Blog

Hoofdstuk 257

Hi Guys,

 

Afgelopen week was een aparte week. Het was namelijk de laatste week van het schooljaar.

Je neemt afscheid van je klas en van je docenten. De zomervakantie gaat beginnen. Je bent benieuwd of je overgaat en je bent ook benieuwd wie je volgend jaar gaat zien. Misschien start je volgend jaar wel op een nieuwe school of ga je volgend jaar werken.

Wie weet.

 

Ik sloot deze week het derde jaar van de opleiding ‘Sociaal Werk’ af. Het derde jaar van deze opleiding betekent stagelopen.

Het afgelopen jaar heb ik dus stagegelopen.

Het schooljaar had ik eigenlijk al een week eerder afgerond. Ik wist al een week dat ik het derde jaar had gehaald. Op het gebied van school wist ik dus al dat ik naar het vierde jaar zou gaan. Mijn eindbeoordeling was positief dus ja die stress had ik afgelopen week niet meer.

Maar afgelopen week heb ik wel afscheid moeten nemen van mijn stage. Ik heb afscheid genomen van alle jongeren waar ik de afgelopen 10 maanden mee heb doorgebracht.

De afgelopen 10 maanden heb ik mijn eerste echte praktijkervaring op mogen doen in het werkveld van ‘Sociaal Werk’.

Dat is me heel erg goed bevallen! Ik heb het echt heel erg naar mijn zin gehad.

Ik heb zo ontzettend veel mogen leren. Ik heb mezelf in heel erg veel opzichten mogen ontwikkelen. Ik heb veel nieuwe dingen mogen doen. Ik heb ook hele lieve nieuwe mensen leren kennen.

De afgelopen 10 maanden zijn echt voorbijgevlogen. In alle opzichten was het een raar jaar. Ik mocht stagelopen, maar je kreeg ook de coronacrisis. Hierbij moesten we dus uit gaan zoeken hoe we online hulpverlening vorm konden geven.

In die periode was er heel veel onzekerheid.

Zou ik mijn stage wel halen? Hoe gaat het met de jongeren? Mogen we dit schooljaar nog wel open? Ga ik studievertraging oplopen? Dat waren een aantal vragen die heel erg lang door mijn hoofd hebben gespookt.

Maar dit was een kleine periode van mijn stage.

Mijn stage is vooral heel erg leuk en leerzaam geweest. Ik heb heel erg veel plezier gehad. Ik ging elke dag met heel erg veel plezier naar mijn stage.

Het afgelopen jaar heb ik zelf gesprekken met ouders/verzorgers/jongeren mogen voeren. Ik heb zelf activiteiten mogen bedenken en geven voor de jongeren. Ik ben betrokken geweest bij het ontstaan van een radiozender. Ik heb cupcakes mogen bakken voor mijn verjaardag.

En dat is nog maar een klein deel van dingen die ik heb mogen doen het afgelopen jaar.

Het afgelopen jaar ben ik mezelf ook heel erg tegen gekomen. Daar heb ik het vorige week ook al eventjes over gehad.

Het afgelopen jaar heb iets in mij teweeggebracht. Het heeft mij aan het denken gezet. Het heeft me een spiegel voorgehouden.

Nu gaat er een periode komen waarin in met alles aan de slag ga. Ik ga nog meer op onderzoek uit en ik ga mezelf ontwikkelen. Maar daar kom ik later vast nog wel een keer op terug. Anders kan je alvast hoofdstuk 256 lezen. Daar besprak ik al iets van wat er nu in mij omgaat.

Afgelopen week stond dus in het teken van ‘afscheid nemen’. Daar ben ik echt heel erg slecht in. Ik heb echt een hekel aan afscheid nemen.

We hadden afgelopen donderdag barbecue met alle jongeren. Op deze manier sloten we het jaar af. Ik was zo ontzettend blij dat mooi weer was! Het is de hele tijd droog gebleven. Maar ik was vooral heel erg blij dat we toch nog met z’n allen een barbecue konden houden. Natuurlijk met de nodige maatregelen, maar we waren echt weer met z’n allen bij elkaar.

Wij hadden als stagiaires iets lekkers meegenomen als toetje. Ook hadden we voor iedereen een kaartje geschreven en een bloemetje als cadeautje.

Ik merkte dat ik de hele dag een beetje emotioneel was. Ik heb niet gehuild, maar het scheelde echt helemaal niets.

We kregen van de jongeren een soort vriendenboekje waarbij elke jongere een aantal vragen hadden ingevuld. Een mooier cadeau kan je niet bedenken.

Er staan echt hele lieve dingen in.

Het was een mooi jaar.

 

Muziek van de Week.

Afgelopen week kwam het vreselijke nieuws dat het lichaam van Naya Rivera was gevonden. Naya is op 33-jarige leeftijd overleden.

Ik schrok heel erg van het nieuws. Ik ben een hele grote Glee fan. Santana Lopez was een te gek karakter in Glee. Ze was misschien niet mijn favoriet, maar ze hoorde bij de Glee familie. Daardoor hoort Naya ook bij die familie.

Glee zal voor altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Naya hoort daar ook bij. Ik zal Naya altijd blijven eren en herinneren. Ze heeft zulke mooie dingen mogen doen.

Ik wil deze week dit nummer met jullie delen. Op mijn stage deden we 1 of 2x per week muziek. Wij speelden altijd dit nummer. Normaal deed ik dit altijd met Amy Winehouse in mijn hoofd. Maar afgelopen week deed ik het met Naya in mijn hoofd. Afgelopen week speelde ik dit nummer voor Naya.

MVDW:

Glee – Valerie

 

 

Ik ga mijn stage echt heel erg missen.

Ik heb zulke mooie momenten mee mogen maken. Ik heb zulke lieve mensen mogen ontmoeten. Maar ik ben er ook achter gekomen wat ik later echt wil gaan doen.

Ik heb ontdekt waar ik blij van word en waar mijn hart ligt. Het heeft voor mij ook bevestigd dat ik echt de juiste opleiding heb gekozen.

Volgend jaar ga ik afstuderen. Nog 1 jaartje sociaal werk en dan heb ik mijn diploma. Daarna wil ik nog een jaartje een andere opleiding doen. Dan wil ik daarna gaan werken. Ik ben dus nog twee jaar een student.

Ik heb het afgelopen jaar zo ontzettend veel mooie lessen mogen leren. Deze lessen zal ik voor altijd met me meenemen.

Ik zal met een heel erg warm gevoel terugkijken op mijn stagejaar. Wie weet zien ze me ooit nog terug……

Volgend jaar mag ik nog een onderzoek gaan doen op mijn stageplek. Dus volgend jaar zullen ze me nog wel eventjes zien. Daar ben ik wel erg blij mee.

Nu eerst zomervakantie! Even een paar weken bijtanken.

 

Studiejaar 2019/2020 was is alle opzichten een mooi en bijzonder jaar.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.