Blog

Hoofdstuk 277

Hi Guys,

Iets later dan normaal, maar dat heeft echt wel een goede reden. Wij hebben vandaag namelijk het huis helemaal in de kerstsfeer gebracht.

De kerstboom is versierd, de lampjes binnen en buiten zijn opgehangen. Kortom: alles hier in huis is in kerstsfeer.

Dat allemaal met kerstmuziek op de achtergrond. Ik hou er toch van ?.

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik echt een hele grote kerstfreak ben. Ik leef echt voor kerst. Ik hou zo van de sfeer. Alle lampjes, alle versieringen, de gezellige muziek, het samenzijn.

Ga zo nog maar even door. Ik zal hier later nog wel een blog over schrijven. Mijn jaarlijkse kerstblog moet nog heel even wachten.

Gister was het Sinterklaasavond. Sinterklaas komt al een aantal jaar niet meer bij mij langs, maar toch blijft het een speciale avond. De hele Sinterklaasperiode blijft toch wel iets moois en iets bijzonders hebben. Je voelt gewoon om je heen dat er iets aan de hand is. Kinderen zijn wat meer gespannen, er hangen al wat meer versieringen en overal op TV is Sinterklaas te zien.

Ik blijf er toch wel echt van houden. Ook al komt Sinterklaas niet meer bij ons langs. Al het lekkers wordt in dit huis niet overgeslagen. Ik heb dit jaar zelfs voor het eerst zelf kruidnootjes gemaakt ?.

Sinterklaas is toch wel de start van een hele mooie periode. Je weet gewoon dat als Sinterklaas in het land komt dan staat er veel gezelligheid voor de deur.

Buiten wordt het dan wel kouder, maar toch komt er een heel warm gevoel in het land.

Het is een soort magie.

Er breekt een magische tijd aan.

Ja, dit jaar is alles een beetje anders. Ik ga daar niet eens meer zo heel veel tijd aan besteden, want nu weten we het wel. Maar toch blijft de essentie van het Sinterklaasfeest bestaan. Iedereen is wel zo creatief om er toch iets moois van te maken voor iedereen. Iedereen doet zijn/haar best. Dat voel je overal. Dat vind ik zo mooi om te zien.

Afgelopen vrijdag was ik bij een basisschool. Wij hadden namelijk les op een externe locatie en dat is een basisschool in Leiden.

Ik kwam daar aan en alle kinderen leken veel vrolijker. Je merkte gewoon dat er iets aam de hand was. Dat gaf mij ook zo’n fijn gevoel. Daar werd ik zo blij van.

Gisteravond keek TV en daar zag ik ook Sinterklaas en dat blijft toch leuk.

Nu is de goedheiligman weer het land uit. Hij is ,samen met zijn pieten, onderweg naar Spanje. Dat betekent dat het land bedolven wordt onder het kerstgevoel.

Ik weet niet hoe het bij jullie in de buurt was, maar hier hingen al een tijdje de kerstlichtjes. Maar nu komen er echt nog veel meer bij.

Daar word ik nog veel vrolijker van ?. Je kan mij bijna niet gelukkiger maken.

Vandaag ging hier in huis al heel hard de kerstmuziek aan. We hebben de kerstboom versierd en de lampjes hangen bij het raam. Kortom: wij zijn klaar voor de kerst.

De maand december is misschien wel ,samen met oktober, mijn favoriete maand. In die maand telt iedereen af naar het nieuwe jaar. Langzamerhand sluiten we het jaar af. Overal komen er lijstjes. Afgelopen week kon je bijvoorbeeld weer stemmen voor de Top 2000. Als je daarvoor kan stemmen dan weet je dat het jaar bijna afgelopen is.

December heeft iets magisch. Het is alsof alles kan gebeuren in die ene maand. Iedereen lijkt wel liever en verdraagzamer.

In december is het overal gezelliger. Iedereen doet zo erg zijn best om het gezellig te maken. Overal waar je kijkt zie je lampjes of andere kerstversiering.

Mensen maken zich klaar voor Sinterklaas, de voorbereidingen voor kerst en voor Oud & Nieuw worden in gang gezet.

Iedereen komt weer wat meer bij elkaar. Iedereen denkt weer wat meer aan elkaar.

Dit jaar zal het iets anders zijn, want we mogen niet met heel veel mensen bij elkaar komen. Toch zullen we wel creatief genoeg zijn om december toch met elkaar te beleven.

Kerstmuziek van de week.

Sinterklaas is onderweg naar Spanje en dat betekent ook dat er nu legaal naar kerstmuziek geluisterd mag worden. Dat betekent dus ook dat de ‘Muziek van de Week’ verandert in ‘Kerstmuziek van de Week’!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt een hele grote fan van kerstmuziek. Ik kan er niet vaak genoeg naar luisteren. Het liefst luister ik er het hele jaar door naar.

Kerst zonder deze groep is geen kerst. Daarom trappen zij dit jaar het kerstmuziekseizoen af! Dit nummer past zo goed bij het begin van de decembermaand.

 

 

KMVDW:

Pentatonix – Rocking around the Christmas Tree

Ik kan het december gevoel toch niet zo heel goed beschrijven. Het is gewoon niet uit te leggen. Je hebt het gevoel of je hebt het niet.

Net zoals koriander: je lust het of je lust het niet. Als je er niet van houdt dan kan je niet uitleggen waarom dat zo is. De ander begrijpt je toch niet.

Dat is dus ook met het decembergevoel.

Alleen geloof ik wel dat je op een later moment nog steeds van december kan gaan houden. Koriander kan je nooit leren eten, want dat is gewoon een bepaald gen.

Dus eigenlijk kan je december en koriander helemaal niet met elkaar vergelijken……

December is de maand van samenkomen en van warmte. Het is een maand van afsluiting en terugblikken. Ook is het een maand van vooruitkijken naar het nieuwe jaar.

December is heel erg gevarieerd. December heeft alles in zich.

Het is vooral een maand met heel veel magie. Daar moet je voor open staan.

December kent veel magische momenten en die momenten zijn vaak heel erg klein. Toch zijn ze er. Ze zitten verstopt is van alles.

Konden we er maar voor zorgen dat het decembergevoel het hele jaar bij ons bleef. Dan wordt de wereld zo veel mooier.

December is een bepaald gevoel. Er zijn mensen die begrijpen wat ik bedoel, maar er zijn ook mensen die dit niet begrijpen.

Ik hoop heel erg dat iedereen dit gevoel ervaart. Ik gun iedereen namelijk dit gevoel.

Kerstreclames proberen vaak dit gevoel over te brengen. Ik kijk ook altijd zo uit naar die kerstreclames. Ik zag er vandaag al twee en ik kan je vertellen dat ik nu al niet meer kan wachten op de andere reclames.

Make it a december to remember.

A December filled with a lot of magic.

❤️?

Clannad

PS. Vorige week vertelde ik dat ik meer zou gaan schrijven en meer daarvan met jullie zou gaan delen. Dat heb ik dus gedaan ?. Op instagram deel ik veel meer van de dingen die ik schrijf. Wil je meer lezen? Kijk dan op mijn nieuwe instagram account! Volg me zodat je nooit meer iets mist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.