺️

Afgelopen week had dus meerdere dingen. Het heeft veel gevraagd van mijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Deze week had echt ups en downs. Maar uiteindelijk was het een hele toffe week.

Een week waar ik veel motivatie uit kan halen. Een week waar ik veel van kan leren.

Nu is het vakantie en de feestdagen komen eraan.

Even wat rustiger aan doen dus. Even tot rust komen.

Maar dat gaat helemaal goedkomen.

Ik heb er alle vertrouwen in.

Ik wens iedereen alvast hele fijne feestdagen. Maak er iets moois van.

?❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.