Blog

Hoofdstuk 197

Hi Guys,

Ik moet jullie even mijn excuses aanbieden. 

In Hoofdstuk 190 heb ik jullie iets beloofd: ik zou een bullet journal bijhouden. Ik zou in deze bullet journal bij gaan houden hoe de strijd tegen de kilo’s zou aangaan en hoe dit zou gaan verlopen. Ik zou dit gaan doen zodat ik later iets had waarin ik kon kijken hoe ik dat ooit had gedaan. 

Misschien voelen jullie het al aankomen, maar het is me niet gelukt. Het is me niet gelukt om elke dag iets in mijn bullet journal te schrijven.

Na bijna 2 weken merkte ik dat ik het helemaal niet zo leuk vond om dit in een bullet journal te schrijven. Ik hield alles nog wel bij op mijn iPad, want ik wilde het ooit allemaal wel in mijn bullet journal gaan schrijven, maar daar ben ik sinds gisteren mee gestopt. 

De lol was er voor mij helemaal af.

Ik vind het heel erg om te zeggen, maar ik stop met het bijhouden van een bullet journal. Ik vind het gewoon helemaal niet leuk.

Okay, nee wacht. Ik zeg het verkeerd.

Ik vond deze manier van het bijhouden van een bullet journal helemaal niet zo leuk. Ik vond het denk ik gewoon te veel werk. Ik ‘moest’ gewoon elke dag iets erin schrijven. En ik merkte dat ik dat gewoon niet leuk vond.

Ik denk gewoon dat het daaraan lag. Ik vond het bijhouden van een bullet journal op zich wel leuk, maar ik vond het niet leuk dat ik het elke dag ‘moest’ doen.

Snappen jullie het nog of wordt het nu heel erg vaag??

Ik ben nu heel erg bezig om een andere invulling te geven aan mijn bullet journal. Hoe kan ik op een leuke manier een bullet journal bij gaan houden? Zonder dat ik er elke dag in ‘moet’ schrijven?

Ik schrijf ‘moet’ tussen haakjes omdat niets moet. Ik moest het van mezelf elke dag doen, want ik dacht dat ik alleen daardoor mijn bullet journal het best kon gebruiken.

Maar het heeft dus anders uitgepakt.

Ik moet dus even gaan kijken hoe ik mijn bullet journal anders kan gebruiken. Als jullie nog tips hebben dan hoor ik het maar al te vraag. Houd alleen wel in je achterhoofd dat ik niet goed kan tekenen……….

Maar goed, ik wil ook nog even de reden van het bijhouden van een bullet journal bespreken.

Ik wilde een bullet journal bijhouden zodat ik mijn strijd tegen de kilo’s bij kon gaan houden. 

Even een update over de strijd tegen de kilo’s:

Het gaat niet zo heel erg goed. Het gaat nog niet zo goed als dat ik zou willen. Ik denk ook wel dat ik weet waarom het niet zo goed gaat.

Ik denk dat het niet zo goed gaat, omdat ik niet precies te horen krijg wat ik op een dag moet eten. Het menu dat ik volgde, was heel erg vaag. Het menu vertelde me wat ik op een dag sowieso binnen moest krijgen, maar er zat totaal geen variatie in. Het was dus eigenlijk elke dag hetzelfde. En het was allemaal heel erg algemeen beschreven.

Ik vind het veel fijner om gewoon een weekmenu te hebben waar per dag in staat wat ik kan eten. Dan heb ik een houvast. 

Dat is dan ook precies wat ik ga doen.

Ik ga , om te beginnen, zes weken lang een dieet volgen. Ik krijg elke week een ander menu en hierin staat precies wat ik mag eten. Ook geven ze me nog wat opties. Op deze manier heb ik toch nog het gevoel dat ik iets mag kiezen ?.

Ik heb al 1x eerder een dieet zoals dit gedaan en dat werkte toen best wel goed. Dus ik ben benieuwd wat dit nieuwe dieet gaat brengen. Ik hoop op het beste…….

Ik zal jullie ook wel weer op de hoogte houden. 

Het komt allemaal wel weer goed. Uiteindelijk gaat het me wel lukken.

Het aller belangrijkste is dat ik nu niet ga opgeven. Ik moet gewoon doorzetten. 

Uiteindelijk vind je iets waardoor het wel lukt. 

If ‘Plan A’ didn’t work, the alphabet has 25 more letters!

Muziek van de Week

Ik wil heel erg graag een nummer met jullie delen waar ik echt heel erg veel motivatie door krijg. Elke keer als ik dit nummer hoor, krijg ik zo ontzettend veel motivatie en zo ontzettend veel kracht. Er gebeurt altijd iets met me zodra ik dit nummer hoor. Het is een beetje lastig uit te leggen.

Maar dit nummer zet ik ook maar al te graag op wanneer ik even klaar ben met alles en iedereen of wanneer ik een rot dag heb. Dit is echt zo’n nummer waar ik zo veel frustratie in kwijt kan.

En soms heb je dat even nodig.

Ik werd pas echt verliefd op dit nummer toen ik deze versie hoorde. Maar de kwaliteit van dit filmpje is niet zo heel erg goed. Daarom deel ik dat ene filmpje liever op deze manier.

De clip is ook heel erg tof!

Muziek van de Week:

Beyoncé ft Jack White – Don’t Hurt Yourself

Weten jullie nog dat ik het in Hoofdstuk 195 had over het feit dat je hele leven één grote zoektocht is?

Dit is denk ik maar weer zo’n goed voorbeeld daarvan.

Ik ben op dit moment heel erg bezig met het zoeken naar een goede manier om gezonder te leven en gezonder te eten. Het is iets waar ik al zo ontzettend lang mee bezig ben en ik denk dat ik hier mijn hele leven nog wel mee bezig zal zijn. 

Ik zag afgelopen donderdag een aflevering van ‘Obese’ op RTL4 en deze man inspireerde mij zo erg om door te blijven gaan met het zoeken naar een gezonde levensstijl. 

En daarnaast ben ik ook nog op zoek naar een manier om op een goede manier gebruik te maken van mijn bullet journal.

Ohja en ik ben nog steeds op zoek naar een goede manier om goed te kunnen lopen. Maar ik heb wel het gevoel dat we steeds dichterbij die oplossing zijn.

En zo zie je maar:

Je hele leven zit vol met zoektochten. Als je denkt dat je al je zoektochten tot een goed einde hebt gebracht dan komt er wel weer een nieuwe zoektocht.

Stiekem zijn me allemaal een beetje Dora ?☺️

Maar onthoud dit alsjeblieft heel erg goed:

Uiteindelijk komt alles goed!

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.