Blog

Hoofdstuk 261

Hi Guys,

 

Vandaag is het wel een hele bijzondere blog.

Vijf jaar geleden zat ik op de bank met mijn laptop. Ik zat mijn website te bouwen en mijn eerste blog te schrijven.

 

Mijn blog bestaat vandaag precies 5 jaar!

 

Het voelt zo ontzettend raar. Het voelt niets alsof ik al 5 jaar bezig ben met bloggen. Ik heb het idee dat ik nog maar net begonnen ben. Maar dat ‘net’ is toch al 5 jaar.

Ik had zelf echt nooit gedacht dat ik dit 5 jaar lang zou doen. Misschien is het wel een wonder te noemen dat ik het al 5 jaar volhoud ?.

Ik denk dat het vooral een teken is dat ik het echt heel erg leuk vind om elke week een blog te schrijven.

De afgelopen 5 jaar is er zo ontzettend veel gebeurd. Ik heb al zo ontzettend veel met jullie gedeeld. Ik heb mooie momenten mogen delen, maar ik heb ook minder mooie dingen met jullie gedeeld.

 

Wat doe je nou eigenlijk op zo’n 5-jarigjubileum?

 

Ik heb er echt wel lang over nagedacht. Ik heb uiteindelijk iets leuks bedacht (dat hoop ik dan).

Ik ga een aantal vragen beantwoorden.

Ik heb alle vragen op https://trendbubbles.nl/50-nederlandse-tag-vragen-ideeen-voor-bloggers/ gevonden.  Ik kon niet zo goed welke tag ik wilde doen. Dus ik doe er een aantal. Alle tags hebben wel te maken met ‘bloggen’. Dat vond ik wel erg toepasselijk ?.  Enjoy ☺️.

 

10 questions about blogging tag

 • Wanneer ben je je blog gestart en waarom?

Ik ben mijn blog dus op 16 augustus 2015 begonnen. Ik ben ooit begonnen met bloggen omdat ik schrijven erg leuk vond. Ik las een blog van Kirstin Maldonado (ze is onlangs een nieuwe blog gestart. Haar oude blogs zijn niet meer terug te vinden) en ik werd zo gegrepen door haar blog dat ik dacht van: ik wil dit ook doen!

Ook was er 5 jaar geleden bij mij een omslag. Ik dacht misschien kan ik mensen dingen vertellen over mijn beperking. Ik wil graag laten zien dat je ook met een beperking een ‘normaal’ leven kan leven. Ik maak ook dingen mee die ieder ander meemaakt. Ik ben ook maar een mens. Misschien hebben anderen iets aan mijn verhaal.

 • Weet je nog wat je eerste blogpost was?

Ja! Ik weet nog dat ik in één middag zowel met website ging bouwen als mijn eerste blogpost ging schrijven. Volgens mij heb ik me in hoofdstuk 1 alleen maar voorgesteld.

 • Welke comment is je het meeste bijgebleven?

Ik vind het altijd heel erg bijzonder als mensen reageren op mijn blog. Ik vind het al heel erg bijzonder als mensen zeggen dat ze mijn blog lezen.

Ik heb toch wel de mooiste reacties gekregen op hoofdstuk 150. 1 vrouw had zo’n mooie en openhartige reactie onder die blog gezet. Daar werd ik echt heel erg stil van.

 • Wat was het eerste product dat je ooit voor je blog ontving?

Ik heb nog nooit een product voor mijn blog gekregen……

 • Wat is het tofste dat je ooit dankzij je blog hebt mogen doen?

Ik heb ooit in de nieuwsbrief van ‘ Revalidatiecentrum De Hoogstraat’ mogen staan. Dat vond ik wel vet!

 • Wat was je grootste blog-blunder?

Ik vind het altijd een hele grote blunder als ik een foutje maak in mijn quotes of de ‘Muziek van de Week’. Dan al helemaal als ik er pas achter kom als ik het al overal heb gepubliceerd………

 • Word je vaak door lezers aangesproken op straat?

Nee.

 • Wat vind je het leukst aan bloggen?

