Blog

Hoofdstuk 228

Hi Guys,

Hier is ie dan: de laatste blog van 2019.

Het jaar 2019 is bijna ten einde.

Dit jaar is zo ontzettend snel gegaan!

Ik wil in deze blog terugkijken naar het afgelopen jaar. Dat ga ik op twee verschillende manieren doen.

Ik ga beginnen met mijn goede voornemens voor 2019. Wat waren mijn goede voornemens ook alweeer? En zijn ze uitgekomen? 

In hoofdstuk 178 had ik goede voornemens voor dit jaar opgesteld. Dus dat lijstje pak ik er maar eens even bij:

○ Self love

Dit is nog steeds een punt waar ik heel erg hard mee bezig ben. Ik kan wel zeggen dat het iets beter is geworden het afgelopen jaar. Ik ben hierin dit jaar ook wel heel erg op de proef gesteld. Maar dit is en blijft een dingetje waar ik heel erg hard aan moet werken. 

Dus nee: dit is niet helemaal gelukt. Maar ik ben wel tevreden. Ik denk wel dat de kans erg groot is dat ik dit punt meeneem naar volgend jaar……

○ Risico’s

Risico’s durven nemen…… Heb ik in 2019 risico’s genomen?

Ik denk dat ik nog steeds wel een beetje op safe speel. Ook in 2019 heb ik dat heel erg gedaan. Ik vind het nog steeds best wel lastig om dingen ‘gewoon’ te doen. 

Dat is iets waar ik nog wel aan moet werken.

◦ Strijd tegen de kilo’s

Dit is en blijft een dingetje. Ook het afgelopen jaar ben ik hier heel erg mee bezig geweest. De strijd is nog lang niet over. Maar we komen er wel. Ik hou goede hoop. 

Voor mijn gevoel gaat het wel al beter. En misschien heb ik hiermee wel al een hele grote stap gemaakt.

◦ Geluk

Ik ben ik 2019 heel erg gelukkig geweest. Ik voelde me goed in mijn vel. Dus ik denk dat dit wel echt is gelukt. 

◦ Stage lopen

Ik ben zo ontzettend blij dat dit is gelukt dit jaar! Ik heb een hele leuke stageplek gevonden. Het vinden van een goede stageplek kende bij mij veel ups en downs. Maar nu zit ik echt op m’n plek. En daar ben ik echt heel erg blij mee!

Dus dit is een hele grote ‘check!’.

◦ Website

Gelukkig heb ik me hier ook aan gehouden! Jullie lezen namelijk nog steeds elke week een blog op mijn website! Ik heb dit jaar zelfs mijn 4 jarig jubileum! Volgend jaar bestaat mijn website dus 5 jaar! Ik ben zeker van plan om dit te gaan halen!

En ik schrijf nog steeds recensies op de site. Ook deze week zijn er weer twee nieuwe recensies bijgekomen! 

Ik heb nog steeds dromen en wensen voor mijn website. Maar misschien komt dat ooit nog.

Ik ben zo dankbaar dat er mensen zijn die mij in 2019 hebben gevolgd. Ik hoop dat jullie mij ook in 2020 nog willen volgen. Want ik ben nog lang niet klaar.

Dit was 2019 in de vorm van mijn goede voornemens. Ik ben hier best wel blij mee. Als ik er zo op terugkijk dan mag ik zeggen dat ik me er toch wel aardig aan heb gehouden. 

Maar ik wil op nog een andere manier terugkijken op 2019. 

Want het afgelopen jaar is er zo ontzettend veel gebeurd. Er zijn een paar hele mooie dingen gebeurd, maar er zijn ook wat minder leuke dingen gebeurd.

Deze dingen wil ik graag nog een keertje op een rijtje zetten.

⭐︎ Sport

Op het gebied van sport is er ontzettend veel gebeurd.

Ik ben naar een ander rolstoelrugbyteam gegaan. Ik ben naar een team in Leiden gegaan: QR DIOK Dragons. Het is een geheel nieuw team. Het is een ontzettend leuk team. En ik kan nu weer elke week meetrainen. Dat is een hele vooruitgang. Ik merk dat ik hierdoor de sport nog veel leuker vind dan hiervoor. Het team bestaat uit hele leuke mensen. En dat is het allerbelangrijkste ☺️.

Ook ben ik het afgelopen jaar verliefd geworden op een andere sport. Door de rolstoelrugby ben ik in contact gekomen met rugby.

Ons rolstoelrugbyteam is namelijk onderdeel van RC Diok Leiden. Hierdoor ben ik in contact gekomen met heel veel mensen binnen de club. Ook trainen er weleens mensen van DIOK mee met de rolstoelrugby. Er traint zelfs elke week een rugbyer mee ?. Maar hierdoor heb ik ook kennis gemaakt met de sport rugby. En ik ben meteen verkocht aan de sport. 

Ik ben dit jaar eindelijk een sportliefhebber geworden ☺️.

Het meerijden met de taptoe was ook echt wel een hoogtepunt van dit jaar. Dat was zo ontzettend gezellig.

En door QR DIOK Dragons heb ik dit jaar ook mijn eerste radio-interview gehad. Dat vod ik wel heel erg bijzonder. Ik ben sowieso het afgelopen jaar best wel vaak in de lokale media geweest ?. Dat vind ik toch wel een dingetje hoor ?.

⭐︎ Stage

Ik zei het net al even, maar ik wil het hier toch nog even benoemen.

Dit jaar ben ik namelijk begonnen aan mijn stage. Ik mocht dit jaar voor het eerst het werkveld van ‘sociaal werk’ verkennen. En ik kan je zeggen dat het me heel erg bevalt.

