Blog

Hoofdstuk 265

Hi Guys,

Deze week kreeg ik tijdens de les de volgende vraag:

Wat is jouw droombaan?

 

De docent stelde deze vraag zodat ze de klas beter leerde kennen. Vanaf het moment dat ze vraag stelde, ging ik heel hard nadenken.

De docent voegde nog iets toe aan de vraag:

Het mag een realistische droombaan zijn of een niet realistische droombaan.

 Ik moest daardoor nog harder nadenken. Want ja, wat wil ik nou echt doen? Van welke baan word ik nou echt blij?

Nadat mijn docent de vraag had gesteld, noemde ze meteen mijn naam. Ik was dus de eerste die antwoord mocht geven op de vraag. Een vraag waar ik eigenlijk nog veel langer over na wilde denken.

Ik laat jullie nog heel even in spanning als het gaat om het antwoord. Ik zou eerst even mijn denkproces met jullie delen. Want er ging zo ontzettend veel in mijn hoofd om op dat moment.

Allerlei dingen schoten door mijn hoofd. Heel veel banen schoten door mijn hoofd.

Ik volg nu een opleiding tot sociaal werker in de richting van de jeugdzorg. Ik heb net mijn stage achter de rug. Ik vind de opleiding ook echt erg leuk. Dus de kans dat ik een baan wil in die richting is heel erg groot. Ik haal heel veel voldoening uit dat werk. Ik vond dat echt zo ontzettend leuk.

Maar ja, is dat mijn droombaan? Er zijn namelijk nog zo ontzettend veel meer dingen die ik erg leuk vind om te doen. Er zijn veel meer dingen die ik leuk vind dan dat er dingen zijn die ik niet leuk vind.

Het stukje ‘recht’ vind ik ook nog steeds heel erg interessant. Dat merk ik nu ook tijdens de lessen die we krijgen rondom gezin en (jeugd)recht. Ik merk dat ik het zo leuk vind om heel erg in die stof te duiken. Het liefst wil ik daar echt alles over weten. Dus ja, dat ik daar nooit iets in ga doen sluit ik ook niet uit.

Maar wat nou als mijn droombaan helemaal buiten de opleiding ligt?

Ik heb er ook nooit een geheim van gemaakt dat ik het leuk vind om te schrijven (dat is ook de reden dat ik een blog schrijf). Ik heb ook ooit gezegd dat ik ooit wel een boek zou willen schrijven.

Misschien is dat wel mijn droombaan.

Ook heb ik ooit weleens gezegd dat ik het heel erg leuk vind om presentaties te geven. Ik vind het niet erg om voor een groep te staan en iets te vertellen over iets waar je graag over vertelt.

Maar door mijn stage afgelopen jaar heb ik ook weer gemerkt hoe leuk het is om met andere mensen muziek te maken. Ik kreeg zo’n fijn gevoel als ik met anderen muziek mocht maken. Dus ik sluit ook niet uit dat ik ooit iets in de muziekwereld ga doen.

Ook heb ik het altijd heel erg leuk gevonden om te acteren/toneel te spelen. Ik wilde daar ooit een opleiding in volgen. Dus misschien komt dat ook wel weer op mijn pad. Wie weet……

Daarnaast heb ik ook wel eens met vriendinnen besproken dat het me ook heel erg leuk lijkt om een podcast op te nemen.

De vraag van mijn docent  deed me heel erg denken aan serie die ik aan het kijken ben. Ik heb ooit de seizoenen van 9-1-1 opgenomen. Die werden op Fox NL uitgezonden en ik nam deze afleveringen op. Dat betekent dat ik nu 3 seizoenen kan kijken. Ik moet wel even zeggen dat je even door seizoen 1 moet. Maar na een aantal afleveringen wordt de serie echt heel erg goed. Ik ben nu in seizoen 2 en ik ben echt een hele grote fan ?.

Even voor de mensen die de serie niet kent:

9-1-1 volgt de alarmcentrale in Los Angeles. Je volgt zowel de mensen die bij de alarmcentrale werken als de mensen die naar de oproep gaan (de first responders). Je volgt ze dus als de melding binnenkomt en op het moment dat er mensen naar de melding gaan. Maar je volgt de hulpverleners ook in hun privéleven.

Okay, even terug naar het onderwerp van deze blog.

In 9-1-1 komt vaak het thema ‘wat is je roeping? of: waarom ben je hulpverlener geworden?’ terugkomt. Wat daar vaak terugkomt is dat er een bepaald moment in hun leven is waarbij ze erachter kwamen dat ze bij de brandweer/ambulance wilde werken. Er is een moment in hun leven waarbij ze iemands leven moesten redden en daar kregen ze zo’n kick van dat ze vanaf dat moment voor de rest van hun leven andermans levens wilde redden.

Mensen waren heel erg op zoek naar hun roeping en toen was er een moment dat de roeping naar hun kwam.