Het leukste? Dat ik elke week mag schrijven. Dat ik even alles van me af kan schrijven. Dat vind ik echt het allerleukste. Maar ik vind het nog veel leuker als ik hele leuke reacties krijg van anderen. Dat vind ik altijd heel erg speciaal.

 • Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?

Ik hoop heel erg dat ik dan nog steeds aan het bloggen ben. Ik hoop vooral dat mijn blog dan nog bekender is. Dus veel meer lezers.

Bloginspiratie tag 

 • Wat is jouw ultieme tip voor beginnende bloggers?

Begin gewoon. Ik ben ook maar gewoon begonnen. Je merkt vanzelf wel wat je leuk vind en wat ‘goed’ is. Zolang je het zelf maar leuk vind.

 • Heb je volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

De laatste tijd heb ik wel een ‘bloggers block’ hoor. Maar dat komt denk ook heel erg omdat je door corona veel minder dingen doet. Ik heb ook niet heel erg veel te vertellen. Ik wil niet in herhaling vallen. Dus soms is het wel lastig om een onderwerp te vinden. Maar tot nu toe is het altijd goed gekomen. Dus alle ideeën zijn welkom!

 • Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Dat mag ik hier niet zeggen…… Ik voel me dan niet heel erg goed. Ik word dan heel erg chagrijnig.

 • Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Ik luister altijd muziek of een podcast tijdens het schrijven van mijn blog. Vaak is het zo dat als ik eenmaal aan het schrijven ben dan gaat het allemaal vanzelf.

 • Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor bloginspiratie?

Het zoeken van quotes. Vaak doe ik het via pinterest.

Maar eigenlijk is het elke keer anders. Soms heb ik het die week met mensen over een onderwerp gehad en daar wil ik dan over schrijven, de andere keer heb ik iets op tv gezien of heb ik het op school over een bepaald onderwerp gehad. Of soms gebeurt er iets in mijn leven waar ik over wil vertellen. Ik heb niet echt één specifieke techniek.

 • Helpt muziek je ook als je bloginspiratie zoekt?

Ja zeker wel! Soms heb ik het over een concert of over een artiest of over een nummer die we aan het denken heeft gezet. Maar het helpt ook heel erg om muziek te luisteren tijdens het schrijven van mijn blog.

 • Waar ontstaan de beste ideeën?

Voordat ik ga slapen. Vaak ontstaan de beste ideeën op de raarste momenten.

 • In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Ik werk het liefst alleen. Dan kan ik de muziek/podcast lekker hard zetten. Nu zit ik in mijn kamer. Maar ik zit ook vaak in de woonkamer. In Oostenrijk zat ik heerlijk in het huisje.

Eigenlijk maakt het me niet echt uit waar ik zit. Als ik maar alleen zit en als ik maar muziek of naar een podcast kan luisteren.

 • Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Nee. Als ik echt niet weet waar ik over wil schrijven dan google ik naar ‘blog ideeën’.

 • Welke bloggers inspireren jou?

Kirstin Maldonado inspireerde mij altijd. Net als Carissa Alvarado. Maar nu inspireren Matthew Hussey en Simon Keizer mij.

 • Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Bijzondere inspiratiebronnen?

Vaak zijn het ook films en/of series die mij inspireren. Soms zie ik iets op Instagram waardoor ik geïnspireerd raak. Of gesprekken met vrienden/mijn buren. Of mensen op straat of reclames. Ik heb ook een blog geschreven aan de hand van een NS-reclame. Is dat een bijzondere inspiratiebron?

 

De Blogging Stories tag 

 • Waarom koos je de naam van je blog?

Dat is een goede.

