Blog

Hoofdstuk 190

Hi Guys,

Vandaag ga ik het met jullie ergens over hebben. Het is een onderwerp waar ik al vaker iets over heb verteld. Maar toch wil ik het deze keer (weer) met jullie bespreken. Het speelt namelijk weer een rol in mijn leven. 

Nou ja, vanaf morgen speelt het weer een rol in mijn leven. Maar ik ben er eigenlijk al een hele tijd mee bezig.

Vanaf morgen ga ik namelijk weer extra op mijn voeding letten. Vanaf morgen ben ik een healthy fit girl. Okay, een wannabe healthy fit girl.

Vanaf morgen neem ik een gezonde levensstijl aan. Ik ga namelijk een bepaald voedingsschema volgen. 

Toen ik dat schema deze week voor het eerst zag, schrok ik me dood. Niet omdat er geen lekkere dingen op staan, maar omdat ik heel erg veel moet eten. 

Ik heb al eerder gezegd dat het bij mij niet om gaat dat ik te veel eet. Nee, ik eet juist veel te weinig. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat ik veel te weinig drink. Ik ben al blij als ik op een dag 1 liter drink ?. En ja, ik weet dat dat heel slecht is. 

Maar vanaf morgen ga ik er weer extra op letten. Ik ga meer en gezonder eten & ik ga veel meer drinken (minimaal 2 liter water per dag).

En waarom doe ik het? Ik heb wel een paar redenen om het te gaan doen:

  • Ik wil gezonder leven

Ik wil gewoon gezonder leven. Daar hoort gezond eten en veel water drinken bij. Ik merk dat ik me steeds vaker schuldig voel als ik iets ongezonds eet. Als ik gezond eet dan heb ik deze schuldgevoelens niet. Dus ja, ik wil gezonder gaan leven. En gezonder eten/leven kan nooit kwaad ☺️. Ik denk juist dat er alleen maar voordelen zitten aan het gezonder leven.

  • Ik wil beter lopen

Toen ik de vorige keer ging afvallen, merkte ik dat het lopen gewoon veel beter ging. Het lopen ging makkelijker en het zag er veel beter uit. De laatste tijd gaat het lopen heel erg met ups en downs. Ik zou heel erg graag gewoon veel beter willen lopen. Als het gezonder leven/eten hierbij helpt dan doe ik het maar al te graag ☺️.

  • Ik wil afvallen

Dit wil ik al zo ontzettend lang en ik wil het ook zo ontzettend graag. Het gaat mij misschien niet eens om de cijfertjes die op de weegschaal staan, maar meer over hoe ik eruit zie. Ik merk gewoon dat ik me steeds ongelukkiger voel en ik merk vooral dat ik nog veel onzekerder word. Die kilo’s hebben mij in hun macht. En daar wil ik vanaf. Ik wil veel blijer met mezelf worden en dat lukt me nu niet. Ik weet zeker dat het afvallen mij hier wel bij gaat helpen.

Genoeg redenen en genoeg motivatie om gezonder te gaan leven. Vind je ook niet?

Ik denk dat het vooral heel erg belangrijk is dat de motivatie uit jezelf komt. Jij moet het zelf echt heel erg graag willen. 

Op school hebben wij geleerd dat dit ‘Intrinsieke motivatie’ heet. Wij leren dat je met intrinsieke motivatie veel verder komt, omdat de persoon het zelf gewoon heel erg graag wil. Hij of zij hoeft geen motivatie van buitenaf te krijgen, ook wel ‘extrinsieke motivatie’ genoemd. Iemand doet het niet omdat hij/zij er 1.000 euro voor krijgt. Nee hij/zij doet het voor zichzelf, omdat hij/zij er blij van wordt. 

Okay, terug naar mezelf…..

Ik wil heel erg graag een gezonde levensstijl creëren. Ik wil gezonder gaan eten en gezonder gaan leven. Dat is de eerste stap. Daarna komt de rest wel. 

Het zal geen makkelijke klus worden. Deze weg zal veel ups, maar ook veel downs gaan kennen. Er zullen momenten gaan zijn waarin ik heel erg blij ben, maar er zullen ook momenten zijn waarin ik het liefst wil stoppen. 

