Blog

Hoofdstuk 22

Hi Guys,

Wat een week! Deze week zal ik niet zo snel meer vergeten. Dat komt allemaal door de fantastische en zenuwslopende woensdag. Ik heb nog nooit zo’n dag meegemaakt. Ik heb een hele toffe dag gehad. Ik heb er een te gekke ervaring bij.

Zal ik dan maar gelijk vertellen wat ik woensdag heb gedaan? Misschien weten jullie het al, maar ik heb afgelopen woensdag auditie mogen doen voor de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst academie! Mijn droomschool. Ik was gewoon uitgenodigd voor een auditie! Daar hoorde ik dat er met mijn nog 749(!) andere mensen auditie deden.

Van tevoren was ik niet heel erg zenuwachtig. Tuurlijk ik was wel zenuwachtig, maar ik had verwacht dat ik meer zenuwen had. Mijn moeder was daarentegen zo zenuwachtig voor mij. Dat was echt niet normaal.
We gingen (mijn ouders, ik en een vriendin die me begeleidde op de piano) naar Amsterdam en de reis was heel gezellig. Toen moesten die vriendin en ik naar een kamer waar we moesten wachten totdat we auditie mochten doen. In die kamer viel het met de zenuwen ook nog wel mee. Ik merkte wel dat het steeds meer werd, maar op zich viel het mee. Tot dat we geroepen werden en ik voor het kamertje moest wachten. Toen werden de zenuwen wel heel erg groot. De zenuwen bereikte zijn hoogtepunt toen ik de kamer inliep…..

Toen ik de kamer inliep , gaf ik de juryleden (of hoe noem je dat, mensen die je auditie beoordelen?) een hand. Ik had er 2 een hand gegeven en toen kwam de laatste. Ik zag in mijn ooghoek dat het Paul de Munnik (bekend van Acda&DeMunnik) was! Toen kwam het moment dat ik hem een hand moest geven. Het enige wat je op dat moment in mijn hoofd kon horen, was: doe normaal Clannad, geef die man gewoon een hand en doe normaal! Ja ik ben een fan van hem J.
Toen mocht ik dus mijn nummer gaan doen. Ik had besloten dat ik Als De Liefde Niet Bestond van Toon Hermans ging doen. –Het grappige was is dat ik eerst een nummer van Acda&DeMunnik wou doen, maar ik ben zo blij dat ik dat uiteindelijk niet heb gedaan-. Ik begon dus met mijn nummer en ja hoor het gebeurde, precies op dat moment: ik vergat mijn tekst! Toen kon ik wel door de grond zakken. Ik verzon even een andere tekst, maar toen zei Paul de Munnik: ‘Rustig ademhalen en begin maar opnieuw. Dit kan gebeuren. Nu je toch opnieuw gaat beginnen wil ik je gelijk een tip meegeven, kijk tijdens het nummer naar ons.’ Ik bedankte hem en ik begon opnieuw. Gelukkig ging het toen wel redelijk. Ik vergat gelukkig niet mijn tekst.

Je moest het nummer 2x doen. 1x hoe jij het zelf geoefend had en de andere keer zou de jury zeggen hoe je het anders moet doen. Na de eerste keer dat ik het gedaan had, stond Paul de Munnik op en pakte een stoel. Hij vroeg naar wat voor muziek ik luisterde en ik zei: Glennis Grace. Hij zei: Dat hoor ik ja. Hij kwam naast me staan en zei: dat je goed kunt zingen, hebben we kunnen horen, maar probeer het nummer nu eens naar ons te zingen. Ga op de stoel zitten en vertel het nummer aan ons. We proberen het nummer ook een toontje lager.’ Toen ging hij achter de piano zitten en begon het nummer iets lager te spelen. Ik begon te zingen en opeens stopte hij met spelen en ik moest a capella doorgaan.
Hoe de auditie is gegaan, weet ik niet. Ik weet niet waar ze op letten. Ik weet niet of ik degene ben die ze zoeken. Er kan altijd iets beter. Je hoort me niet zeggen dat ik het goed heb gedaan. Dat laat ik andere beoordelen. Ik weet zeker dat ik meer kan dan dat ik heb laten zien. Misschien lag het toch aan het nummer? Misschien ben ik niet goed genoeg? Ik weet het niet. Ik hoop dat ze me nog 1 ronde door laten gaan. Van de 750 mensen gaat de helft door naar de tweede ronde. Daar krijg je een soort masterclasses. Ik hoop dat ik in ieder geval die ronde mag meemaken zodat ik meer van mezelf kan laten zien.