Zij gingen bij de brandweer of bij het ambulanceteam.

Tuurlijk weet ik wel dat het een serie is en dat het er vaak anders aan toe gaat. Maar toch denk ik dat er wel een kern van waarheid in zit.

Ik geloof wel dat er een bepaald moment in je leven komt waarbij je weet wat je de rest van je leven wil gaan doen. Iets waar je heel veel plezier en voldoening uit kan halen. Je vind je passie.

Ik denk alleen wel dat dit kan veranderen. Ik wilde als heel klein kind namelijk gynaecoloog worden, maar daar ben ik nu wel van terug gekomen. Ook wilde ik altijd als dressuurruiter naar de Paralympische Spelen. Dat was vroeger mijn droom, maar dat is nu ook veranderd. Dingen kunnen nou eenmaal veranderen.

Wat je nu heel erg leuk vindt, hoef je niet je hele leven leuk te vinden.

Iedereen heeft wel een bepaalde roeping. Alleen komt iedereen er op een andere manier en op een ander moment achter.

 

Muziek van de Week.

Afgelopen week was de tweede aflevering van ‘Beste Zangers’. Deze week stond Diggy Dex centraal. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel erg bekend was met zijn muziek. Ik kende een aantal liedjes, maar die waren op 1 hand te tellen. Ook kende ik Diggy Dex alleen als rapper, maar door de eerste aflevering was dat al veranderd.

Nu stond de muziek van Diggy Dex (Koen) centraal. Door de aflevering van Diggy Dex ben ik hem nog meer gaan waarderen. Wat een ontzettend toffe gast is hij zeg. Maar hij maakt ook hele mooie muziek.

Ik had tijdens deze aflevering meerdere favorieten, maar er is één iemand die mij echt wist te raken. Ik denk alleen wel dat hij iedereen wist te raken.

Zodra deze man begon met zingen, wist hij mij (en heel Nederland) te raken.

Dan heeft natuurlijk te maken met de zanger. Hij is echt heel erg goed. Maar het heeft ook heel erg te maken met de onwijs mooie tekst van Diggy Dex. Diggy Dex is echt een woordenkunstenaar.

MVDW:

Stef Bos – Sterren Tellen

Jullie hebben nog iets van mij te goed. Het antwoord op mijn vraag.

Ik wil graag het onderwijs en de hulpverlening combineren. Ik wil graag leerlingen begeleiden in het onderwijs, omdat ik er heel erg in geloof dat veel leerlingen veel meer in hun mars hebben dan veel mensen denken. Alleen hebben een aantal leerlingen extra begeleiding nodig. Ik wil deze begeleiding graag geven. Door mijn stage ben ik erachter gekomen dat veel jongeren echt tot veel in staat zijn als ze de juiste begeleiding krijgen. Ik zou het heel erg mooi vinden als ik daar een rol in kan hebben.

 Dat was dus mijn antwoord. Dat is op dit moment mijn droombaan.

Als kind wilde ik altijd juffrouw worden, maar al snel merkte ik dat het toch niet zo veel voor mij was. Ik liet het onderwijs los en ik ging kijken naar iets anders. Tot ik op mijn stage erachter kwam dat er nog zoveel meer mogelijk was binnen het onderwijs.

Maar het feit dat dit nu mijn droombaan is, betekent niet dat dit het enige is. Dat boek kan er altijd nog komen. Ik kan ook altijd nog presentaties gaan geven. Die podcast kan er ook altijd nog gaan komen. Daarnaast zal mijn liefde voor muziek ook niet zomaar weggaan. Mijn blogs zullen ook nog wel een tijdje blijven bestaan ☺️.

Ik denk dat ik mijn roeping heb gevonden, voor zover je het zo kan noemen.

Op dit moment denk ik te weten wat ik heel erg graag zou willen doen.

Maar wie zegt dat dit altijd zo blijft?

Het zou zomaar kunnen dat ik over een tijdje iets heel anders wil gaan doen.

 

Voordat ik stage moest lopen, vond ik het erg moeilijk om te kiezen waar ik stage wilde lopen. Dat kwam omdat ik met mijn stage ook moest kiezen in welke richting ik af wilde studeren. Mijn docent (later mijn stagebegeleider) vertelde mij toen dit:

Het is zo belangrijk dat je gaat doen waar je je nu goed bij voelt. Het kan altijd veranderen, maar je weet nooit wat je over 20/10 of 5 jaar leuk gaat vinden. Doe gewoon waar je je nu goed bij voelt. Dan kan je nooit de verkeerde keuze maken.

 

Of dat dan ook je roeping is? Ik weet het niet. Misschien is het wel interessanter om een keer stil te staan bij de vraag: wat is een roeping? Of wat is nou eigenlijk een droombaan?

Misschien leuk voor een volgende blog ☺️.

 

Maar uiteindelijk komt het wel goed.

Het komt altijd goed.

❤️

Clannad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.