Ik ben ontzettend goed ontvangen op mijn stageplek. Mijn collega’s zijn echt geweldig en de jongeren waarmee ik werk zijn zo leuk. 

Een hoogtepunt? Dat we met mijn verjaardag cupcakes hebben gebakken en versierd. Ik vond dit zo speciaal. 

⭐︎ Nieuwe mensen leren kennen

Het afgelopen jaar heb ik zo ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen. Denk alleen al aan hoeveel mensen ik tijdens mijn stage heb leren kennen of mensen op mijn opleiding. En dan heb ik het niet eens over alle mensen die ik bij DIOK heb leren kennen. 

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Een aantal mensen betekenen iets meer voor mij dan anderen. De ene heeft een specialere indruk op me achtergelaten dan de andere. 

Ook zijn bepaalde vriendschappen het afgelopen jaar veel sterker geworden. Ik heb een paar hele dierbare vriendinnetjes gekregen.

Ik heb het afgelopen jaar sowieso heel veel lieve mensen om me heen gehad. Niet alleen maar hele lieve nieuwe mensen. Het zijn ook mensen die al iets langer om me heen heb.

Ik ben hier zo dankbaar voor.

Ik hoop dat al deze mensen volgend jaar ook nog in mijn leven zijn. 

⭐︎ Concerten

Het afgelopen jaar stond wel echt in het teken van concerten.

Volgens mij ben ik in een jaar tijd nog nooit bij zoveel concerten geweest. 

Thomas Acda, Miss Montreal, Jett Rebel, Glennis Grace, Ruben Hein, OG3NE, Waylon en 3JS.

Mijn hoogtepunt van dit jaar? James Bay

Ik wilde deze man zo ontzettend graag live zien! Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover! Ik zal die avond niet zo snel meer vergeten.

Naast al deze concerten vergeet ik bijna twee andere shows: Nasrdin Dchar en Jochem Meyjer. Dit was ook zo ontzettend bijzonder.

⭐︎ Vakantie

Deze zomer gingen we voor de tweede keer naar Kroatië. Hier heb ik echt hele mooie plekken gezien. Dit was echt magisch. 

Deze keer maakten we ook een tussenstop in Oostenrijk. We logeerden in een hotel. En dat uitzicht was het mooiste uitzicht ooit. 

Kroatië zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. En dan heb ik het niet alleen over de mensen die ik daar heb leren kennen.

⭐︎ Afscheid

Ook dit jaar heb ik afscheid moeten nemen.

Ik heb afscheid genomen van Luna. Onze kat moesten we helaas in laten slapen. Dit was toch wel echt een moeilijk moment. We missen haar nog steeds elke dag.

Ook heb ik dit jaar afscheid genomen van de ‘Scorpions’, het rolstoelrugbyteam in Utrecht. Deze mensen zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Ook hebben we afgelopen zomer afscheid genomen van mensen die we in Kroatië hebben leren kennen. Dat waren mensen van een restaurantje. Maar deze mensen waren zo ontzettend lief. Ik zal deze mensen niet zo snel meer vergeten. 

Maar dit jaar heb ik ook met plezier afscheid genomen van bepaalde personen. Dat kan je natuurlijk ook hebben. Van sommige mensen neem je met alle liefde afscheid ?.

Nog een paar dagen en dan nemen we afscheid van 2019. Maar we nemen ook afscheid van de jaren 2010’s. Hier ga ik niet meer op terugblikken. Dat is 1. veel te veel om over te praten en 2. dat heb ik eerder dit jaar al gedaan. Kennen jullie de 10 years challenge nog?

Muziek van de Week

Niet alleen 2019 is bijna afgelopen: we sluiten ook een heel decenium af. De jaren 2010’s zijn bijna tot een eind.

Vaak is dit het moment dat er allemaal muzikale jaaroverzichten komen. Maar deze keer wil ik met jullie een heel ander overzicht delen.

Een muzikaal overzicht van de afgelopen 10 jaar!

Muziek van de Week:

Ten second songs ft. Robyn Adele Anderson 60 Songs of the 2010s 

Dit was mijn 2019 in het kort.

Ik ben vast heel erg veel dingen vergeten. Het jaar bestond namelijk uit nog zoveel andere mooie dingen. Maar ja, dan kan ik net zo goed een boek schrijven.

2019 was een bewogen jaar. Het was een jaar met veel ups en downs.

Het was een jaar waarin ik veel over mezelf heb geleerd, een jaar waarin ik mezelf tegen ben gekomen. Maar het was ook een jaar waarin ik sterker ben geworden.

Het is een jaar waarin ik nieuwe dromen heb gekregen. Maar het was ook een jaar waarin ik nog meer aan mezelf twijfelde. 

Het was een jaar waarin ik veel nieuwe mensen heb leren kennen. Maar het was ook het jaar waarin bepaalde vriendschappen bleven bestaan of juist sterker zijn geworden.

Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik al deze mensen om me heen heb. Ik hoop heel erg dat deze mensen nog heel erg lang bij me zullen blijven. Dat hoop ik ook voor veel nieuwe mensen die ik heb leren kennen.

Ik sluit 2019 met een goed gevoel af.

Ik ben heel erg benieuwd naar wat 2020 mij gaat brengen.

Maar daar lezen jullie volgende week veel meer over!

Voor nu:

Fijne jaarwisseling!

Tot in 2020!

❤️✨

Clannad

1 gedachte over “Hoofdstuk 228”

  1. Geweldig lieverd zo mooi
    Als je alles onder woorden brengt je bent goed bezig ik lees alles graag van je ik wens je heel veel geluk en gezondheid in 2020 liefs ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.