Blog

Hoofdstuk 270

Hi Guys,

 

Wie had nou bedacht dat we nu alweer in deze situatie zouden zitten? Wie had bedacht dat we nu in een gedeeltelijke lockdown zouden zitten?

Ik niet.

Maar ik had er wel al rekening mee gehouden. Maar dat zorgt er niet voor dat het minder leuk is. Het blijft niet leuk om tegen anderen te zeggen dat de trainingen niet meer doorgaan.

Ook is het wel zuur dat de horeca nu dicht is en dat de uitzonderingspositie voor theater niet meer doorgaat. Dat voelde voor mij wel echt als een domper. Maar goed, we kunnen er niet zoveel aan doen.

Ik had een klein beetje hoop voor oktober. Ik had een klein beetje de hoop dat ik in oktober mensen kon uitnodigen voor mijn verjaardag.

Om me heen zie ik dat veel mensen de afgelopen maanden hun verjaardag nauwelijks konden vieren. Ik heb zelf nog nooit zoveel verjaardagskaarten verstuurd. Op deze manier kon je toch nog even laten weten dat je aan iemand dacht. Een kaartje is toch wat persoonlijker dan een berichtje op whatsapp of facebook/instagram.

Ik ben zelf in oktober jarig en ik vind het altijd heel erg gezellig om met vrienden mijn verjaardag te geven en om lekker uiteten te gaan.

Mijn verjaardag komt nu wel heel erg dichtbij. Beter gezegd: ik ben morgen jarig.

Nu kunnen we niet uiteten met mijn verjaardag en ik kan maar heel weinig mensen uitnodigen.

Ja, er zijn veel ergere dingen in de wereld. Maar toch baalde ik er wel eventjes van. Ik vind het toch wel jammer dat ik nu op een andere manier mijn verjaardag moet vieren.

Ik heb eventjes nagedacht. Ik had al drie vriendinnetjes uitgenodigd voor zaterdagavond (gisteren dus). Ik had al op safe gespeeld door maar drie mensen uit te nodigen. Maar toen de persco afgelopen dinsdag kwam, was ik toch wel een beetje zenuwachtig. De vraag was of ik überhaupt wel mijn verjaardag met anderen kon vieren.

Gelukkig kwam daaruit dat ik wel mijn verjaardag met die 3 vriendinnen te vieren. Dus eigenlijk veranderde daar niet zo veel aan.

Gisteren heb ik dus met twee vriendinnetjes mijn verjaardag gevierd (één vriendin kon er helaas niet bij zijn). Het was echt heel erg gezellig. We hebben lekker gegeten en het was een hele gezellige avond. We hebben lekker bij kunnen praten. Want ja, wij hadden elkaar ook al heel lang niet meer (fysiek) gezien.

Wat wij de avond hebben gedaan? (ik twijfel heel erg of ik dit ga zeggen, maar ik ga het gewoon doen….)

Wij hebben stukjes van ‘Het Huis Anubis’ en ‘Spangas Seizoen 1’ gekeken. Ook hebben we het over K3 gehad……

Ja je leest het echt: dat heb ik inderdaad gedaan tijdens het vieren van mijn 22ste verjaardag. Het was een hele gezellige en leuke avond.

Op deze momenten kom ik erachter hoe belangrijk het is dat je hele lieve en bijzondere mensen om je heen hebt. Maar ik kom er ook echt achter dat het zo belangrijk is dat je deze mensen om je heen hebt. Je bent echt helemaal niets zonder zulke mensen.

Ik heb veel hele lieve mensen om me heen, maar er zijn maar een paar mensen die echt heel erg bijzonder zijn.

Iedereen heeft wel zulke mensen in zijn leven. Laat ik het anders zeggen: ik hoop echt van harte dat iedereen zulke mensen in zijn leven heeft.

Tijdens de coronaperiode kom je er eigenlijk achter dat deze mensen echt heel erg belangrijk zijn. Je hebt ze echt nodig in je leven.

Iemand die naar je luistert, iemand waar je hele mooie en diepgaande gesprekken mee kan hebben, maar ook iemand waarmee je ‘Anubis’ en ‘Spangas’ kijkt……

Ik heb al jaren dezelfde vriendengroep. Ik heb al heel erg lang twee beste vriendinnetjes. Daarnaast heb ik nog wel wat vriendengroepjes (gehad), maar al jarenlang heb ik dus twee hele goede vriendinnen.

Ik zie deze twee meiden niet elke dag. Ik spreek ze wel bijna elke dag. We delen alles met elkaar. Soms gaan onze gesprekken helemaal nergens over, maar er zijn ook momenten waarop onze gesprekken echt diepgang hebben.

Ik zou niet weten wat ik zonder ze zou moeten.

Het is echt waar wat ze zeggen: soms worden vrienden echt je familie.

 

Muziek van de Week.

Deze week was er weer een aflevering van ‘Beste Zangers’. Deze week stond Milow centraal. Ik moet eerlijk toegeven dat ik Milow niet heel erg goed kende. Ik ken twee nummers van hem, waaronder een duet met Matt Simons.

Door ‘Beste Zangers’ leer je hele goede artiesten kennen. Dat is ook zo met Milow. De afgelopen weken ben ik er al achter gekomen dat hij een hele toffe zanger is. Hij heeft echt een paar hele mooie nummers gezongen. Maar door de aflevering van afgelopen week ben ik er ook achter gekomen dat hij hele mooie muziek heeft gemaakt.

Dit optreden was voor mij echt het hoogtepunt van de aflevering. Vanaf het moment dat hij begon, stonden de tranen in mijn ogen. Hij wist mij zo te raken. De tekst is zo ontzettend mooi. Daarnaast is Diggy Dex ook echt tof.

MVDW:
Diggy Dex – Ergens daarboven

Volgens mij zeg ik de laatste weken bijna elke keer dat we op dit moment in een hele aparte en rare tijd zitten. Iedereen maakt nu hele nieuwe dingen mee. Niemand weet precies hoe we ons moeten gedragen. Iedereen is heel erg zoekende.

Deze week heb ik (net als veel anderen) herfstvakantie. Maar zo voelt het dus helemaal niet. Dat komt denk ik omdat ik bijna alleen maar online les heb. Ik ben bijna alleen maar thuis. Maar goed, ik heb dus vakantie.

Ook heb ik helemaal niet het idee/gevoel dat ik morgen jarig ben. Het voelt allemaal zo vreemd.

Het voelt allemaal zo anders. Maar eigenlijk is het ook heel erg bijzonder. We zitten ook in een hele bijzondere situatie.

We proberen we allemaal het beste van te maken. Dat allemaal binnen de richtlijnen. De ene keer gaat het beter dan de andere keer. Maar iedereen doet zijn/haar best.

Iedereen hoopt heel erg dat we dit allemaal maar 1x meemaken. Dan kunnen we er maar het allerbeste van maken.

Tuurlijk is het een rare periode en er zijn dingen die we helaas niet meer mogen. Maar eigenlijk is het ook weer heel erg bijzonder. Later gaan we dit tegen onze (klein)kinderen vertellen. We zijn gewoon geschiedenis aan het schrijven.

Dat is toch ook weer heel erg bijzonder?

Ook in deze tijd kunnen we hele mooie momenten beleven.

Zolang je de juiste mensen maar om je heen hebt. Die mensen kan je ook om je heen hebben als er afstand is.

❤️

Clannad

 

PS. Laten we ons allemaal aan de maatregelen houden, want dan zijn we er veel eerder vanaf. Ja, het kan nog even duren. Maar als we ons er niet aan houden dan gaat het nog veel langer duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.