Blog

Hoofdstuk 198

Hi Guys,

Ik zat te bedenken wat ik met jullie wilde bespreken in deze blog. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik niet zo heel erg veel inspiratie had. 

Maar toen dacht ik aan wat ik de afgelopen week allemaal had gedaan.

Ik had maar twee dagen school, ik heb met vriendinnen afgesproken en ik heb buiten gezeten.

Ohja en ik heb gestudeerd. Maar goed, dat ik niet zo interessant om hier te bespreken…..

Op school had ik het met een klasgenootje over het feit dat je zo gewend kan raken aan de klas waar je nu in zit. Of je nou in een leuke klas zit of niet, je raakt gewoon gewend aan je klas. Je raakt gewend aan de mensen die je bijna elke dag ziet. Je bouwt toch een band op met iedereen. Of dit nou een goede band is of niet.

En in welke klas je ook zit: met de één kan je het beter vinden dan de ander. 

Er zullen altijd mensen in de klas zijn waar je meer een vriendschappelijke band heb, maar er zullen ook altijd mensen in je klas zitten met wie je helemaal niet zo’n goede klik hebt. Dat zijn die mensen tegen wie je alleen maar aardig doet omdat je ze nou eenmaal elke dag ziet.

Je deelt toch een jaar van je leven met je klasgenoten. Of je ze nou wel of niet leuk vind. 

En aan het eind van het jaar ga je ze toch een beetje missen. Want je hebt toch een bepaalde band met ze opgebouwd. Het blijft ergens heel erg lastig om afscheid te nemen van je klasgenoten.

Er zijn mensen die je het allerliefste meeneemt naar het volgende jaar, maar er zijn ook mensen waarvan je hoopt dat je niet nog een jaar bij ze in een klas zit.

Maar toch is het moeilijk om afscheid te nemen.

Want de kans is erg groot dat je volgend schooljaar weer met hele andere mensen in een klas zit. Dan kom je in een klas waar je helemaal niemand kent. 

Dan begint alles weer opnieuw. En dan mis je zelfs de mensen die je eigenlijk helemaal niet zo leuk vond.

Okay, waarom vertel ik dit allemaal?

Eerlijk? Ik weet het niet.

Ik denk dat ik dit zeg om iets duidelijk te maken.

Wat ik eigenlijk wil vertellen, is dat het zo ontzettend belangrijk is dat je de juiste mensen om je heen hebt.

Het is zo ontzettend belangrijk dat je mensen om je heen hebt die je steunen en die het beste in je naar boven halen. Maar het is ook belangrijk dat ze je even terugroepen als ze zien dat het de verkeerde kant op gaat.

Ohja, wee je wat nog belangrijker is? Dat je mensen om je heen hebt waar je je verhaal even kwijt kunt. Ook wanneer je je gewoon even niet zo goed voelt.

Ik ben zo ontzettend blij dat ik deze mensen om me heen heb. Ik heb ook zulke mensen in mijn klas zitten. Ik weet gewoon dat ik bij deze mensen terecht kan als er iets is. 

En dat is zo ontzettend fijn. Het is zo ontzettend fijn dat je deze mensen op school hebt.

Ik hoop dat deze mensen ook weten dat ze ook altijd bij mij terecht kunnen. Want dat is ook zo ontzettend belangrijk!

Wanneer je de juiste mensen om je heen hebt dan wordt het leven zo veel leuker. Want het zijn mensen die je bij alles helpen. Het zijn mensen die je steunen als je ze nodig hebt. Maar het zijn ook mensen die je een schop onder je hol geven als dit nodig is.

Kortom: deze mensen zijn er altijd voor je als je ze nodig hebt. Zowel in goede tijden als ik slechte tijden.

Wordt het al te cliché? 

De laatste tijd merk ik hoe belangrijk het is om de goede mensen om je heen te hebben. Vooral omdat ik weet hoe het is om mensen om je heen te hebben die je zo ontzettend veel pijn doen. 

Zulke mensen wens je helemaal niemand toe.

Maar pas als je deze mensen om je heen hebt gehad, weet je hoe belangrijk het is om de juiste mensen om je heen te hebben.

Ik denk dat ik zelfs een beetje dankbaar ben voor deze mensen. Want ze hebben me wel een paar belangrijke lessen geleerd.

Wat ik eigenlijk met deze blog wil zeggen is het volgende:

Omring je met de juiste mensen. Mensen die er altijd voor je zijn en die het beste in je naar boven willen halen. 

Maar misschien is het nog wel belangrijker dat jij ook zo’n persoon bent voor iemand anders.

Muziek van de Week.

Zoals jullie misschien al weten, ben ik een paar weken geleden naar een concert van Miss Montreal geweest. Ik vond het zo’n ontzettend gaaf concert! Ik heb zo ontzettend genoten.

Dit nummer is één van mijn favoriete nummers van Miss Montreal. Het was dan ook één van de hoogtepunten van de show. Ik wil deze heel erg graag met jullie delen!

En ik deel een live versie, omdat ze het allerleukst is als ze live optreed. Dan krijg je ook een beetje een gevoel van hoe zij live is!

Muziek van de Week:

Miss Montreal – Alles hier is ook van jou

Ps. Wil je meer weten over wat ik van de theatertour van Miss Montreal vond? Lees dan hier de recensie!

Het schooljaar is bijna ten einde. Mijn tweede jaar HBO zit er bijna op. Het afscheid van deze klas komt steeds dichterbij.

Er zijn mensen waar ik eigenlijk geen afscheid van wil nemen. Ik denk zelfs dat ik deze mensen als heel voorzichtig een vriend(in) kan noemen. Maar er zijn ook mensen waarvan ik blij ben dat ik na dit jaar niet meer met ze in de klas zal zitten.

Iedereen maakt dit mee. Of het nou om een klas gaat of als het om je collega’s gaat: met de één kan je het beter vinden dan met de ander.

Maar aan het eind  zal je ze toch allemaal gaan missen. Ook al is het maar heel klein beetje.

Zolang je je kan omringen met de juiste mensen dan komt alles goed. 

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.