Blog

Hoofdstuk 268

Hi Guys,

 

Het is oktober! De laatste drie maanden van 2020 zijn ingegaan. We gaan langzamerhand afscheid nemen van 2020. Laten we niet op de zaken vooruitlopen.

Het is dus oktober. Ik hou heel erg van deze maand, maar dit jaar is er toch ook iets anders aan oktober. Ik ben namelijk begonnen met een ‘30 dagen dankbaarheid challenge’.

Het is niet zo dat deze challenge uit het niets is gekomen.

Ik volg al een tijdje ‘bulletjournalstore.nl’ op instagram. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik een fan van bulletjournals. Ik vind het heerlijk om inspiratie op te doen. Thuis heb ik dan ook meerder notitieboekjes. Ik gebruik het dan niet echt als Bullet Journals, want ik ben niet zo creatief. Ik gebruik ze meer op dingen in op te schrijven. Maar goed.

Ik ben dus ooit dat account gaan volgen. Eind september 2020 zag ik een post van haar voorbij komen. In deze post beschrijf ze dat ze een ’30 dagen dankbaarheid challenge’ zou organiseren. 30 dagen lang zou je 1 minuut de tijd nemen om op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Het zou ervoor zorgen dat je meer gelukt ervaart.

Toen ik het voorbij zag komen, dacht ik meteen: dit is iets voor mij.

Ik heb al eerder in mijn blogs vertelt dat het zo ontzettend belangrijk is dat je stilstaat bij de kleine, mooi momenten van het leven.

Ik denk dat er zoveel mooie en bijzondere momenten zijn in het leven waar we te weinig aandacht voor hebben. Het zijn van die dingen die ‘normaal’ of ‘vanzelfsprekend’ zijn. Maar eigenlijk zijn ze heel erg bijzonder.

Stilstaan bij de kleine momenten in het leven. We doen het echt veel te weinig. Ik doe het ook veel te weinig. Ik roep al een tijdje dat ik veel meer stil wil staan bij zulke momenten, maar ik wist nooit echt hoe ik dit kon doen.

Dus die challenge kwam voor mij eigenlijk op het goede moment.

Het is niet zo dat ik elke dag uren bezig ben met ‘dankbaarheid’. Ik ben elke dag hooguit 5 minuten bezig met het opschrijven van waar ik dankbaar voor ben. Ik doe deze challenge voordat ik ga slapen. Dan neem ik even de tijd om na te denken.

5 minuten waarin je even terugkijkt op de dag.

Wat heb ik vandaag allemaal gedaan? Wat is er vandaag allemaal gebeurd?

Dan schrijf je op waar je dankbaar voor bent.

Waar ik de afgelopen dagen dankbaar voor ben geweest?

  • Dat ik samen met mijn buren toch Leidens Ontzet heb kunnen vieren.
  • Dat ik mijn kleine nichtje voor het eerst vast heb mogen houden.

Dat zijn twee momenten waar ik anders niet echt stil bij had gestaan. Het zijn momenten waar ik op dat moment blij mee zou zijn, maar verder niets meer.

Eigenlijk zijn die momenten daar te mooi voor.

Ik heb het al vaker gezegd, maar het zijn de kleinste momenten die vaakst het allermooist zijn. Als je daaraan terugdenkt dan krijg je een lach op je gezicht, een kriebel in je buik. De mooiste herinneringen komen naar boven.

Het kan soms zo simpel zijn. Ik denk weleens terug aan een berichtje van iemand of aan het feit dat iemand langskwam.

Het kan ook zijn dat het wel iets groters is: een concert of een vakantie.

Dankbaarheid is iets moois. Ik ben dankbaar voor zo ontzettend veel dingen. Ik benoem het dan ook vaak in mijn blogs. Maar dan sta ik er even stil omdat ik er een blog over schrijf. Maar eigenlijk zou je er elke dag stil bij moeten staan.

Vaak moet je dingen bewust doen voordat je het onbewust toe kan passen.

Als ik nu bewust welke dag stilsta bij waar ik dankbaar voor ben, dan kan ik dit over een tijdje ook onbewust. Dan gaat dankbaarheid vanzelf. Het is toch een manier van denken.

Misschien word ik er wel gelukkiger van. Ik weet het niet. Ik ga het zien.

Ik sta in ieder geval heel erg achter deze challenge.

 

Muziek van de Week.

Deze week stond Stef Bos centraal bij ‘Beste Zangers’. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet zoveel muziek van hem ken. Ik ken natuurlijk ‘Papa’, maar daar blijft het eigenlijk wel bij. Door ‘Beste Zangers’ ben ik er wel achter gekomen dat Stef Bos een speciale artiest is. Er gebeurt iets bijzonders als deze man begint met zingen. Hij weet mij altijd te raken. Zijn aflevering moest dan ook een hele mooie aflevering gaan worden. Het kon niet anders. Het werd een hele mooi en emotionele aflevering. Met heel veel mooie hoogtepunten.

Zoals je weet, ben ik fan van Miss Montreal. Ik vind haar zo ontzettend leuk. Ze is niet alleen een hele goede zangeres, maar ze is ook een heel mooi persoon. Dit seizoen doet ze ook mee met ‘Beste Zangers’ en in dit programma blijf ik me verbazen over hoe goed Miss Montreal is.

Ook deze week wist ze iedereen weer heel erg te raken. Deze zangeres verdient zoveel meer waardering. Ze wordt zwaar onderschat. Laten we hopen dat ze de aandacht en waardering krijgt die ze waardeert.

Muziek van de Week:

Miss Montreal – Door de wind

Het zijn de kleine dingen die het doen.

Het is een heel groot cliché, maar het is zo waar.

Het zijn juist deze kleine dingen die we voor lief nemen. Terwijl het vaak de meest bijzondere momenten zijn. Dat zijn momenten waar we dankbaar voor zouden moeten zijn.

Misschien klinkt ‘dankbaarheid’ een beetje zweverig. Maar eigenlijk is dat het niet. Het is een manier van denken.

Ik ben nu dankbaar voor het feit dat de zon schijnt of dat ik elke week een blog kan schrijven. Ook ben ik heel erg dankbaar voor het feit dat ik gezond ben en dat ik de liefste mensen om me heen heb.

Het leven zit vol met hele mooie en bijzondere dingen. Er zijn zoveel dankbare momenten, maar we staan er te weinig bij stil.

We zouden dankbaarheid moeten oefenen. Je hebt het niet van de één op de andere onder de knie.

Ik heb ooit een keer op het Instagram account van Sarah Drew gezien dat ze een ‘gratitude jar’ (dankbaarheidspot) heeft. Zij heeft met haar kinderen en haar man afgesproken dat als ze ergens dankbaar voor zijn, dan schrijven ze het op en stoppen ze het in de pot. Ze heeft ook een filmpje gedeeld waarin ze voorlas was er allemaal in de dankbaarheidspot was gestopt. Aan dat filmpje zie je al dat je overal dankbaar voor kan zijn.

Toen vond ik het al een mooi iets, maar ik heb er nooit wat mee gedaan.

Het leven is zo ontzettend mooi en ik denk echt dat we daar te weinig bij stilstaan.

Als ik de laatste maanden iets heb geleerd dan is het wel dat je van alles moet genieten. Het kan zo allemaal anders zijn.

 

Ik kijk nu al uit naar wat ik vanavond op ga schrijven.

Wat zou jij opschrijven? Waar ben jij vandaag dankbaar voor?

❤️

Clannad

PS. Je kan nog meedoen met de challenge van bulletjournalstore.nl! Kijk even op haar instagrampagina voor de informatie en hoe je mee kan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.