Blog

Hoofdstuk 267

Hi Guys,

 

Het ‘normale’ leven begint langzamerhand weer terug te komen. Ik ben weer een klein maandje aan het sporten, school is begonnen en afgelopen maandag ben ik zelfs weer naar de Hogeschool Leiden geweest. Ook zijn de meeste sporten weer begonnen: de eredivisie is weer van start gegaan en gisteren is de Ereklasse van Rugby ook weer begonnen (DIOK Heren 1 heeft de eerste wedstrijd gewonnen ?). Ook zijn de theaters weer open en er zijn een paar concerten die weer geven worden. Mijn social media staat weer vol met concertoproepjes. Ik ga volgende maand zelfs weer naar het theater!

Alles is weer een beetje begonnen. Het is wel alsof er de afgelopen 6 maanden niets is gebeurd.

Maar niets is minder waar:

Alles lijkt wel weer opnieuw te beginnen.

Het aantal besmettingen loopt op, de aantal ziekenhuisopnames loopt op en ook het aantal doden loopt weer op.

Alles lijkt er echt op dat de tweede golf er echt aan komt.

De hele week stond in het teken van een actie op social media. Ik ben niet zozeer tegen de campagne. Ze hadden het misschien iets anders aan moeten pakken.

Ik ben niet tegen de campagne, omdat ik het echt prima vind dat je vragen hebt. De kritische vragen mogen echt wel gesteld worden.

Maar ik geloof wel dat we nu aan de vooravond staan van een omkanteling. Ik denk echt dat we het nu allemaal zelf in de hand hebben.

Ons gedrag bepaalt of we corona onder controle hebben of dat corona de controle weer pakt.

Als je echt wil weten: ik doe wel mee.

Ik vind het belangrijk dat ik me aan de maatregelen volg die er zijn.

Thuisblijven als je klachten hebt, bij klachten testen, zoveel mogelijk thuis werken, 1,5 meter afstand, geen handen schudden, niezen en hoesten in je elleboog, niet met hele grote groepen bij elkaar komen (vermijd drukke plekken).

Dat er kritische vragen worden gesteld, vind ik echt prima. Er zijn dingen die niet goed gaan en ik zit ook met vragen. Maar dat betekent niet dat we de basisregels niet meer op moeten volgen.

We zitten nog steeds met z’n allen in een hele rare situatie. Niemand heeft dit eerder meegemaakt. Iedereen is zoekende naar hoe we het kunnen en moeten aanpakken.

Ik denk dat iedereen onzeker is. Niemand weet precies wat we moeten doen. Iedereen doet denk ik maar wat en ik geloof heel erg dat iedereen de juiste intenties heeft.

En ja, we zijn allemaal een beetje klaar met corona. Ik zou het liefst ook wel willen dat alles weer terug naar ‘normaal’ gaat. Maar het is allesbehalve ‘normaal’.

Deze periode is voor iedereen nieuw. Het is logisch dat er weerstand is, want opeens was alles anders.

Iedereen is zoekende.

Ik ben nog steeds iemand die afgaat op de deskundigen. Ik vertrouw de mensen die heel lang gestudeerd hebben voor hun vak. Ik geloof wel dat zij weten wat ze zeggen.

Dat neemt niet weg dat ik me ook dingen afvraag.

Maar ja: Wat bereik je ermee als iedereen zijn/haar eigen gang gaat?

Ik begin steeds meer de betekenis achter ‘alleen samen krijgen we Corona onder controle’ te begrijpen.

We hebben elkaar nodig in deze tijd. Niet alleen om corona onder controle te krijgen, maar ook omdat we elkaar kunnen steunen.

We zitten namelijk allemaal in dezelfde situatie. Alleen beleven we de situatie allemaal anders. Maar we kunnen elkaar wel steunen in deze situatie.

Maar we hebben ook allemaal invloed op elkaar.

Iedereen kan elkaar besmetten. Als mensen de hele tijd naar drukke plekken gaan dan worden de regels voor iedereen aangepast.

Als we ons allemaal aan de regels houden dan kunnen we de leuke dingen blijven doen.

Corona zal niet vanzelf weggaan. We moeten allemaal iets doen om corona onder controle te krijgen.

Het is een tijdje gelukt. In de zomer is corona een tijdje onder controle geweest, maar corona lijkt weer te gaan winnen.

Daarom is er weer actie nodig. Dat hebben we allemaal zelf in de hand. Als we allemaal besluiten om de regels niet meer na te leven dan is er echt meer actie nodig. Dan zijn er meer maatregelen nodig en dan kunnen we minder leuke dingen doen.

Ik denk (nee ik weet zeker) dat iedereen dat wil voorkomen.

Als we allemaal besluiten om ons wel aan de maatregelen te houden dan kunnen we corona (weer) onder controle krijgen.

 

Muziek van de Week.

Deze week stond Tabitha centraal bij ‘Beste Zangers’. Ik moet bekennen dat ik niet echt bekend was met haar muziek. Ik kende haar alleen van ‘Hij is van Mij’ en ‘Moment’, maar dat waren samenwerkingen. Ik kende niets van haar solowerk. Dus ik maakte in de aflevering van ‘Beste Zangers’ echt kennis met Tabitha. Zowel persoonlijk als muzikaal. Het viel niet tegen. Ik vond haar echt tof.

Ik begon nieuwsgierig te worden. Dus ik besloot naar het nieuwe album van Tabitha te luisteren. Dat is me al helemaal niet tegengevallen. Haar nieuwe album is zeker een aanrader!

Terug naar de aflevering.

Ik heb gekozen voor een origineel nummer van Tabitha. Ik zit al de hele tijd met dit nummer in mijn hoofd. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik de versie van ‘Beste Zangers’ in mijn hoofd heb. Want door het programma ben ik ook van deze twee mensen gaan houden.

Muziek van de Week:

Suzan & Freek – Het spijt me niet

Ik denk dat we nog lang niet af zijn van corona. Al zou iedereen dat maar al te graag willen.

Corona zal nog wel even in ons leven zijn en daar moeten we mee om leren gaan. We zitten nu echt op een kantelpunt. Misschien is het meer een kruispunt, want ik geloof wel dat we het nog steeds in eigen hand hebben.

We mogen namelijk weer van alles. We mogen weer sporten, we mogen weer naar een voorstelling/concert, we mogen weer naar de horeca, we mogen weer naar school, we mogen weer vrienden zien en we mogen weer naar sportwedstrijden.

Maar ook daar moeten we voorzichtig zijn. Er zijn nou eenmaal bepaalde maatregelen. Laten we ons daar nou alsjeblieft aan houden.

Maar dat betekent niet dat we niet meer kritisch mogen zijn.

Het is heel erg belangrijk dat we ons gezonde verstand gebruiken.

Hou rekening met elkaar.

We doen het namelijk voor iedereen.

 

Hou vol.

We kunnen dit.

Maar we hebben elkaar nodig.

❤️

Clannad

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.