Blog

Hoofdstuk 193

Hi Guys,

Ik wil het met jullie ergens over hebben waar ik het wel vaker met jullie over heb gehad. Het is één van die steeds terugkerende onderwerpen in mijn blogs. Het is nou eenmaal een onderwerp waar je (helaas) vaker mee te maken hebt. 

Ik heb al eerder met jullie gedeeld dat ik ‘dromen’ iets heel aparts vind. Het intrigeert me een beetje. Want iedereen heeft er mee te maken, maar niemand kan ons echt vertellen wat het nou is en waarom we ’s nachts dromen. Het blijft één groot mysterie. En dat fascineert mij. 

Ergens zou ik alle antwoorden willen hebben op de vragen die ik heb over ‘dromen’, maar ergens wil ik die antwoorden ook helemaal niet. Ergens wil ik het mysterie laten zoals het is. 

Maar goed, daar wil ik het helemaal niet over hebben. Niet deze keer tenminste. Misschien ga ik dit nog wel een keer in een hele andere blog bespreken. 

De laatste keer dat ik dit onderwerp met jullie besprak, was in hoofdstuk 174. Toen werd ik namelijk ’s ochtends wakker en toen moest ik heel erg bijkomen van een bepaalde droom. 

Afgelopen week had ik dit ook weer. Nu niet 1, maar 2x. Ik heb twee nachten heel erg raar gedroomd. En als ik zeg raar dan bedoel ik ook echt raar. 

Ik weet niet meer precies wat ik beide nachten heb gedroomd, maar ik weet wel dat ik de eerste nacht had gedroomd dat ik werd vermoord. En uiteindelijk bleek het allemaal een campagne voor iets te zijn. Dus ik was niet echt dood. 

Klinkt nu al vaag he? 

Nachtmerries. Waarom? Waarom bestaan er nachtmerries? 

Weet je wat ik na die twee nachten echt heb gemerkt? Ik was niet zo goed uitgeslapen als dat ik zou willen. Alleen maar omdat ik heel vervelend had gedroomd. 

Gek he?

Ik heb altijd geleerd dat dromen je in je gedachten afspelen. Wat je tijdens je slaap bedenkt, droom je dus.

Als ik leuk droom dan vind ik het echt een hele leuke gedachte. Ik snap dan vaak ook wel dat ik daar op dat moment aan denk.

Maar als ik een nachtmerrie heb, vind het zo raar. Hoe kan ik daar in hemelsnaam aan denken? Hoe kan ik in hemelsnaam bedenken dat ik wordt vermoord en dat het achteraf allemaal voor een campagne was?!

Ik zou in dat geval bijna bang worden van mezelf…….

Ik heb vroeger ook van iemand geleerd dat je voor je gaat slapen aan iets leuks moet denken. Want met de gedachte waarmee je in slaapt valt, gaat verder in je dromen.

Vroeger deed ik dit weleens. En het is 1x gebeurd dat ik dan echt daarover droomde, maar waarschijnlijk was dat gewoon toeval. 

Ben ik de enige die ‘dromen’ iets bizars vindt? Of zijn er nog meer mensen die dit met mij delen? Of ben ik gewoon de enige die er zo mee bezig is?

Ik ben iemand die vaak nog wel ongeveer weet wat ze heeft gedroomd. Van de ene droom weet ik het iets specifieker dan de ander. Maar heel vaak weet ik het globaal nog wel. 

In Hoofdstuk 174 stelde ik jullie voor of ik een keer iets met mijn dromen moest doen. Een verhaal schrijven bijvoorbeeld. 

De meesten wilden toen dat ik dat inderdaad ging doen. Jullie wilden dat ik mijn droom uit ging werken tot een verhaal.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dit nog niet heb gedaan. Maar ik denk wel dat ik dit een keer ga doen.

Ik heb nu namelijk al twee dromen gehad waarvan ik denk: hier zit een potentieel verhaal in. 

Zo is er altijd wel iets positiefs van iets te maken. Misschien wilden mijn dromen wel gewoon dat ik er iets mee ging doen. Misschien wilden ze mijn creativiteit stimuleren. 

Of misschien ben ik er nu veel te veel achter aan het zoeken. 

Wie zal het zeggen?

Ik zal denk voor altijd een haat-liefdesverhouding hebben met ‘dromen’. Er zullen momenten zijn waarbij ik heel erg veel van ze zal houden. Maar er zullen zeker ook momenten zijn waarbij ik ze helemaal verrot scheld. Er zullen momenten zijn waarbij ik met een grote glimlach wakker word, maar er zullen ook zeker ook ochtenden zijn waarbij ik echt bij moet komen van een droom.

Maar wat er ook gebeurt, ik zal het altijd iets bijzonders vinden. Ik zal altijd gefascineerd blijven door dromen. 

Want ook al heeft iedereen mee te maken, niemand kan je precies uitleggen wat het precies zijn.

Misschien vind ik de mysterie die rond ‘dromen’ hangt wel zo fascinerend aan ‘dromen’. Ik denk ook niet dat ik ooit alle antwoorden rondom dit onderwerp zou willen weten. Ik denk dat er dan een grote fascinatie verloren gaat. Of het wordt alleen nog maar groter.

Wie zal het zeggen? 

Ik denk dat we het nooit zullen weten.

Ik verwacht dan ook dat jullie nog wel vaker dit onderwerp in mijn blog naar voren zien komen. 

Ik zeg nu alvast sorry ??

Muziek van de Week

Dit nummer heeft eigenlijk niets te maken met dit onderwerp. Of juist wel? Het is denk maar net hoe je naar dit nummer luistert.

Maar goed, even over dit nummer.

Vanaf het moment dat dit nummer uitkwam, was ik fan van dit nummer. Ik vind het zo’n ongelooflijk mooi nummer. De tekst van dit nummer raakt mij elke keer weer.

En dan heb ik het nog niet eens over de artiest zelf gehad. Wat een geweldige artiest is dit zeg! En het lijkt wel of ze steeds beter wordt. 

Als je denkt dat het nummer niet beter kan, dan heb je de live versie zeker nog niet gezien en gehoord?

Muziek van de week:

P!NK – Walk me Home

Ik geloof wel dat ‘dromen’ je iets duidelijk willen maken. Ze willen je iets vertellen. Maar wat het is, weet ik ook niet.

Misschien moeten ze dat de volgende keer even iets duidelijker vermelden ☺️.

Of wij moeten iets meer aandacht besteden aan onze dromen. Misschien komen we er dan achter wat ze ons willen vertellen.

En dat geldt ook voor onze nachtmerries. Ik denk dat onze nachtmerries ons ook iets willen vertellen.

Al vind ik nachtmerries echt verschrikkelijk.

Maar goed: ze horen er nou eenmaal bij.

Ik ben benieuwd welke dromen mij deze week komen verrassen……

Clannad

PS: Wat is jullie leukste/gekste/mooiste/engste droom? Laat het me weten!

PPS: Er staat een nieuwe recensie online! Je leest ‘m hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.