Blog

Hoofdstuk 255

Hi Guys,

 

Allereerst wil ik jullie allemaal heel erg bedanken voor alle lieve reacties die ik heb gekregen naar aanleiding van Hoofdstuk 254! Ik vond het echt heel erg lief! Ik ben blij dat jullie er stiekem ook wel om konden lachen.

Ik heb het er afgelopen week nog best wel vaak over gehad.

Ik denk ook wel dat ik nog best wel vaak over dit onderwerp zal praten. Want ja, het blijft toch wel een bizarre actie.

 

Het onderwerp van deze week komt volgens mij elk jaar weer terug.

Ik heb net even gekeken, maar eigenlijk valt het ook wel weer mee. Heel toevallig heb ik het er twee jaar geleden ook over gehad (hoofdstuk 148).

Weten jullie nog dat ik het in Hoofdstuk 249 had over alles wat ik nog voor school moest doen? Ik vertelde dat ik toen een lijstje had gemaakt met alle deadlines.

Nou, afgelopen woensdag heb ik al deze deadlines gehaald?!  Ik heb dat lijstje dan ook van mijn muur gehaald, want ik had het nu toch niet meer nodig.

Ik heb dus al mijn deadlines gehaald. Al mijn verslagen en presentaties zijn gedaan/ingeleverd. Ik heb volgende week alleen nog mijn eindgesprek op stage. Het zou nog kunnen dat ik wat feedback moet verwerken in mijn verslag. Maar nu ben ik klaar.

Ik heb nog twee weken stage en dan heb ik vakantie.

Jeetje, wat is dit schooljaar snel gegaan zeg! Echt bizar.

Maar goed, daar kom ik later nog wel even op terug.

Ik wilde deze week eigenlijk iets anders bespreken.

Ik wilde het namelijk hebben over die laatste weken voor de vakantie.

Er is namelijk iets bijzonders aan die laatste weken.

In die laatste weken lijkt het vaak wel alsof alles nog even snel moet gebeuren. Opeens moeten er zoveel dingen tegelijk gebeuren.

Ik heb het dan niet alleen over de deadlines die ik had. Maar op mijn stage merk ik ook dat er voor het einde van het schooljaar opeens heel veel gesprekken plaats moeten vinden.

Zelfs mijn stagebegeleidster zei het deze week tegen me.

Twee jaar geleden (in hoofdstuk 148) vertelde ik al dat die laatste weken voor de zomervakantie vaak best wel zwaar zijn. Dat merk ik dit jaar ook. Ik merk aan alles dat ik toe ben aan vakantie.

Ik merk echt dat ik vermoeider ben en dat ik steeds minder makkelijk mijn bed uit kom. Dat komt echt niet omdat ik het niet naar mijn zin heb op stage. Het tegenovergestelde is waar: ik wil niet dat mijn stage stopt.

Maar dat komt echt omdat het bijna zomervakantie is. Mijn lichaam voelt dat ook en geeft signalen af.

Ik had het er deze week ook over met mijn buurvrouw en zij gaf eigenlijk precies hetzelfde aan. Zij merkte ook aan alles dat het bijna vakantie was.

Toch is het dit jaar allemaal zo anders. Eigenlijk ben ik net weer begonnen met werk/school door corona.  Ik heb eigenlijk ook niet het idee dat het bijna zomervakantie is.

Of ligt dat aan mij?

Nog twee weken stage en dan is het alweer vakantie.

Nog 2 weken.

Dat is toch eigenlijk een raar idee?

Ik ben wel blij dat ik nu al mijn deadlines achter de rug heb. Ik kan me nu nog even vol focussen op mijn stage en mijn eindgesprek.

Sinds afgelopen vrijdag ben ik op vrijdagen vrij, want ik heb geen lessen meer. Ook hoef ik in de weekenden niets meer te doen. Toch voelde dat ook een beetje raar. Ik ben de afgelopen weken namelijk zo druk geweest met mijn studie dat ik echt even moest omschakelen.

Het afgelopen weekend heb ik maar wat films en een serie gekeken. En ik vond het echt heerlijk! Even mijn kijklijst wat kleiner maken ?. Ik vind het heerlijk!

Wil je weten wat ik heb gekeken? Volg me dan even op instagram en je mist niets meer!

 

Muziek van de Week.

Tijdens het schrijven van deze blog luister ik naar het live album van deze artiest.

Ik kom erachter dat deze vrouw echt hele mooie nummers heeft geschreven. Ik ken wel een aantal pareltjes van haar, maar ze heeft nog veel meer pareltjes geschreven.

Ik heb al eerder een nummer van haar gedeeld. Maar ik denk dat ik in de toekomst nog meer van haar muziek ga delen. Ik heb zomaar het idee dat ik de komende tijd nog veel meer naar haar muziek ga luisteren.

Deze zangeres is een icoon.

Ik ben fan.

 

Muziek van de Week

Alanis Morissette – Your House

Twee jaar geleden vertelde ik dat ik constant hoorde:

Het is bijna zomervakantie! Nog een paar weekjes!

Nou, dit jaar is dit eigenlijk niet het geval. Ik hoor het nauwelijks om me heen.

Het gaat nu steeds vaker van:

Ohja, het is bijna vakantie.

 

Ik sta er nu echt op een hele andere manier bij stil. Ik ben nu ook niet echt aan het aftellen.

Eigenlijk is het pas sinds afgelopen week dat ik me er bewust van ben dat het nog 2 weken duurt voor het vakantie is.

Door deze blog lijkt het misschien dat ik helemaal geen zin heb in de vakantie, maar dat is ook weer niet zo. Ik heb wel zin in de vakantie.

Een paar weken niets doen. Weer even opladen en je klaar maken voor het nieuwe schooljaar. Volgend jaar ga ik namelijk afstuderen ?. Maar goed, daar kom ik later nog wel even op terug.

Nu nog even twee weken knallen op stage. Ik moet mijn stage nog halen, want anders gaat het volgend jaar niet door. Dat zou zonde zijn.

Nog even twee weken doorbijten. Gelukkig heb ik het echt heel erg naar mijn zin op stage. Dus ik vind het echt niet erg om naar stage te gaan. De dagen zijn zo om. De tijd vliegt echt op stage.

Dat is ook wel weer erg jammer, want ik vind het echt jammer dat mijn stage bijna voorbij is.

Maar goed, je doet er niets aan.

 

Nog eventjes knallen.

Het is bijna vakantie.

Let’s do this!

❤️

Clannad

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.