Blog

Hoofdstuk 26

Hi Guys,

Is het alweer februari. Het gaat best wel snel. Nou ja, het jaar zal wel veel sneller gaan. Voor je het weet is het alweer zomer. Eerst nog mijn diploma halen.
Op zich is dit nu best wel een bijzonder moment. (eigenlijk ook weer niet, maar we doen even alsof dit heel bijzonder is okay? J) Dit is namelijk de eerste keer dat ik mijn blog schrijf met mijn protheses aan. Yay! Het is me gelukt om mijn protheses zelf aan te doen! Mijn linker beenprothese zit goed, maar mijn rechter beenprothese zit nog niet helemaal perfect. Dit is ook gelijk de eerste keer dat ik zelf mijn protheses aan heb gedaan. Ik ben ergens best trots op mezelf. Ik ben vooral blij dat het gelukt is. Het duurde ongeveer een half uur voordat ze zaten, maar ze zitten nu.

Mijn studiekeuzestress krijgt een vervolg. Gister ben ik naar de open dag van Hogeschool Utrecht geweest. De Open Dag was echt te gek. Ik vond het beter geregeld dan de open dag in Leiden. Je kreeg in Utrecht een veel beter beeld van de opleiding. Ik heb de opleidingen Journalistiek en SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlener) bezocht. Ik weet van Journalistiek nu zeker dat ik die wil gaan volgen. Daar ga ik me ook voor inschrijven. Van SPH weet ik het nog niet zeker. Het lijkt me wel leuk, maar nog niet zo erg dat ik de opleiding wil gaan volgen.
Nu hoor ik jullie denken: je gaat je inschrijven voor Journalistiek, waarom wil je dan ook nog SPH verder gaan uitzoeken? Dat zal ik jullie vertellen: ik wil een backup hebben. Stel nou dat ik niet word aangenomen bij Journalistiek, dan moet ik toch nog een andere opleiding hebben. Ik wil gewoon iets gaan studeren.

Het probleem is gewoon dat ik niet precies weet wat ik wil. Ik wil journalistiek gaan doen. Dat ik iets wat ik nu weet, maar ja straks word ik afgewezen. Wat dan? Ik heb het er al eerder over gehad, maar ik vind het gewoon erg moeilijk. Het is officieel: ik heb studiekeuzestress.

Vanavond (vannacht voor ons) is het dan zover: Super Bowl 2016. Ik ben geen voetbalfan, maar vanavond is ook de halftime show. En Lady Gaga gaat het volkslied zingen voor de wedstrijd! Dit jaar vindt de 50ste Super Bowl plaatst. Ik weet niet eens wie de wedstrijd spelen, maar ik weet wel dat Coldplay de halftime show gaat verzorgen. Daar kijk ik heel erg naar uit. Ik vind Coldplay wel een te gekke band. Ook al vond ik hun laatste album niet al te best. Ik ben benieuwd hoe ze het doen.
De voorgangers van Coldplay waren onder andere U2, Michael Jackson,Madonna, Beyoncé, Bruno Mars en Katy Perry. Allemaal grote namen dus. En nu gaat Coldplay het doen. Deze week kwam ook de Carpool Karaoke met Chris Martin (zanger Coldplay) uit. Dat is een hele goede opwarming voor de halftime show. Het is een geniale carpool karaoke.

Ongeveer 1,5 week geleden zag ik een filmpje op facebook die me heel erg aan het denken zette. 2 mensen kijken hoe mensen reageren als ze zien dat er een jongen wordt aangerand en wanneer er een meisje wordt aangerand. De reacties waren schokkend. Als een meisje ongevraagd aan een jongen zit, doet er niemand iets. 1 jongen zegt zelfs: ‘je bent gek! Ik zou haar gelijk nemen.’
Tot dat een jongen ongevraagd aan het meisje begint te zitten. Dan gaan er allemaal mensen het meisje helpen. Er komen zelfs groepen op haar af, die het meisje omsingelen zodat de jongen er niet bij kunnen.
Ik schrok van het feit dat het meisje wel werd geholpen, maar de jongen niet. Waarom help je een meisje wel, maar een jongen niet? Mag een jongen dan wel aangerand worden? Ik denk dat ik de jongen wel had geholpen. Ik had er sowieso iets van gezegd. Ik vind dat je sowieso niet ongevraagd aan mensen mag zitten. Waarom reageren mensen niet hetzelfde als hoe ze bij dat meisje reageerden? Zo zou het wel moeten toch? Ik snap het nog steeds niet.
Bekijk het filmpje anders zelf. Laat me weten hoe jij erover denkt. Schrok je ervan? Of had jij het wel verwacht?

Hebben jullie de aflevering van Moordvrouw van vorige week gezien? Zo spannend he! Eindelijk ook een aflevering waar Lieselot (Fockeline) in centraal stond. Ik ben persoonlijk heel erg fan van Fockeline. Ik was dus ook heel erg blij met een aflevering die over haar ging. Maar deze was heel spannend. Ook best heftig. ik vind dit seizoen van Moordvrouw tot nu toe sowieso erg goed. Evert die getraumatiseerd is en Fenna die met een groot geheim rondloopt en dan had je Bram die met een drama te maken kreeg. En dan nu Lieselot. Wat komt er nog meer?
Het spel van dit seizoen is ook erg goed hoor. Ik ben fan van dit seizoen. Ik ben ook erg benieuwd naar de rest van dit seizoen en ook naar het volgende seizoen (als die er komt, en dat moet gewoon). Moordvrouw wordt gewoon elk seizoen beter. De verhalen worden beter en het spel lijkt ook elk seizoen te groeien. Zullen we eerst de aflevering van vanavond maar kijken? Die belooft ook te gek te worden.

Muziek van de week.
Deze week heb ik gekozen voor een artiest die heel erg veel voor me betekend. Ik kijk heel erg tegen deze vrouw op. De manier van zingen, lied interpretatie. Deze vrouw is misschien wel de beste musicalster van ons land. Ik vind het ook heel erg jammer dat ik niet naar haar nieuwe solovoorstelling kan.
Gelukkig kwam er een clip uit van 1 van haar nummers uit die voorstelling uit. Daar ben ik heel erg blij mee. Je ziet ook gelijk waarom ik zo dol ben op deze vrouw.

Muziek van de week:
Simone Kleinsma – Verloren

Volgende week zondag is het Valentijnsdag. Dat zal je dan ook in mijn blog merken. Volgende week zal de liefde centraal staan. Wat betekent de liefde voor me. Is dat een jongen of is het meer?
Wat betekent liefde voor jullie? Laat het me weten.

Heel erg bedankt voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat jullie volgende week weer mijn blog lezen!

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.