Blog

Hoofdstuk 260

Hi Guys,

 

De eerste week in Oostenrijk zit er alweer op! We zijn alweer over de helft van de vakantie heen. Wat gaat dat toch ontzettend snel!

Het weer was de afgelopen dagen ook echt top! Hier was het gemiddeld 25 graden (ja, ik weet dat jullie nu een hittegolf hebben…).

Ik moet eerlijk bekennen dat ik van tevoren heel erg na heb gedacht of ik wel op vakantie zou moeten gaan dit jaar.

Is het dit jaar wel verstandig om naar het buitenland op vakantie te gaan? Kan ik dit jaar niet beter in Nederland blijven?

Nu hadden we deze vakantie al in januari van dit jaar geboekt. Nog voor de hele coronacrisis hadden we al besloten dat we deze zomer naar Oostenrijk zouden gaan. Dus ja, het huisje was al geboekt.

Maar dat heeft er niet voor gezorgd dat ik niet heb getwijfeld of ik wel daadwerkelijk naar Oostenrijk zou moeten gaan.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een hele tijd dacht dat we helemaal niet op vakantie zouden kunnen. Ik had verwacht dat het reisadvies tot na de zomer ‘negatief’ zou zijn. Dus het nieuws werd heel erg in de gaten gehouden.

Toen kregen we te horen dat vakanties in Oostenrijk weer toegestaan waren. Ergens was er vreugde, maar bij mij was er ook wel heel erg veel twijfel.

Moeten we dit nu wel doen? Is het nu wel verstandig om dit jaar naar Oostenrijk te gaan?

Tot de dag van vertrek heb ik heel erg getwijfeld. Misschien heb ik daarom ook wel zo lang gewacht voordat ik mijn tassen in ging pakken, want het kan zomaar niet meer doorgaan.

Weet je wat me heeft overgehaald?

We zitten in een huisje in de bergen. We zitten heel erg afgezonderd van anderen. We komen alleen in contact met anderen als we boodschappen gaan doen of als we naar een stadje gaan.

Als we ergens naartoe gaan dan doen we voorzichtig. We volgen de richtlijnen van Oostenrijk.

Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat je er in Oostenrijk niet heel erg veel van merkt. In de supermarkt moet je een mondkapje op. In stadjes staat heel soms op de grond dat je afstand moet bewaren (vaak 1 meter). Maar verder merk je niet echt veel van coronamaatregelen.

Ook als je ergens iets gaat eten of drinken merk je niet heel erg veel. Eigenlijk merk je dan helemaal niets. Toch is dat raar.

Afgelopen week waren we in een Villach en daar was het best wel druk. Ik merkte aan alles dat ik het heel erg apart vond. Ik vond het bijna ongemakkelijk. Ik probeerde er toch wel voor te zorgen dat ik op de wat minder drukke stukken was.

Ook zag ik laatst mensen in Oostenrijk elkaar een hand geven. Dat vond ik ook erg raar om te zien.

Ergens vind ik het ook apart dat ik het raar vind. Want een aantal maanden geleden was dit nog heel erg normaal.

Afgelopen donderdag was er weer een persco in Nederland. Vanuit Oostenrijk hebben wij deze ook gekeken.

Ik was toch wel heel erg benieuwd wat er gezegd zou worden. Want ja, de besmettingen in Nederland lopen weer op. Ja, het blijft nu bij besmettingen. Het dodenaantal en het aantal IC opnames neemt heel licht toe. Maar het is toch wel iets waar aandacht aan moet worden besteed.

Ik merkte ook al in Nederland dat mensen steeds makkelijker werden rondom de coronamaatregelen. Ik heb me er zelf ook weleens schuldig aan gemaakt.

Als we iets niet willen dan is het wel een tweede golf of een tweede lockdown. Dat wil niemand. Daarom is het belangrijk dat we nog steeds heel erg voorzichtig zijn met elkaar.

Loop geen onnodig risico. Niet voor jezelf en zeker niet voor anderen.

Er zijn nog steeds veel mensen die tot een risicogroep behoren. Deze mensen beperken zichzelf omdat anderen zich niet aan de regels houden. Dat is de omgekeerde wereld.

Laten we deze mensen alsjeblieft niet vergeten. Deze mensen willen ook weer meer dingen kunnen doen.

Het is nu prachtig weer in Nederland (dat hoor ik overal tenminste) en daar moet je ook van genieten, maar wel op een goede en verantwoorde manier.

Iedereen wil namelijk blijven genieten van het mooie weer.

Het is en blijft een rare tijd. Ookal lijkt het soms wel alsof alles weer terug is bij normaal. Het is nog steeds niet helemaal normaal. Wees alert.

Ook in Oostenrijk ben ik alert en houd ik me aan de regels.

Ik wil ook geen onnodig risico lopen.

Niemand wil onnodig een risico lopen.

Zorg goed voor jezelf en voor anderen.

 

Muziek van de Week.

Ik moet jullie iets bekennen. Ik heb een guilty pleassure.

Ik vind het heerlijk om af en toe naar Tino Martin te luisteren. Wij hebben in de auto een USB-stickje met heel veel muziek. Daar staat ook muziek van Tino Martin op. Ik vind het eigenlijk echt toffe muziek.

Tino Martin heeft een duet opgenomen met een artiest waar ik ook fan van ben. Eigenlijk was ik meteen al verliefd op het nummer. Ik vind het echt een heel erg mooi nummer. Misschien ben ik ook nog wel meer fan van deze twee mannen geworden! Wat een stemmen!

Deze combinatie is echt te top! Dit nummer moet je echt gehoord hebben!

 

Muziek van de Week

Tino Martin & Rolf Sanchez – Hij had het willen zeggen

Niemand weet precies hoe alles zich gaat ontwikkelen. Niemand weet precies hoe veel meer besmettingen, doden en IC opnames er de komende tijd bij gaan komen.

Dat is ook echt niet te voorspellen.

Dat is ook precies waarom het zo lastig is. Niemand weet precies waar hij/zij aan toe is.

Alleen vrees ik op dit moment het ergste. Ik hoop heel erg dat mijn gevoel niet klopt. Dat kan alleen als we met z’n allen vol blijven houden. Het enige wat we met z’n allen kunnen doen, is ons aan de richtlijnen houden.

We mogen (gelukkig) weer veel dingen doen, maar dat mag en kan alleen als we ons aan de richtlijnen houden. We moeten alert blijven en we moeten voorzichtig zijn.

Alleen dan mogen we heel veel leuke dingen doen.

Ik had nooit naar Oostenrijk gegaan als ik hier een risico had gelopen. Daarom hou ik ook hier alles in de gaten. Zodra het hier onveilig wordt dan gaan we weg.

Dat is het voordeel van het feit dat we met de auto op vakantie zijn.

Geniet van het mooie weer. Geniet van de zomer. Geniet van de vakantie. Doe leuke dingen. Ga lekker uiteten. Ga sporten.

Maar wees je bewust van het feit dat corona geen vakantie heeft.

Dus blijf alert en voorzichtig.

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.

Bij milde klachten laat je je testen en blijf je thuis.

Zorg goed voor jezelf en elkaar.

❤️

Clannad

 

Ps. Jeetje, dit is alweer Hoofdstuk 260! Wat bizar zeg! Volgende week is er nog iets veel specialer. Ik heb nog een week de tijd om te bedenken wat ik volgende week voor speciaals ga doen. Maar heb je ideeën? Laat het dan weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.