Blog

Hoofdstuk 275

Hi Guys,

 

In hoofdstuk 265 heb ik verteld over het hebben van een ‘roeping’. Ik sloot die blog af met het idee dat ik nog wel eens een keer een vervolg zou gaan schrijven.

De tijd voor het vervolg is nu aangebroken. Ik geef er wel een andere draai aan, want ik ga deze week niet op zoek naar het antwoord op de vraag: wat is een roeping of wat is een droombaan?

Ik wil een beetje verder gaan op die blog. Ik ging in Hoofdstuk 265 in op de vraag wat mijn droombaan zou zijn. Maar laten we nou eens verder teruggaan.

We stellen kinderen vaak de volgende vraag:

 

Wat wil je later worden als je groter bent?

 

Vaak hebben kinderen daar wel een idee over. Ik had er vroeger ook een antwoord op. Heel vroeger wilde ik gynaecoloog worden. Daarna wilde ik juf worden. Daarna wilde ik actrice worden. Daarna wilde ik journalist worden en nu doe ik de opleiding ‘Sociaal Werk’ in de richting van jeugdzorg, omdat ik graag in de jeugdzorg wil werken.

Maar is dat wel echt zo?

Laat ik de vraag nu nog een keertje stellen:

 

Wat wil ik later worden als ik groter ben?

 Dit is nu namelijk een vraag waar ik heel erg mee bezig ben. Ik denk dat het komt omdat ik in het laatste jaar van de opleiding zit. Ik moet nu een richting gaan kiezen. Er moeten keuzes gemaakt worden: wil ik doorgaan met studeren of wil ik al gaan werken?

Voordat ik die keuze kan maken, moet ik eerst goed weten wat ik precies wil doen. Ik moet dus weten wat ik wil doen als ik later groter ben.

Dat antwoord heb ik eigenlijk nog niet. Nou ja, ik heb heel veel antwoorden. Ik moet nu eigenlijk één antwoord gaan kiezen.

Er zijn namelijk zo ontzettend veel dingen die ik ontzettend leuk en interessant vind. Ik heb het al heel vaak in mijn blogs gezegd, maar het is echt zo. Ik vind bijna elke dag wel iets waarvan ik denk: dat wil ik ook! Dat vind ik leuk/interessant!

Ik heb gewoon een beetje keuzestress.

Ik ben jaloers op mensen die precies weten wat ze willen doen. Mensen die al helemaal uitgestippeld hebben welke baan ze willen en wat ze daarna willen doen.

Ik ben niet zo iemand. Ik ben nu een beetje rond aan het kijken.

Weet je nog dat advies waar ik over schreef in hoofdstuk 265? Dat is echt mijn nieuwe levensmotto geworden. Ik doe dat waar ik me nu goed bij voel. Daarna zie ik wel weer verder.

Voor de één werkt dat en voor de ander werkt dat juist niet.

Je weet toch nooit wat er op je pad gaat komen. Je weet nooit welke mensen je tegen gaat komen of welke kansen je krijgt/kan pakken. Ook is het altijd maar de vraag of het je gaat lukken. Het kan ook zo zijn dat je het eigenlijk helemaal niet zo leuk vind als dat je dacht. Vaak weet je dat pas als je het doet.

Daarom vind ik het belangrijk dat mijn toekomstplan altijd veranderd kan worden.

Toch ben ik de laatste tijd heel erg bezig om uit te zoeken wat ik precies wil doen. Ik ben van plan om het uit te werken. Dus opschrijven welke banen mij nu leuk lijken en wat ik daarvoor zou moeten doen.

Dus toch een soort toekomstplan maken. Want ik zit toch in mijn laatste jaar van de opleiding. Dus ik moet er toch wat mee doen.

Weet je hoe ik me nu een beetje voel?

Alsof ik aan het einde van mijn middelbare school zit.

Daar moest je namelijk ook een keuze maken. Toen moest ik een opleiding kiezen. Dat vond ik ook verschrikkelijk.

Maar dat is uiteindelijk ook goed gekomen. Ik heb uiteindelijk een hele leuke opleiding gevonden en daarbij heb ik heel veel (over mezelf) geleerd en ik heb hele mooie en inspirerende mensen leren kennen.

Nu is het dan toch echt tijd om vooruit te kijken.

Ik kan niet eeuwig deze opleiding volgen. Nu wil ik toch ook wel weer verder. Door mijn stage van vorig jaar heb ik dat echt mogen ervaren. Het is gewoon tijd om verder te gaan. Mezelf verder ontwikkelen.

Maar ja, hoe ga ik dat doen? In welke omgeving?

Ga ik nog verder leren of ga ik het werkveld in? Of ga ik die twee dingen combineren?

Ik vind het nog steeds heel lastig. Voor allebei valt natuurlijk wat te zeggen.

Ik heb nu wel een voorkeur. In hoofdstuk 265 beschreef ik dat ik heel graag de hulpverlening en het onderwijs wil combineren. Dat is nog steeds zo. Daar is een opleiding voor en de kans is heel erg groot dat ik die opleiding ga volgen. Dat betekent dat ik nog een jaartje langer ga studeren.

Maar toch is het goed om andere opties ook te onderzoeken. Ik wil een weloverwogen keuze maken. Dus daar ga ik de komende tijd even aan werken.

Allemaal om antwoord te krijgen op die ene vraag.

 

Muziek van de Week:

Waarschijnlijk ben ik echt de laatste persoon op aarde die kennis heeft gemaakt met dit nummer. Ik hoorde dit nummer afgelopen vrijdag bij ‘The voice of Holland’. Lucas auditeerde met dit nummer en ik werd zo geraakt door zijn optreden. Niet alleen door zijn stem, zijn talent en de emotie waarmee hij het nummer bracht, maar ook door de tekst van het nummer.

Ik besloot om het origineel op te zoeken en ik werd weer zo geraakt. De tekst is zo ontzettend mooi. Je hoort zoveel emotie in dit nummer. Die emotie raakt mij elke keer weer.

Wat het is? Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat iedereen zich wel in dit nummer kan herkennen. Ik in ieder geval wel. Dat maakt het nummer voor mij zo verschrikkelijk mooi. Ik had het zelf namelijk niet beter kunnen zeggen.

 

MVDW:

Labrinth – Jealous

Wat wil je later worden als je groter bent?

 We stellen deze vraag aan elk kind, maar waren stellen we deze vraag ook niet aan elke volwassene?

Weet je als kind wel wat deze vraag echt betekent?

Ik denk dat je de betekenis en de essentie van deze vraag pas echt begrijpt als je echt groot bent. Je gaat pas echt keuzes in je carrière maken als je een pakket kiest op de middelbare school en als je kiest voor een opleiding.

Laten we de vraag eens aan iedereen stellen. Want je bent nooit te oud om het roer om te gooien.

De keuzes die je in je carriere maakt zijn namelijk nooit definitief. Je kan altijd weer iets anders kiezen.

Volg je hart en volg je passie.

Blijf op onderzoek gaan.

Ik ben nu pas echt begonnen aan mijn onderzoek. Ik moet nog heel veel vragen beantwoorden en ik moet mijn opties nog naast elkaar leggen. Maar ik weet gewoon dat het goed gaat komen.

Blijf jezelf alsjeblieft die ene vraag stellen:

Wat wil je later worden als je groter bent?

 

❤️

Clannad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.