Blog

Hoofdstuk 264

Hi Guys,

 

De eerste week van school zit er alweer op. De eerste week van het laatste jaar ‘Sociaal Werk’ is begonnen.

Ik vertelde vorige week al dat ik echt zin had om weer te gaan beginnen. Dat is op dit moment nog steeds het geval. Ik vind het namelijk echt niet erg om te studeren.

Maar dit jaar is zoveel anders dan andere jaren.

Dat komt niet alleen omdat dit mijn afstudeerjaar is. Ik heb de afgelopen week elke bijna elke les al gehoord dat ik aan het eind van het jaar mijn diploma ga halen. Ik verwacht dat ik dat nog zo veel meer ga horen ☺️.

Maar goed.

Dit jaar gaat ook anders worden, omdat het grootste deel van mijn lessen online plaats zullen vinden. De meeste lessen die ik krijg, zullen via Microsoft Teams worden gegeven. Ik zal dus heel erg veel thuis zijn.

Ik moet je bekennen dat ik daar echt geen fan van ben (maar ook dat heb ik al een aantal keer gezegd). Ik zit gewoon veel liever in een klas.

Maar goed, gelukkig krijgen we les. Daar ben ik echt blij om. We moeten er maar het beste van gaan maken. Ik moet maar wennen aan die online lessen. Ik ben namelijk bang dat we daar het hele jaar nog aan vast zitten.

Afgelopen week is school dus weer van start gegaan. Afgelopen maandag had ik een kennismaking in het park. Maandag kwam iedereen van het profiel jeugd bij elkaar. Ik zag mijn nieuwe klas en ik zag veel oude klasgenootjes (al is mijn klas bijna helemaal hetzelfde als vorig jaar). Je kon weer bijpraten. Maar op die dag kregen we ook te horen hoe het vierde jaar eruit zou gaan zien: welke vakken krijgen we en wat wordt er van ons verwacht?

Ik vond het erg leuk dat ik eindelijk weer wat mensen zag. Eindelijk kon ik weer ‘echt’ socializen. Dat voelde wel goed. Maar het voelde ook erg raar, want je wist gewoon dat het weer even zou gaan duren voordat we elkaar weer echt zouden gaan zien. Want de komende weken zien we elkaar alleen maar online.

Ik ga pas over 2 weken naar de hogeschool.

Dit jaar zal ik dus heel erg veel achter mijn laptop zitten. Ik zal heel veel online lessen gaan volgen. Dat zorgt ervoor dat ik niet zo heel vaak de deur uit zal gaan.

Ik heb wel een beetje een apart rooster. Ik heb niet elke dag les. Als ik les heb dan is het maar even.

Afgelopen week had ik om de dag een uurtje les (met uitzondering van maandag). Aankomende week heb ik maar 1 dag les. Deze dag is dan wel van 09:30 tot 16:30, maar het is maar 1 dag. Oh en ik heb een afspraak met mijn projectgroepje.

Maar dat was het.

Er wordt dus heel veel gevraagd van jezelf. Veel is zelfstudie: lessen voorbereiden, opdrachten maken, vragen stellen etc. Dat is veel meer dan voorgaande jaren.

Daar moet ik wel weer even aan wennen. Vooral omdat ik uit een stage jaar kom. Daar was er echt een heel ander ritme. 4 dagen in de week van 9 tot 5 bezig.

Dus dat ritme moet ik even om gaan gooien.

Ik heb wel iets met mezelf afgesproken: ik sta elke dag om 09:10 op. Met als uitzondering dat ik eerder opsta als ik een afspraak heb. Maar ik zet elke dag mijn wekker.

Dit doe ik zodat ik echt in een ritme blijf. Ik denk dat dat me echt gaat helpen. Anders kom ik nooit in een bepaald ritme.

Ik moet dus echt weer in een schoolritme gaan komen. Ik weet zeker dat dat gaat lukken, maar het heeft wel even tijd nodig. Ik moet weer wennen aan het feit dat ik dingen voor school moet doen. School is nu weer mijn prioriteit en mijn stage is weg.

Dat is even een omschakeling die ik moet gaan maken. Daar horen wat veranderingen bij. Maar ik heb er vertrouwen in dat het allemaal gaat lukken.

 

Muziek van de Week.

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik een groot fan ben van het programma ‘Beste Zangers’. Ik kijk er al jaren naar en ik vind het zo’n tof programma. Ik deel ook elk jaar muziek uit ‘Beste Zangers’ in mijn blogs. Dit jaar wil ik het anders gaan doen.

Elke week zal  ik een nummer delen uit het programma. Mijn hoogtepunt van de aflevering. Ik zal ervoor zorgen dat ik niet elke week dezelfde artiest deel ?.

De deelnemers ‘Beste Zangers 2020’ zijn: Suzan & Freek, Miss Montreal, Wulf, Stef Bos, Tabitah, Milow & Diggy Dex.

Afgelopen donderdag was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ‘Beste Zangers’. In deze eerste aflevering stonden Suzan en Freek centraal. Ik kan wel zeggen dat ik hun muziek echt te gek vind. Hun debuutalbum is echt een aanrader.

Ik vond dit echt een top eerste aflevering. Iedereen heeft zo’n mooi optreden neergezet. Ik heb meerdere favorieten. De emotie waarmee Stef Bos zong, was heel bijzonder. Zijn optreden kwam echt bij mij binnen.

Maar deze zanger viel me het meest op. Dat komt vooral door zijn ontzettend mooie stemgeluid. Ik kan nu al niet wachten op wat hij nog meer gaat doen!

MVDW:

Wulf – No More Rain

Het schooljaar is dus net begonnen. Ik heb nog meer zin gekregen in het komende schooljaar. Alles klinkt zo ontzettend leuk.

Maar het gaat ook echt een spannend jaar worden, want het plan is dat ik ga afstuderen. Dat maakt alles nog iets spannender, maar ook bijzonderder.

Ook dit schooljaar zit vol met uitdagingen. Dan heb ik het niet alleen over het halen van mijn diploma. Ik heb het ook over het feit dat ik weer een ritme moet gaan vinden. Dat vraagt veel van mijn planvermogen.

Wanneer ga ik wat doen? Hoe zorg ik ervoor dat ik elke dag iets doe? Hoe voorkom ik dat ik te veel ‘vrije tijd’ aan mezelf geef waardoor mijn school naar de achtergrond verdwijnt? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet alles tegelijk wil doen? Hoe zorg ik ervoor dat ik school en privé/vrije tijd gescheiden ga houden? Etc.

Komend schooljaar gaat een interessant schooljaar worden. Om veel verschillende redenen.

Maar het gaat vooral een mooi schooljaar worden.

 

Je blijft je hele leven lang leren.

Of je nou naar school gaat of niet.

Dat is het mooie van alles.

Want wie zegt dat mijn blog alleen over het laatste jaar ‘Sociaal Werk’ gaat?

❤️

Clannad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.