Blog

Hoofdstuk 273

Hi Guys,

Ik heb een nieuwe liefde. Een paar weken geleden ben ik begonnen met het kijken van ‘Drag Race Holland’ op Videoland.

Al een tijdje was bekend dat Fred van Leer de Nederlandse versie van Drag Race zou gaan presenteren. Toen ik dat hoorde, was ik heel erg van plan om het te kijken. Daarna werden de kandidaten bekend gemaakt en toen zag ik dat Envy Peru mee ging doen. Toen wist ik dus wel echt dat ik het zou gaan kijken. Ik had Envy namelijk al een keer gezien in een ander programma en ik was meteen fan. Dus ik moest Envy zien in ‘Drag Race’.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit eerder Drag Race had gekeken. Ik kende het eigenlijk alleen maar van ‘De TV Kantine’. Verder kende ik het niet. Maar toch wilde ik deze versie gaan kijken.

Ik begon, samen met mijn moeder, een aantal weken met aflevering 1. Na het zien van die aflevering was ik meteen verliefd. Ik kon niet wachten op de rest van het seizoen. Afgelopen vrijdag was de finale van Drag Race Holland. Ik heb de finale met mijn moeder gekeken en het was echt een hele toffe finale. Het was een mooie afsluiting van een heel mooi eerste seizoen. Ik ga niet verklappen wie er heeft gewonnen, want ik weet niet wie het nog moet zien. Ik weet hoe vervelend het is als om spoilers te lezen. Dus ik ga niets verklappen.

Ik ga dus niets vertellen over de finale, maar ik wil wel graag iets vertellen over Drag Race in het algemeen.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dus niet zo veel wist van Drag Race en Drag Queens. Ik wist dat het fenomeen er was, maar meer ook niet. Ooit heb ik de film ‘Chez Nous’ gezien en die vond ik echt top.

Ik ga niet ontkennen dat ik vooroordelen had over Drag Queens. Ik dacht dat het alleen maar gedaan voor optredens. Ook dacht ik dat het helemaal niet zo groot was.

Maar na het zien van aflevering 1 van ‘Drag Race Holland’ bleek dat allemaal niet waar. Drag is veel meer dan dat. Het is echt een kunstvorm.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik wist nooit waarom het ‘Drag’ werd genoemd. Door ‘Drag Race Holland’ ben ik erachter gekomen dat ‘Drag’ de afkorting is van: ‘Dress As A Girl’.

Okay, ik spring alweer van de hak op de tak. Sorry.

Tijdens het seizoen van ‘Drag Race Holland’ ben ik erachter gekomen hoe mooi het hele fenomeen Drag is. Het is veel meer dan het verkleden als een vrouw.

Drag is zo veel meer.

Drag gaat veel meer over zijn wie je wil zijn. Drag is een manier om je te uiten en om echt te kunnen zijn wie je wil zijn.

Ook gaat het om het feit dat je jezelf accepteert en dat je van jezelf houdt.


Bij elke aflevering die ik zag, werd ik geïnspireerd. Alle Drag Queens van seizoen 1 van ‘Drag Race Holland’ inspireerde mij heel erg. Ik heb gekeken met tranen in mijn ogen. Soms van het huilen en soms van het lachen.

Het mooie aan deze serie vond ik dat je ook de Queens beter leerde kennen. Daarnaast kwamen er hele mooie outfits en hele mooie looks. Vaak zat daar dan weer een verhaal achter en dat vond ik dan weer erg mooi.

Er zit zo vaak een verhaal achter de looks van de Drag Queens. Het is niet zomaar een look. De look komt ergens vandaan.

Maar elke Drag Queen heeft ook een verhaal. Het gaat over mensen die van ver komen. Er zijn zoveel onzekerheden en twijfels. Vaak kennen ze ook verhalen van geen acceptatie en haat. Als ik die verhalen hoor dan breekt mijn hart.

Dan zie je ze stralen op de runway en dan ben ik zo verwonderd. Mijn mond valt zo vaak open, omdat ik me dan zo verbaas over hoe ze eruitzien. Ze zien er zo mooi uit. Echt ongelooflijk.

Maar ze stralen ook zoveel zelfvertrouwen en zelfliefde uit. Ze zijn zo zichzelf en stralen zoveel kracht uit.

Kracht en zelfvertrouwen waar ik heel erg jaloers op ben. Kon ik maar een klein beetje van hun uitstraling krijgen.

Drag is een kunstvorm. Het is een manier van jezelf uiten. Het is niet zomaar iets. Ik heb zoveel meer respect en bewondering gekregen voor Drag.

Bij Drag ben verander je jezelf in een Drag Queen. Dus je kan zeggen dat je een rol speelt, maar ik denk dat je toch jezelf bent. Je bent namelijk die versie van jezelf die je anders niet durft te zijn. Dat vind ik zo mooi aan drag.

Ik ben een fan. Ik hoop echt dat er een tweede seizoen van ‘Drag Race Holland’ gaat komen. Maar wel met Fred van Leer als host, want hij past hier zo goed bij!

 

Muziek van de Week.

Deze week kwam er een nieuw nummer uit van deze groep. Zoals jullie weten ben ik een hele grote fan van deze groep. Ik weet hoe verdomd goed ze zijn en hoe muzikaal ze zijn.

Maar met dit nummer wisten ze me toch weer te verrassen. Ik heb echt met tranen in mijn ogen en met veel kippenvel geluisterd. Hoe langer het nummer duurde, hoe beter het leek te worden. Mijn mond viel open. Het is zo ontzettend goed.

Ik was al een groot fan van dit nummer, maar deze versie is echt van een hele andere orde.

Ze hebben het weer voor elkaar hoor. Ze hebben weer een nummer nog mooier gemaakt.

 

MVDW:

Pentatonix – Amazing Grace (My chains are gone)

Ik ben een beetje verliefd geworden op Drag.

Gaat het om de looks? Gaat het om de verhalen? Gaat het om de transformatie tot Drag Queen? Gaat het om het zien van de struggle?

Ja en nee.

Het gaat om de combinatie van dit alles, want het zijn geen losstaande dingen. Alles heeft met elkaar te maken.

Maar alle kandidaten van ‘Drag Race Holland’ zijn voorbeelden. Heel Nederland kan een voorbeeld aan de kandidaten nemen.

Ik hoor de hele tijd een zinnetje van Lady Gaga in mijn achterhoofd:

 

Don’t be a drag, just be a Queen

 Lady Gaga – Born this way

 

Al die kandidaten zijn echt Queens.

Ze zijn wie ze willen zijn en ze zijn een inspiratie voor velen.

Als ‘Drag Race Holland’ me iets nog duidelijker heeft gemaakt dan is het wel het feit dat iedereen mag zijn wie hij/zij wil zijn. Hou van wie je wil houden, wees alsjeblieft wie je bent.

 

Iedereen is anders, maar we zijn wel allemaal gelijk.

Het feit dat iedereen anders is maakt de wereld zoveel mooier.

Ga in gesprek met elkaar en laat iedereen zijn wie hij/zij wil zijn.

Waarom zou je iemand verbieden te zijn wie hij/zij wil zijn?

 

Maar het allerbelangrijkste is:

Be Yourself & Love Yourself.

❤️

Clannad

 

PS. Na het zien van de finale van ‘Drag Race Holland’ keek ik dit filmpje van NikkieTutorials. Dat filmpje is echt een Must See! Hier zie je hoe tof een transformatie naar Drag Queen is. Je ziet het filmpje hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.