Blog

Hoofdstuk 271

Hi Guys,

 

Voordat ik ga beginnen, wil ik jullie allemaal heel erg bedanken voor alle lieve berichtjes op mijn verjaardag! Ik ben echt overspoeld met liefde! Heel erg bedankt! Mijn verjaardag was toch wel heel erg bijzonder.

Okay, we gaan naar de blog van deze week.

Ik ga echt eerlijk met jullie zijn:

Ik heb geen flauw idee waar ik vandaag over ga schrijven.

Ik heb een enorme writersblock. Het begon toen ik vanmorgen wakker werd en het is nog niet opgehouden. Het is nu bijna 15:30 en ik heb nog steeds geen flauw idee wat ik ga schrijven.

Ik ben maar gewoon gaan zitten, heb ‘Word’ geopend en ik ga typen. Gewoon typen. Ik zie wel wat er gaat gebeuren.

Ik heb een weekje vakantie achter de rug. Vorige week vertelde ik al een beetje over het feit dat het in alle opzichten een hele rare vakantie zou gaan worden. Dat is ook wel waarheid geworden.

Afgelopen week heb ik dus mijn verjaardag gevierd. Verder heb ik gestudeerd, wat series gekeken en dat was het eigenlijk wel. Meer kon ik ook niet doen.

Ohnee, wacht. Ik vergeet wat: ik ben afgelopen week ook even naar Utrecht geweest. Ik had namelijk een afspraak in het Revalidatiecentrum. Verder niets bijzonders.

Ik ben ook niet echt gefocust op het schrijven van mijn blog. Ik laat me nu veel te veel afleiden door alles. Ik kreeg net een mailtje om te stemmen voor de ‘streaming video awards’ en dat heb ik dus maar eventjes gedaan.

Ik ben nu weer terug in mijn Word document. Ik luister nu de laatste aflevering van de ‘WIDM Podcast’ (ik zal niet spoileren, want ik wil niet diegene zijn die alles verklapt).

Volgens mij zeg ik dit in elke blog rondom een vakantie, maar een vakantie is toch wel een periode waarin je over van alles nadenkt. Je hebt er namelijk nu de tijd voor.

Met dat idee stond ik vanmorgen ook op. Maar ik dacht ook meteen: nee, daar ga ik niet weer een blog over schrijven.

Maar het is wel zo (sorry………).

Ik ging nadenken over waarom ik ‘dingen die graag wil doen’ of ‘nieuwe gewoontes’ niet uitvoer.

Mijn lijstje ziet er (nog steeds) als volgt uit:

 

◻︎ Plannen

◻︎ Lezen

◻︎ Meer schrijven

 

Volgens mij heb ik al deze punten al zo vaak in mijn blogs beschreven. Als ik al deze blogs nu ga benoemen dan ben ik zolang bezig!

Maar ook vandaag dacht ik daar dus echt over na.

Laat ik ze nog even een keertje langslopen:

 

◻︎ Plannen

Dit jaar ga ik afstuderen. Vorig jaar heb ik een jaar lang stagegelopen. Een voordeel van stagelopen is dat je alleen maar bezig bent met stage. Je weet gewoon dat je 4 dagen in de week op stage bent en 1 dag in de week ben je op school. School is een soort bijzaak.

Nu is het weer omgedraaid. Nu is school weer het belangrijkste. Dat is echt wel een omschakeling. Met de gehele onlinelessen is het nog meer een omschakeling geworden. Want je bent bijna alleen maar thuis. Ik had me dus voorgenomen om een goede agenda aan te schaffen. Een agenda waarbij ik elke dag kon opschrijven wat ik die dag moest doen. Ik wist dat ik een agenda wilde waarin ik in 1 oogopslag de week voor me had.

Die heb ik gevonden. Het is meer een planner/agenda geworden. Het is de planner van Structuurjunkie. Ik ben er zo ontzettend blij mee.

Maar ik weet dat ik nog veel meer uit deze planner kan halen. Mijn vakantie had ik bijvoorbeeld niet ingepland. Dat heb ik net nog even gedaan. Ik ging dus met terugwerkende kracht plannen. Ik kan je vertellen dat dat niet werkt. Dus vanaf vandaag ga ik er weer vol voor! Voor de herfstvakantie ging het namelijk echt goed! Ik weet dat ik het kan!

 

Wil je ook zo’n toffe planner/agenda? Je kan ‘m hier kopen!  Ik heb de roze planner van 2020/2021, maar helaas is die uitverkocht. Gelukkig hebben ze nog genoeg andere planners! (Ik heb geen sponsordeal met structuurjunkie. Ik ben echt heel erg blij met mijn planner ?).