Ik heb wel een te gekke middag gehad. Ik heb Paul de Munnik ontmoet, hij heeft me geholpen met mijn auditie en hij zorgde ervoor dat ik rustiger werd. Door hem had ik er meer vertrouwen in. Ik zal die middag niet snel meer vergeten of ik nou door ben of niet. Uiteindelijk worden er 19 mensen toegelaten. Ik hoop natuurlijk dat ik bij die 19 zit, maar ik hou er rekening mee dat ik er niet bij zit.
Ik wil Tamara natuurlijk heel erg bedanken! Zonder haar zou ik deze auditie nooit kunnen doen. Tamara heeft me te gek begeleid tijdens mijn auditie. Mijn dank is heel erg groot.

Op woensdag gebeurde er meer. Mijn opa kwam terug uit China. Na een half jaar is hij weer terug in Nederland. Hij is een half jaar bij zijn zoon geweest. Mijn opa is dik in de 80 en dan nog zo’n reis maken…. Wow. Dat ik ongelooflijk.
Woensdag kwam hij dus terug en wij gingen hem ophalen van Schiphol. Sta ik daar op Schiphol met al mijn adrenaline 🙂 Kwamen we (mijn ouders en ik) daar aan, blijkt het vliegtuig een uur eerder geland te zijn! Wij als een gek naar de aankomsthal gelopen, maar gelukkig was hij daar nog niet. Na 10 minuten kwam hij aan.
Wij zijn eigenlijk gelijk naar het huis van mijn opa gegaan. Hij had allemaal cadeautjes meegenomen: sierraden, tassen en tandenstokers, ruggenkrabbers en wasknijpers. Ja je leest het goed. Mijn opa vind dat leuke cadeautjes om te geven 🙂 . Mijn opa had een te gek cadeau voor mij. Niet zomaar een cadeau. Nee ik heb van mijn opa gewoon een nieuwe telefoon gekregen! EEN NIEUWE TELEFOON! Ik ben er zo verdomd blij mee! Het is een Zenfone 2. De telefoon is nog niet bekend in Nederland, maar hij werkt zo goed. Hij lijkt heel erg op een samsung. Ik ben hier zo verschrikkelijk blij mee!

 

Ik heb een nieuwe verslaving. Ik heb 2 weken geleden een youtubekanaal ontdekt en ik ben fan. Domien Verschuuren (bekend van radio 3FM) vlogt. En zijn vlogs zijn zo leuk. Ze slaan heel vaak nergens op, maar ik lig elke keer weer dubbel. Neem alsjeblieft een kijkje op zijn kanaal.

Nu we het toch over youtube hebben: ODM heeft een nieuwe video online gezet! In de nieuwe video zie je onze reactie op de clip van Take Me To Church. Ook hebben we het over de acceptatie van homo’s in de wereld en in ons land.

Muziek van de week:
Eigenlijk kan er maar 1 nummer de Muziek van de Week zijn. Dit nummer was deze week heel erg belangrijk voor me. Deze hele week stond in het teken van dit nummer.

Muziek van de week:
Wende Snijders – Als De Liefde Niet Bestond

 

Voordat ik deze blog afsluit wil ik jullie het volgende melden: je kan me nu ook volgen op snapchat!
Mijn snapchat naam is: clanand_mylife

 

 

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog!
Ik hoop dat jullie volgende week weer mijn blog lezen.

Love,
Clannadsp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.