Blog

Hoofdstuk 278

Hi Guys,

Jeetje, wat een week heb ik achter de rug zeg. Ik heb een goed gevulde week achter de rug, zeg maar. Ik had het liefst gewild dat deze week iets langer had geduurd.

Soms heb je van die weken dat je echt tijd te kort komt. Dat komt vaak omdat je te veel dingen in 1 week probeert te proppen. Ik wist van tevoren dat deze week eraan zat te komen, maar toch kan je je er niet al te goed op voorbereiden. Je komt altijd tijd te kort.

Ik heb deze week nu officieel overleefd. Ik heb alle taken gedaan. Ik heb alles op mijn lijstje af kunnen strepen. Al ben ik wel blij dat er deze week ook twee afspraken waren die niet doorgingen. Die tijd kon ik toch echt heel erg goed gebruiken.

Toch moet ik ook wel zeggen dat ik heel erg blij ben dat ik deze week nu achter de rug heb. Ik was er gister namelijk echt heel erg klaar mee.

Gister speelde mijn perfectionisme ook heel erg mee. Ik moest namelijk voor school een presentatie opnemen. Dat moet ik inleveren. Maar een nadeel van een presentatie opnemen is dat je alles 10000000x kan opnemen. Bij een live presentatie dan doe je het 1x en dan is dat het. Dan kan je er niets meer aan doen. Bij het opnemen van een presentatie ga je aan alles twijfelen (ik wel tenminste).

Resultaat: elk onderdeel ontelbaar keer opnieuw doen en de twijfel in mezelf slaat heel erg toe. Doe ik het wel goed? Laat ik wel alles zien? etc.

Bij een live presentatie kan je nog vragen van je docent verwachten en dan kan je jezelf verantwoorden. Nu kan dat heel lastig, want je krijgt geen respons. Je praat tegen jezelf.

Vandaag had ik als doel: de presentatie af en inleveren.

Dat is gelukt! Nu kan ik er niets meer aan doen! Nu is het gewoon afwachten op wat mijn docent ervan vindt.

Dat was dus 1 onderdeel van mijn week. Daar ben ik een weekend mee bezig geweest, maar het voelt alsof dit een hele week heeft gekost.

Verder was ik afgelopen week druk bezig met andere schoolopdrachten. De kerstvakantie komt eraan dus langzamerhand ronden we alle vakken af. Afgelopen week was daar toch wel een piek.

Ik heb deze week ook hele leuke en interessante dingen gedaan. Een heel leuk iets was de interviews die ik af mocht nemen voor mijn afstudeeronderzoek. Hiervoor sprak ik de mensen waar ik tijdens mijn stage mee samen had gewerkt. Ook ging ik weer even terug naar mijn stageplek om daar live mensen te spreken. Dat was echt erg leuk. Ik heb hele leuke gesprekken gevoerd. Het onderzoek begint steeds leuker te worden ?.

Daarnaast heb ik gisteren de open dag van een mogelijke vervolgopleiding bezocht. Ik heb besloten dat ik die opleiding toch wel heel erg graag wil gaan volgen. Dus aankomende week ga ik achter een stageplek aan ?.

Dus naast het feit dat het erg druk was, was afgelopen week ook erg leuk. Ik heb ook hele leuke en interessante dingen mogen en kunnen doen.

Een drukke week hoeft dus echt niet te betekenen dat het niet leuk was. Vaak is een drukke week juist gevuld met allemaal leuke dingen, maar op dat moment voelt het alleen niet zo.

Het belangrijkste was dat ik afgelopen week heel erg productief was! Ik heb echt heel veel dingen kunnen doen en ik loop nog steeds helemaal op schema.

Aankomende week moet ik nog steeds wat schoolopdrachten doen, maar de piek heb ik nu gehad. Het zijn nu echt nog even de laatste loodjes.

Weet je waar ik wel achter ben gekomen?

Van tevoren kan je je wel over alles druk maken, maar het helpt vaak veel meer om gewoon te zien wat er gaat komen. Meebewegen met alles wat er gebeurt en wat er verandert.

Je kan er vaak toch niets aan doen. Je kan echt alleen maar jouw reactie veranderen. Je druk maken heeft echt geen zin. Dat zorgt alleen maar voor meer stress. Uiteindelijk komt het namelijk allemaal wel goed.

Soms moet je gewoon door gaan en je ziet vanzelf wel hoe het gaat lopen. Het is soms ook goed om tegen jezelf te zeggen dat het zo gewoon goed is. Er zijn gewoon momenten waarbij je echt moet stoppen, want anders blijf je eeuwig bezig.

Jezelf vertrouwen en in je eigen kunnen geloven

Dan komt het echt wel goed ☺️.

 

Kerstmuziek van de Week

Kerst zonder deze man is geen kerst. Kerst is gewoon niet compleet als je niet naar deze man hebt geluisterd.

Door het feit dat hij zo verbonden is met kerst vergeet je nog weleens hoe goed hij eigenlijk is. Hij is namelijk echt een goede artiest.

Maar vaak als je hem ziet of hem hoort, ben je meteen in de kerstsfeer.

Ik weet nog wel dat ik een aantal jaar geleden zijn kerstspecial heb gezien. Deze kerstspecial hebben wij de hele kerstperiode gekeken. (Ik kom er net achter dat dit alweer 8 jaar geleden(!) is. Het wordt tijd om die kerstspecial weer te gaan kijken!)

Dit nummer heeft zowel een heel hoog kerstgehalte, maar dit nummer laat ook horen hoe goed deze artiest eigenlijk is. Dit nummer heeft dus echt alles!

KMVDW:

Michael Bublé – Blue Christmas

 

Door zo’n drukke week vergeet je weleens om ook even tijd te nemen voor jezelf. Even een moment van rust. Een moment waarbij je echt iets voor jezelf doet.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat deze week niet heel erg veel heb gedaan. Ik heb alleen een paar keer gelezen voor het slapen gaan, maar de laatste twee dagen heb ik dat ook niet meer gedaan. Gewoonweg omdat ik echt moe was en dus wilde slapen.

Ik heb gisteravond echt even een avondje voor mezelf genomen en een serie gekeken.

Afgelopen week heb ik wel even de tijd voor mezelf genomen door even een kop thee te drinken. De avonden blijven voor mij altijd wel vrij.

Maar echt tijd voor mezelf? Dat is niet veel voorgekomen afgelopen week.

Maar dat is er bijna nooit aan het einde van het jaar. Het einde van het jaar is altijd heel erg druk. Dus ik neem het voor nu even voor lief.

Ik zal de komende tijd wel weer wat meer tijd voor mezelf nemen.

Het is tenslotte bijna vakantie ?.

 

Ik zal beginnen met het inhalen van wat slaap.

Ohja en ik zal ook wel weer wat meer gaan lezen.

?❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.