Blog

Hoofdstuk 25

Hi Guys,

Wat voor een week was het? Het was een week met veel veranderingen in showbizz land. Er zijn mensen naar een andere zender gegaan, iemand bracht zijn eerste solonummer uit en er was een grote wissel in een serie.

Jeff Alberts heeft Meerdijk verlaten. Ik hoor jullie nu denken: dat was vorige week al. Ja dat klopt, maar ik loop ongeveer een week achter met GTST. Ik zag afgelopen de laatste aflevering van Bartho (Jeff) en ik vond het toch raar. Iemand die er al bijna vanaf het begin bij zat, is nu niet meer te zien in de serie. Jeff hoorde er altijd bij. Hij was niet mijn favoriete karakter en heel veel verhaallijnen had hij ook niet meer, maar toch is het raar dat hij nu weg is. Jeff was toch een beetje GTST. Naast Laura, hoorde Jeff bij GTST. Ook hoort Jeff bij ‘De Koning’ (de belangrijkste plek in Meerdijk). Zonder Jeff is ‘De Koning’ niet meer hetzelfde. Nu zou Rik het dan overnemen, maar dat gaat nu ook niet meer door.

Je ziet de laatste tijd wel dat er veel oude karakters terugkomen in GTST. Eerst kwam Robert terug (die nu met Jeff weer weg is). Daarna kwam Rik terug na een gevangenisstraf en nu is Noud ook weer terug. Ohja en de er is ook weer een nieuwe Job (de zoon van Rik). Wie volgen er nog? Wie komt er nu weer terug? Wie gaat er nog uit? Ludo? Janine? Of toch Laura?

In televisieland was er deze week een grote transfer. De lady van RTL4 gaat naar SBS6. Irene Moors gaat bij SBS6 werken. Ik schrok daarvan. Irene hoorde bij RTL4. Irene werkt al 20 jaar bij RTL4 en nu gaat ze naar SBS6. Is dat slim? Ik weet het niet. SBS6 doet het nou niet heel erg geweldig. Misschien krijgen ze nu meer kijkers. Ik snap haar beslissing wel, want ze kreeg geen werk meer aangeboden bij RTL4 en wel bij SBS6. Dan zou ik ook overstappen. Toch zal het heel raar zijn als je Irene opeens bij SBS6 zal zien. Betekent dit dan ook dat ze niet meer met Carlo Boszhard gaat werken? Ik hoop het niet, want die twee zijn perfect zijn. Het beste televisieduo van Nederland.
Deze week heb ik me geërgerd aan 1 iemand. Maar dan ook echt. Deze week kwam het eerste solonummer van Zayn Malik (voormalig One Direction lid) uit. Nu vind ik het nummer helemaal niks, maar daar zijn de meningen over verdeeld. En dat was ook niet het ergste. Nu verschijnen er interviews waarin hij zegt dat hij nooit bij One Direction wilde. Hij heeft zich nooit in de band thuis gevoeld, omdat hij niet van de muziek hield. Hij kon weinig inbrengen, omdat zijn ideeën niet bij de band paste. Hij wilde eigenlijk gelijk al uit de band. Sorry hoor, maar je bent 5 jaar in een band gebleven terwijl je eigenlijk weg uit de band wou?! Dus hij heeft altijd alles tegen zijn zin in gedaan? Bij mij gaat dat er echt niet in. Het kan dat hij het niet leuk vond, maar moet je dan echt 5 jaar lang datgeen doen wat je niet leuk vind? Was er dan gelijk mee gestopt!

Hij heeft wel veel geld verdiend en veel aandacht gehad. Wat dacht hij: even snel geld verdienen? Even aandacht krijgen voor mijn solo avontuur? Ik snap het echt niet. Ik vind het heel makkelijk: je bent gestopt en nu zeg je allerlei dingen over One Direction. Over hoe stom je het vond, dat je je niet thuis voelde etc. Als het waar is wat hij zegt, verdient die man een Oscar. Bijna 5 jaar lang doen wat je niet leuk vind. Ik doe het hem niet na hoor.

Ohja en nog even over zijn nieuwe nummer. Ik ben geen fan van het nummer. Ik vind het nummer een beetje vaag en die clip is nog vager. Ik ben meer fan van een cover. Rajiv Dhall heeft het nummer gecoverd en het is (naar mijn mening) veel beter! 

Afgelopen vrijdag was de finale van The Voice Of Holland. Het was een bijzondere avond voor Marco Borsato. Het was zijn laatste uitzending als coach bij The Voice of Holland. Er werd bekend gemaakt dat Guus Meeuwis de nieuwe coach word. Volgend seizoen krijgen we dus: Anouk, Ali, Sanne en Guus. Ik ben benieuwd hoe Guus het gaat doen. Ik vind het vooral jammer dat Marco weggaat.

Marco heeft wel een te gek cadeau gekregen: zijn finalist Maan heeft gewonnen! Maan was mijn favoriet. En ze won! Marco heeft bijna al zijn keren gewonnen. Van zijn 5 jaar als coach heeft hij 4x gewonnen. Hij heeft gewonnen met Iris Kroes, Julia van der Toorn, O’G3NE en Maan. Alleen Trijntje Oosterhuis heeft 1x met Leona gewonnen. En Roel van Velzen won het eerste seizoen met Ben Saunders.
1 ding is duidelijk: ik ga Marco heel erg missen.

Muziek. Een onderwerp die vaak in mijn blog terugkomt en dit zal ook niet de laatste keer zijn dat ik het erover heb. Dat komt omdat muziek gewoon heel erg belangrijk voor me is. Muziek doet zoveel met me. De ene keer maakt het me heel vrolijk of juist heel verdrietig. Soms snap ik waarom en soms ook gewoon niet. Soms is het gewoon de tekst die me raakt, de melodie of de stem. Dan weet ik ook precies waarom het me raakt. Soms weet ik ook gewoon niet waarom in bij dat nummer geraakt word. Dan luister ik naar een nummer en opeens begin ik te huilen. Meestal weet ik dan nog niet eens waar het nummer over gaat. Meestal kom ik daar dan na een paar dagen, weken en soms maanden achter. Soms is het wel eens andersom. Dan ken ik een nummer al zo goed en opeens moet ik dan huilen. Ik het nummer dan zo goed dat ik elke woord en soms zelfs elke ademhaling ken. En dan na een paar jaar moet ik opeens bij dat nummer huilen. Ben ik de enige die dat heeft?

Nu we het toch over muziek hebben. Ik heb 3 recensies geschreven over 3 te gekke albums. Over de albums van Tori Kelly, Claudia de Breij en Elske DeWall. Misschien ken je ze niet, maar dan word het tijd dat je ze wel gaat kennen.

Voor ik deze blog af ga sluiten, wil ik jullie nog even een lach op jullie gezicht toveren. Deze week zag ik een filmpje van Alex Klaasen waar hij verschillende soorten manieren van lachen uit ging leggen (en voordoet). Ik kon mijn lach niet inhouden. Probeer het maar: kunnen jullie het kijken zonder te lachen?

 

Muziek van de week:

Deze week is het een nummer die ik eerst een paar keer moest horen voordat ik het een te gek nummer vond. Soms heb je dat gewoon bij een nummer. Het is een duet. Een duet die je misschien niet verwacht. Inmiddels ben ik verliefd op het nummer.
Muziek van de week:
Claudia de Breij en Waylon – Mis Je Zo Graag

Ik heel bedankt voor het lezen van deze blog! Ik hoop dat jullie volgende week weer mijn blog lezen!

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.