Maar ik zal er zo ontzettend veel voor terug krijgen. Ik weet waar ik het voor doe en dat moet genoeg motivatie gaan opleveren. 

Ik zou Clannad niet zijn als ik mijn avontuur niet ga vastleggen. Dus dat ik precies wat ik ga doen. Ik ga mijn ‘weg naar een gezonder leven’ vastleggen. 

Het zal niet online gaan gebeuren, maar ik zal het voor mezelf gaan bijhouden. Ik heb namelijk een paar maanden geleden een ‘Bullet Journal’ gekregen en die ga ik nu eindelijk een keer in gebruik nemen ?. Ik wist eerst namelijk niet waar ik deze ‘Bullet Journal’ voor moest gebruiken maar nu heb ik een hele goede reden gevonden. In deze Bullet Journal zal ik mijn komende avontuur gaan bijhouden. Hoe ik het precies ga doen, weet ik nog niet. Daar ga ik nog wel achterkomen.

Maar als jullie nog tips hebben dan hoor ik het maar al te graag.  Ik hoor graag jullie tips over het bijhouden van een ‘Bullet Journal’, maar ik hoor ook graag tips om gezonder te gaan leven. 

Alle tips zijn welkom!

En ik beloof jullie dat ik zo af en toe wel een update met jullie deel.

I’ll keep you posted!

Muziek van de Week

De afgelopen weken heb ik de serie ‘Oogappels’ gevolgd op NPO 1. Ik ben echt een fan geworden van deze serie. De serie gaat over het opvoeden van kinderen, hoe doe je dit en waar loop je tegenaan? Maar de gezinnen maken natuurlijk van alles en nog wat mee.

Vrijdagavond had ik eindelijk tijd om de seizoensfinale te kijken. En ik kan je vertellen dat ik een klein traantje heb gelaten. Wow, wat was het een mooie slotaflevering van seizoen 1. 

Ik vind het jammer dat het eerste seizoen is afgelopen, maar gelukkig komt er een seizoen 2. Al kan dit seizoen voor mij niet vroeg genoeg beginnen!

Maar goed, even terug naar de ‘Muziek van de Week’.

Tijdens de seizoensfinale van ‘Oogappels’ was dit nummer te horen. En ik kan je verklappen dat ik mede door dit nummer een traantje moest laten tijdens de aflevering. Dit nummer kwam echt heel erg binnen. Ik kon niet anders dan dit nummer met jullie te delen.

Dit nummer bewijst maar weer eens dat Lukas Graham hele mooie nummers kan schrijven. Nummers die je keer op keer raken.

Muziek van de Week:

Lukas Graham – Stick Around

Wil je ‘Oogappels’ kijken? Bezoek dan even deze website!

Voorat jullie gaan, wil ik nog even een vraag stellen:

Wat doe jij vandaag echt voor jezelf?

Wat ga jij vandaag echt alleen voor jezelf doen? Dan heb ik het niet over studeren en/of werken. Nee, echt dingen die je voor jezelf doet.

Het zijn dingen waar jij blij van wordt of waardoor jij een beter persoon van wordt. 

Ik heb vandaag een blog geschreven, ik luister vandaag naar muziek en vanavond ga ik mijn ‘Bullet Journal’ inrichten. 

Dat zijn dingen die ik echt voor mezelf ga doen. Ik doe ze zodat ik blijer wordt.

Wat wil ik hiermee zeggen?

Zorg voor wat tijd voor jezelf.

Zorg goed voor jezelf.

Doe elke dag iets waar jij echt blij van wordt.

Ik ga de komende tijd veel beter voor mezelf zorgen door gezonder te gaan leven. Ik ga gezonder eten en ik ga meer sporten. 

Maar ik zorg er ook voor dat er elke dag een moment is waar ik echt even ‘Me Time’ in ga plannen.

Doen jullie met me mee?

Clannad 

Ps. Dankjewel Matthew Hussey voor je inspirerende Instagram Post! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.