Blog

Hoofdstuk 272

Hi Guys,

 

In hoofdstuk 268 vertelde ik over het feit dat ik mee zou doen aan de ’30 dagen dankbaarheid challenge’ van ‘bulletjournalstore.nl’.

Ik zou 30 dagen lang elke dag opschrijven waar ik dankbaar voor was. Elke dag zou dit hooguit 5 minuten van mijn tijd kosten.

Dat zou ik dus de hele maand oktober gaan doen. Het is nu november dus dat betekend dat de challenge erop zit ☺️.

 

30 dagen dankbaarheid challenge. Wat heeft het me geleerd?

 

Een logische vraag natuurlijk, maar het is ook best een lastige vraag.

Als ik iets van de challenge heb geleerd dan is het wel het feit dat het best lastig is om dit elke dag te doen. Ik vergat het namelijk nog weleens.

Het is echt best wel lastig om van de één op andere dag zomaar elke dag iets te doen.

Dus ja, ik heb het een aantal keer met ‘terugwerkende kracht’ moeten doen. Dan zat ik op 1 avond mijn dankbaarheden van 2 of drie dagen in te vullen.

Ik weet dat dat niet de bedoeling is, maar soms was ik gewoon vergeten. Het zat gewoon nog niet in mijn systeem.

Wat ik ook heb geleerd van de challenge is het feit dat er elke dag wel dingen zijn waar je dankbaar voor kan zijn. Ik kon bij elke dag wel iets invullen. De ene keer ging het sneller dan de andere keer, maar het lukte me altijd om bij elke dag iets op te schrijven.

Met deze challenge wilde ik mezelf heel erg graag aanleren om wat meer te werken met ‘dankbaarheid’. Ik denk namelijk echt dat je er zoveel mooie dingen mee kan bereiken. Ik denk echt dat je met dankbaarheid ervoor kan zorgen dat je meer stilstaat bij de mooie dingen in het leven.

Maar ik denk ook dat je het niet van de één op de andere dag kan. Je moet jezelf namelijk een hele andere manier van denken aanleren. Dus het is helemaal niet zo gek dat ik het best lastig vond.

Ik ben namelijk zelf ook nog helemaal aan het zoeken naar hoe ik het precies in wil vullen. Ik weet nog niet of ik wel de goede manier heb gevonden om ‘dankbaarheid’ te oefenen/ toe te passen.

Dat heeft niet te maken met het concept ‘dankbaarheid’. Ik vertelde net al dat ik daar echt wel achter sta. Het is ook niet dat ik het niet wil. Ik wil graag leren hoe ik het echt goed kan toepassen. Ik sta er echt open voor.

Ik ben alleen nog heel erg zoekende in de manier waarop ik het zou kunnen doen.

Nu schrijf ik alleen nog maar dingen op waar ik dankbaar voor ben, maar meer doe ik er nog niet mee. Ik denk dat ik nog wel wat stappen hierin zou moeten maken.

Maar misschien komt dat vanzelf wel. Ik heb zo’n idee dat ik dat vanzelf wel ga doen.

Het is nog maar 30 dagen. Ik ben nog maar net begonnen. Dat merk ik aan alles. Ik sta nog maar aan het begin aan ‘dankbaarheid’. Er ligt nog een hele weg voor me. Ik heb nog heel veel te leren.

Misschien wil ik gewoon te graag. Het is ook heel goed denkbaar dat ik te snel wil en dat ik alles tegelijk wil. Ik denk dat ik het gewoon de tijd moet geven.

Gewoon even loslaten. Het komt vanzelf wel, toch?

Muziek van de Week.

Afgelopen donderdag was de laatste uitzending van ‘Beste Zangers 2020’. Ook dit seizoen werd weer afgesloten met een duettenaflevering. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik vind deze aflevering altijd het hoogtepunt van het seizoen. Hier komen altijd zoveel mooie verassingen. Daarnaast vind ik het heerlijk om iedereen nog minstens 1x te horen zingen. Ik vond het eigenlijk heel erg lastig om mijn favoriet van de aflevering te kiezen.

Maar toen kwam het allerlaatste duet van de avond.

Ik heb een zwak voor de muziek van Ramses Shaffy. Dat komt allemaal door de serie die ik over zijn leven heb gezien (die serie staat nu op videoland. Het is een hele grote aanrader!). Maar ik ben ook van mening dat je niet zomaar aan zijn muziek moet zitten. Er zijn maar weinig mensen die van mij zijn muziek mogen spelen.

Maar toen ik hoorde dat deze zanger Ramses Shaffy ging doen, haalde ik opgelucht adem. Want als iemand het kan dan is hij het wel. Toen ik zijn duetpartner hoorde, was ik al helemaal opgelucht.

Mijn verwachtingen waren dus heel erg hoog. Maar tijdens het duet zelf werden mijn hoge verwachtingen overtroffen. Ik heb met tranen in mijn ogen en met kippenvel geluisterd.

Ik durf te zeggen dat dit het hoogtepunt van ‘Beste Zangers 2020’ is. Ze hebben echt het beste voor het laatste bewaard.

MVDW:
Stef Bos & Miss Montreal – Laat Me

 

Misschien wel de belangrijkste vraag:

Ga ik door met het opschrijven van ‘dankbaarheid’?

Ja, dat ik wel het plan.

Ik ben zeker wel van plan om elke dag even de tijd te nemen om op te schrijven waar ik dankbaar voor ben.

Ik vind het namelijk heel erg zonde om nu te stoppen met het opschrijven van de dingen waar ik dankbaar voor ben. Al helemaal omdat ik echt denk dat het heel erg mooi kan zijn. Ik denk namelijk echt dat het leven er veel mooier door kan worden.

Daar komt nog eens bij dat ik echt denk dat ik nog maar net ben begonnen. Ik weet bijna zeker dat ik nog veel meer kan leren rondom ‘dankbaarheid’. Ik ben nog maar net begonnen. Waarom zou ik dan nu al stoppen?

Er zijn in het leven zoveel dingen om dankbaar voor te zijn. Vaak zijn het de kleinste dingen. Vaak sta je er niet eens bij stil.  Dat is zonde.

Ik ben nu al dankbaar voor het feit dat ik ooit de mogelijkheid heb gekregen om deel te nemen aan deze challenge.

Ik ben benieuwd wat het me allemaal nog gaat brengen.

❤️

Clannad

PS. Heb jij ooit een keer meegedaan aan een ‘dankbaarheid challenge’? Of ben je al veel bezig met ‘dankbaarheid’? Laat het me weten! Misschien kunnen we elkaar helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.