 

◻︎ Lezen

Ik hoor heel veel van jullie al zuchten. Ik zuchtte namelijk wel toen ik aan dit stukje ging beginnen.

Volgens mij vertel ik minstens 1x in de maand wel een keer over mijn plan om meer te lezen. Tot nu toe is het echt nog niet gelukt.

Het is me een wel keertje gelukt. Twee weken lang heb ik elke dag gelezen. Ik las dan een hoofdstuk voordat ik ging slapen. Je raadt het al: dat heb ik niet volgehouden.

Nu is mijn wens weer terug: ik wil meer lezen! Maar ik weet nog steeds niet hoe ik dat nou moet volhouden. Dus alle tips zijn weer welkom! Dus kom maar door!

Ik zag dat ‘Man man man, de podcast’ een aflevering had gemaakt over ‘boeken’. Ik ga die binnenkort maar eens luisteren. Misschien hebben zij wel goede tips.

Misschien moet ik mijn leesmomenten gewoon inplannen……

 

◻︎ Meer schrijven

Dit idee heb ik ook al zolang.

In Hoofdstuk 258 vertelde ik dat ik hier een plannetje voor had bedacht. Maar in diezelfde blog vertelde ik ook al dat het plannetje al was mislukt.

Nou daar is nu al geen verandering in gekomen. Ik schrijf nog steeds alleen maar mijn blog en ik heb nog steeds twee boekjes waar ik van alles in schrijf. Maar ik schrijf nog steeds niet dagelijks. Ik wil nog steeds nog veel meer schrijven, maar ik heb nog steeds geen manier gevonden hoe ik dit structureel kan doen.

Misschien wil niet alleen maar meer schrijven, maar wil ik ook wel meer delen. Misschien is het eerst belangrijk dat ik erachter kom wat ik hier precies mee wil doen.

Ook hier zijn alle tips weer welkom! Dus kom maar door!

 

Misschien moet ik mijn schrijfmomenten ook maar inplannen……

Maar ja, het schrijven van mijn blog is ingepland en nu heb ik eigenlijk geen onderwerp. Ik wil juist schrijven als ik een leuk/goed onderwerp heb of als ik inspiratie heb.

 

Conclusie: mijn lijstje is nog steeds niet verandert. We zijn nog helemaal niets verder. Eigenlijk herhaal ik gewoon wat ik in andere blogs ook al gezegd had.

 

Muziek van de Week.

De aflevering van Wulf! Naast de aflevering van Miss Montreal, was dit de aflevering waar ik heel erg naar uitkeek!

Ik ben namelijk wel fan van de nummers die ik ken van Wulf. Dus ik was heel erg benieuwd naar wat anderen van zijn nummers maakte, maar ik was ook wel heel erg benieuwd naar Wulf. Wie is hij eigenlijk? Ik wilde hem zo graag beter leren kennen. Nou, dat is gelukt hoor

Ik ben echt een beetje van deze man gaan houden. Ik kan dan ook niet wachten om meer naar zijn muziek te gaan luisteren.

Een andere grote verrassing van dit seizoen is toch wel deze zangeres. Ik kende haar eigenlijk niet zo goed, maar door dit seizoen van ‘Beste Zangers’ ben ik toch wel een beetje van haar gaan houden. Ik heb al eerder gezegd dat ik haar debuutalbum echt wel tof vind.

Ook deze week wist ze mij weer te verrassen. Ze heeft zo’n toffe eigen versie gemaakt van een heerlijk nummer! Bij mij staat dit nummer echt op repeat.

MVDW:

Tabitha – Summer on you

De afsluiting van de laatste ‘WIDM Podcast’ is begonnen en ik ben bezig met de afsluiting van mijn blog. Wie had nou gedacht dat ik tijdens een podcast van 1,5 uur dit hoofdstuk zou schrijven?

Ik niet.

Nu is het tijd om alles nog een keer door te lezen en alle linkjes en foto’s toe te voegen.

Soms moet je maar gewoon beginnen en dan komt er vanzelf wel iets uit (of zoiets).

 

Blog hoofdstuk 271 is dan toch een feit.

Je hebt ‘m zojuist gelezen.

Volgende week zal ik proberen om wat origineler te zijn.

❤️

Clannad

 

PS. Heb jij nog leuke onderwerpen voor mijn blog? Of heb je een vraag? Laat het me dan weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.