Ik heb heel erg lang nagedacht over mijn blog. Want ja, wat is een goede naam? Ik weet wel dat ik Kirstin Maldonado een logo had met haar initialen: KTM (Kirstin Taylor Maldonado). Ik wilde ook zo’n logo, maar dan met CM (Clannad Moerings). Om mijn blog nou zo te noemen. Toen dacht ik: ik ga over mijn eigen leven bloggen. Dus: Clannad ❤️ My Life. Waar dat hartje vandaan komt? Ik hou gewoon heel erg van de liefde en ik hou van het leven. ❤️

 • Noem drie voordelen van het bloggen.
 1. Uitlaadklep
 2. Kan je verhalen delen
 3. Je krijgt veel mooie/lieve/bijzondere reacties terug
 • Noem drie nadelen van het bloggen.
 1. Soms komt er best wel wat stress bij kijken. Vooral als je totaal geen inspiratie hebt.
 2. De zondag moet vrij blijven
 3. Ik kan geen derde nadeel bedenken……
 • Hoe plan je de blogs?

Plannen? Haha. Ik plan nooit mijn blogberichten. Ik schrijf mijn blogberichten op zondagmiddag. Soms heb ik al een onderwerp in mijn hoofd, maar het gebeurt ook weleens dat ik zondagochtend nog naar een onderwerp moet zoeken.

 • Welke blogs schrijf je het liefst?

Ik vind het altijd heerlijk om blogs te schrijven waar ik geen moeite voor hoef te doen. Dat zijn blogs waar ik voor ga zitten en het schrijven gaat heel erg makkelijk. Ik heb dan, voor ik het weet, een blog geschreven. Die blogs schrijf ik het liefst.

 • Geef één tip voor andere bloggers.

Als je een blog wil beginnen doe het dan gewoon! Geen blog is goed of fout. Je ontwikkelt jezelf terwijl je aan het schrijven bent. Maak je niet druk om het feit dat je maar weinig lezers hebt. Je bent gaan bloggen omdat je het leuk vindt om te schrijven. Elke lezer is mooi meegenomen.

 

Dat waren dan een aantal vragen rondom het bloggen! Ik hoop heel erg dat jullie het leuk vonden om dit te lezen. Heb je nou nog andere vragen? Dan mag je ze natuurlijk altijd stellen!

 

Muziek van de Week.

Dit nummer is pas uitgekomen. Ik ben echt een groot fan geworden van dit nummer. Ik word zo blij als ik dit nummer hoor.

Ik word ook heel erg blij van deze samenwerking. Ik ben een groot fan van deze vrouw en de samenwerking met deze man is erg verrassend en heeft heel goed uitgepakt.

Daarbij komt ook nog eens dat dit nummer een goed voorproefje is op het nieuwe seizoen van ‘Beste Zangers’! Dit belooft alleen maar heel veel goeds.

Ook vond ik dit nummer wel toepasselijk voor deze blog.

 

MVDW:

Miss Montreal & Diggy Dex – Alles is zoals het zou moeten zijn

 

5 jaar Clannad ❤️ My Life.

Het zijn 5 hele mooie, bizarre jaren geweest. Ik had nooit gedacht dat ik nu hier zou zijn.

Het leven is mooi, maar het leven kent ook zijn minder mooie kanten. Maar ook dat hoort er allemaal bij. Ik ben dankbaar voor alles wat er is gebeurd de afgelopen jaren. Ik ben heel erg dankbaar voor alle lieve en dierbare mensen die ik heb mogen leren kennen. Maar ik denk ook nog steeds elke dag aan alle dierbare mensen waarvan ik afscheid heb moeten nemen.

Ik ben zo ontzettend dankbaar voor de afgelopen 5 jaar. Ik heb zoveel lessen mogen leren.

Ik kan niet wachten op wat de toekomst voor mij in petto heeft. Er staan hele mooie dingen te gebeuren. Maar dat zal ik jullie nog wel vertellen.

Ik kan niet wachten op wat er nog meer gaat gebeuren rondom mijn blog. Ik heb nog heel veel dromen en ideetjes. Ik benieuwd wat er allemaal echt gaat gebeuren.

 

Ik ben nog lang niet klaar met bloggen.

Ik heb nog veel meer te vertellen.

Mijn verhaal, mijn avontuur is nog lang niet afgelopen.

❤️

Clannad

 

PS. Heb jij nou nog een leuk blogonderwerp? Laat het me dan weten!

2 gedachten over “Hoofdstuk 261”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.