Blog

Hoofdstuk 2

Hi Guys,

Deze zomer heb ik een heel mooi hoofdstuk uit mijn leven afgesloten.
Ik ben 9 jaar naar camping ‘De Kleine Wolf’ geweest.
9 fantastische jaren waren dat.

Camping ‘De Kleine Wolf’ ligt in Ommen (Overijssel) en het is een 5 sterren camping. Er is heel erg veel te doen voor alle leeftijden. Er is een te gek recreatieteam die allerlei activiteiten bedenkt voor iedereen. Er is voor iedereen wel iets te doen.

Ik weet nog goed dat we er voor de aller eerste keer kwamen kijken. We waren zo verliefd op de camping. Het zag er zo mooi uit. Ik, mijn ouders en mijn opa hadden gelijk geboekt voor het jaar erop. Het was dus officieel: we gingen naar camping ‘De Kleine Wolf’.
Ik hoor het mijn ouders nog zeggen: ‘we gaan elk jaar naar een andere camping!’

De eerste paar jaar maakte ik elk jaar andere vrienden. Na een paar jaar leerde ik iemand kennen waar ik nu nog heel veel contact mee heb. Ze kwam (net als ik) elk jaar weer terug naar ‘De Kleine Wolf’. Zo had ik elk jaar in ieder geval 1 vaste vriendin.
De laatste 3 jaar kwam daar nog een hele groep meiden bij. Die hebben we daar ook leren kennen en die kwamen ook elk jaar weer terug.

‘De Kleine Wolf’ heeft voor mij 3 hele grote hoogtepunten. Alle drie hebben ze te maken met een musical die we op de camping deden.
De eerste musical waar ik aan meedeed was ‘Sisteract’. Daar heb ik veel mensen leren kennen. De 2 grootste hoogtepunten kwamen daarna.

De 2de musical waar ik aan meedeed was ‘Don’t Stop Believing’. Een musical met alleen maar muziek van Glee. We deden de musical in 2013 het jaar waarin Cory Monteith (hoofdrolspeler in Glee, hij speelde Finn). Ik kende Glee wel, maar ik was geen groot fan. Toch deed het overleiden van Cory me iets.
De hele zomer was ik bezig met Glee muziek. Ik was de hele zomer bezig met iets wat ik het allerliefste doe: acteren en bezig zijn met muziek.
Ik heb tijdens deze musical zoveel lieve mensen ontmoet. Heel veel mensen die dezelfde passie voor muziek en acteren hebben als dat ik heb. We werden een hele hechte groep.
De musical werd opgevoerd door een groep mensen van 12 jaar of ouder. We werden begeleid door 2 mensen van het recreatieteam.
De sfeer in de groep was zo goed en zo konden we een hele goede musical neerzetten.
De mensen van ‘Don’t Stop Believing’ zullen voor altijd in mijn hart zitten en ik zal die tijd nooit meer vergeten.

Afgelopen jaar deed ik weer mee met een musical op de camping. Deze keer deden ze ‘Mamma Mia’.
Ik moet eerlijk zijn. Na de eerste lezing van het script had ik niet heel erg veel vertrouwen in het stuk. Hij viel me heel erg tegen in vergelijking met ‘Don’t Stop Believing’.
Na de eerste doorloop vond ik het een geweldig stuk.
We hadden weer een geweldige groep. Een paar kende ik al. De 2 mensen van het recreatieteam waren ook weer geweldig. Ik heb een hele toffe week gehad.
Ook de mensen van ‘Mamma Mia’ zullen voor altijd een plekje in mijn hart hebben.

Helaas was dit het laatste jaar op ‘De Kleine Wolf’. Als het aan mij ligt, gaan we volgend jaar weer terug. Helaas. We gaan volgend jaar naar ‘De Schatberg’ een camping in Limburg.

Dat neemt niet weg dat ik het heel erg moeilijk vind om dag te zeggen tegen ‘De Kleine Wolf’. Ik heb te gekke jaren gehad.
Waarom is het dan zo moeilijk om afscheid te nemen van ‘De Kleine Wolf’?
Ik denk omdat het iets vertrouwd is.
Er is een reden dat ze zeggen: The hardest word to say is goodbye.
Marco Borsato zegt ook niet voor niks: Afscheid nemen bestaat niet. Toch?

Gelukkig gaat er een grote groep mensen mee naar ‘De Schatberg’ en gelukkig zijn dat de mensen waar ik heel veel van hou.
Ik geef het een kans.

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.