Blog

Hoofdstuk 192

Hi Guys,

Ik heb alles ingeleverd, ik heb mijn tentamen gehad. Ik heb eventjes vrij! Ik hoef de komende maand niets meer aan school te doen! Ik heb volgende week nog een aantal afspraken staan, maar dat was het dan ook!

Ik heb de komende tijd echt even vrij. Ik hoef niet te leren, ik hoef niet naar school, ik hoef geen verslagen te maken. Ik ben vrij. 

En ik kan je zeggen dat ik dat even heel erg lekker vind! Ik was er wel eventjes aan toe hoor. 

Even niets hoeven. Zelf even bepalen wat je wil doen. Soms hou ik er zo ontzettend veel van!

In mijn hoofd heb ik wel een  gemaakt van dingen die ik heel erg graag wil gaan doen. Ik wil de komende weken namelijk dit gaan doen:

□ Met vriendinnen afspreken ❤️

□ Nieuwe Buren kijken

□ GTST kijken

□ Een boek lezen

□ Recensies schrijven

□ Een verhaal gaan schrijven

Ik heb dit lijstje wel in mijn hoofd, maar ik weet nog niet of ik dit lijstje wel echt af ga werken. Als ik namelijk zo’n lijstje maak dan is het nog maar de vraag of ik deze dingen wel echt ga doen. Maar ik zou het niet heel erg vinden als ik echt al deze dingen ga doen. 

Op nummer 1 na dan. Ik zou het wel echt heel erg jammer vinden als ik nummer 1 niet ga doen.

Weet je wat ik de komende dagen vooral wil gaan doen: 

Ik wil dingen gaan doen waar ik echt heel erg blij word.

Ik bedoel nu niet dat ik normaalgesproken geen dingen doe waar ik blij van word. In tegendeel. Ik doe heel veel leuke dingen. Ik doe een hele leuke opleiding, ik sport weer meer, ik heb de liefste vriendinnetjes. En ga zo nog maar eventjes door.

Maar heel af en toe wil je gewoon even rust. Alleen maar doen waar jij zin in hebt. En op dit moment vind ik het even niet erg om niet te hoeven studeren. Maar dat heeft niets te maken met het feit dat ik mijn studie niet meer leuk vind. 

En dat is allemaal meer dan okay. Het is soms gewoon even goed om tijd voor jezelf te nemen. Gewoon even niets moeten. Alleen maar dingen doe waar jij zin in hebt.

Jezelf even opladen zodat je daarna weer volle bak aan de slag kunt. 

Iedereen zou dat eigenlijk zo nu en dan eens moeten doen. Ik denk dat iedereen daar beter van zal worden. 

Maar ik weet ook wel dat het makkelijker gezegd is dan gedaan.

Het maakt me eigenlijk helemaal niet uit wat ik de komende tijd ga doen. Misschien werk ik mijn lijstje wel helemaal af, misschien doe ik maar een aantal dingen van het lijstje, misschien doe ik wel helemaal niets van het lijstje, misschien doe ik wel alleen maar andere dingen. Wie zal het zeggen? 

Het allerbelangrijkste ik dat ik de komende tijd dingen ga doen waar ik heel erg gelukkig van word. 

Ik merk de laatste tijd dat ik heel erg graag van alles wil gaan doen. Ik heb zin om weer meer te gaan schrijven, ik heb zin om een serie te kijken, ik heb zin om een film te kijken, ik heb zin om lekker ergens te gaan eten & ik heb zin om met vriendinnetjes af te spreken.

Maar ik had er te laatste tijd echt geen tijd voor. Ik was zo druk met school. 

En ik weet zeker dat iedereen deze momenten wel kent. Je hebt zin om van alles te doen, maar je hebt er geen tijd voor.

Als je dit gevoel herkent, dan herken je waarschijnlijk ook wel het gevoel dat je heel erg uitkijkt naar het moment wanneer je die tijd wel hebt. 

Ik had dat dus de laatste dagen.

Maar eigenlijk zouden we deze momenten vaker moeten hebben. Momenten waar je echt even tijd hebt voor jezelf. En dan misschien niet hele dagen achter elkaar, maar gewoon 1 moment in de week of 1 moment op de dag. 

Gewoon een momentje voor jezelf. Eén moment per dag waar je even helemaal niets hoeft. Het enige wat je ‘moet’ is even aan jezelf denken. Even tijd voor jezelf. 

Mij maakt het dan niet uit wat je doet. Misschien ga je wel schilderen, tekenen, borduren, golfen, muziek maken, mediteren, lezen, breien, etc

Zolang het maar iets is waar jij gelukkig van word. Een momentje voor jezelf. Misschien wil je wel heel graag een nieuwe taal leren. Doe het dan lekker! 

Creëer dat moment voor je zelf waar niet moet en alles mag.

Probeer dit dan elke dag eventjes te doen. Ik weet zeker dat je je dan gelukkiger gaat voelen.

Weet je wat dan nog belangrijker is?

Voel je daarna niet schuldig om het feit dat je even een momentje voor jezelf hebt genomen. Voel je niet schuldig om het feit dat je even niet hebt gewerkt of geleerd. Wees juist blij om het feit dat je even aan jezelf hebt gedacht.

Ik probeer dit de laatste tijd steeds vaker toe te passen en de ene keer lukt dit beter dan de andere keer. De ene keer kan ik makkelijker tijd voor mezelf maken dan de andere keer.

Maar ik moet toegeven dat ik de laatste tijd te weinig tijd voor mezelf had ingepland. En als ik dan wel tijd voor mezelf had ingepland dan voelde ik me hier daarna heel erg schuldig over.

Dus wat je ook gaat doen, doe niet wat ik hierboven deed.

Neem wat tijd voor jezelf en geniet ervan. 

Besteed nou eens wat meer aandacht aan jezelf. Neem de tijd hiervoor. Neem de tijd en geniet ervan. 

The best project you’ll ever work on is

YOU

Muziek van de Week

Als ik aan het studeren ben, luister ik bijna altijd naar de radio. En de laatste tijd hoor ik dit nummer steeds vaker op de radio. En ik kan je vertellen dat ik ook steeds vrolijker word wanneer ik dit nummer hoor!

En nu het heerlijk weer is, word ik nog vrolijker van dit nummer!

Worden jullie ook zo vrolijk van dit nummer of ben ik de enige?

Ik hoop in ieder geval dat ik dit nummer nog heel erg vaak mag horen!

Muziek van de Week:

Daddy Yankee & Snow – Con Calma

Terwijl ik deze blog schrijf, hoor ik kinderen buiten lachen. Ze zijn lekker buiten aan het spelen. En geef ze eens ongelijk: het is prachtig weer buiten! De zon schijnt, iedereen is vrolijk. Waarom zou je dan binnen blijven?

Ik hoop dat jullie heel erg van dit lekkere weer gaan genieten!

Ik ga er zeker van genieten!

En als laatste wil ik jullie natuurlijk een heel er Vrolijk Pasen wensen!

En neem lekker een paar paaseitjes. Ik ga het ook doen hoor ☺️. Je mag jezelf zo af en toe best wel even verwennen ☺️.

Clannad 

PS. De recensies die ik vorige week beloofde, komen deze week online! Ik heb er nu echt de tijd voor! ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.