Blog

Hoofdstuk 189

Hi Guys,

Wat een week was het deze week zeg. 

Deze week had echt alles van alles wat: intense blijheid, inspiratie, intense teleurstelling, boosheid, verdriet, twijfel, ongeloof.

Alles zat in deze ene week. 

Het begon eigenlijk heel erg goed. Maandag kreeg ik het cijfer voor het tijdschrift dat we hadden gemaakt.

?Tromgeroffel ?

EEN 9.3!!!!!

Hoe dan?! 

Dinsdag werd ik enorm geinspireerd door Nasrdin Dchar. Ik mocht voor de tweede keer een voorstelling van deze man bijwonen en het was een avond die ik niet meer zo heel snel zal vergeten. Het was een avond waarin de liefde werd gevierd. En het is een voorstelling waar ik de afgelopen week heel veel aan heb gehad. Wil je er meer over lezen? Lees dan nu de recensie die ik erover schreef.

Dat waren twee dagen waarin alles goed ging. Het waren twee ongelooflijk toffe dagen.

Maar de woensdag was een dag waarin dat allemaal weg was. Want woensdag was van ‘Off-day’. En het is okay om een off-day te hebben, want iedereen heeft die. Alleen was de reden van deze off-day niet zo heel erg leuk.

Ik had namelijk een gesprek met iemand over mijn stage van volgend jaar, want ik dacht dat ik geen leuke stage zou gaan vinden. Ik was namelijk al voor twee stages afgewezen en nu moest ik nog wachten op één sollicitatie en dat zou ik volgende week horen. 

Maar ik zat in een negatieve mood dus ik dacht dat ik daar ook niet zou worden aangenomen.

Ik dacht: ik ga met diegene praten zodat ze me wat moed in kan praten. Misschien weet deze persoon nog wel iets leuks voor mij zodat ik gewoon kan doen wat ik zou willen. Maar dat liep heel anders……….

Deze persoon zorgde ervoor dat ik juist nog negatiever naar mijn stage keek. Deze persoon zorgde ervoor dat ik nog meer aan mezelf ging twijfelen. Deze persoon zorgde ervoor dat ik mezelf wijs ging maken dat ik niet goed genoeg zou zijn voor een stage.

Het gesprek had dus een hele andere uitkomst dan waar ik op had gehoopt.

Ik had verwacht dat diegene me zou helpen, maar diegene deed alles behalve dat. Ik wist niet of ik heel boos moest zijn of dat ik heel hard moest gaan huilen. 

Woensdag was mijn off-day. Ik weet nog steeds niet zo goed op wie ik boos ben. Ben ik boos op mezelf? Of ben ik boos op degene die hele vervelende dingen heeft gezegd? 

Moet ik niet heel erg boos zijn om mezelf, omdat ik iemand laat bepalen hoe ik me voel en hoe ik over mezelf denk? Moet ik niet gewoon ervoor gaan zorgen dat iemand mij  niet kan laten voelen als afgelopen woensdag?

Waarom laat ik dit gebeuren??

Hoe komt het nou dat ik iemand mij laat vertellen wat ik moet doen en wat ik over mezelf moet denken?

Ik had voor mezelf uitgemaakt in welke sector ik stage wil lopen, maar het lijkt wel of die ene persoon helemaal niet wil dat ik dat ga doen. En ik heb er bijna naar geluisterd. 

Door deze ene persoon ga ik nog meer aan mezelf twijfelen. Ik ga nog meer twijfelen over hoe ik eruit zie en hoe ik mezelf kleed. En dat wil ik helemaal niet, maar toch doe ik het.

Misschien ben ik nog wel bozer op mezelf dan op die ene persoon.

Okay, bij deze heb ik genoeg aandacht besteed aan die ene persoon. We gaan door naar de donderdag:

IK BEN AANGENOMEN VOOR EEN STAGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OMG ik ben gewoon aangenomen! En het is een stage waar ik zo ontzettend blij mee ben, want dit wil ik zo graag!!! Ik heb gewoon een stage in het domein ‘Kind en Jeugd’!!!!! OMG. 

Toen ik donderdag dat telefoontje kreeg, viel er zo’n last van mijn schouders. Dat ene telefoontje was het bewijs dat ik het echt wel kan. Het is een bewijs dat ik echt wel geschikt ben voor zo’n stage. Dat telefoontje is een dikke middelvinger naar die ene persoon. 

Ik ben zo blij dat ik een stage heb. Maar ik ben vooral blij dat ik DEZE stage heb. Ik kan haast niet beschrijven hoe verdomd blij ik ben! 

Wat wil ik nou vertellen met deze blog?

Ik denk dat ik wil vertellen dat iedereen een keer een rot dag heeft. En als je een rot dag hebt dan is het zo lekker om gewoon lekker te dansen. 

Maar het is nog fijner om lekker te dansen als je heel erg blij bent. En dat heb ik afgelopen zaterdag gedaan. Gewoon alles eruit dansen. Er is geen fijner gevoel dan dat.

Eigenlijk zat bovenstaande quote al de hele week in mijn hoofd en dat komt ook door de voorstelling van Nasrdin Dchar. Zijn voorstelling heeft de hele week in mijn hoofd gezeten en dat heeft me zo ontzettend geholpen. Dus bedankt daarvoor!

Dance like nobody is watching.

Maar ik denk dat er een hele andere boodschap zit in deze blog.

Iedereen heeft dromen, iedereen wil heel graag iets in zijn/haar leven bereiken. Soms heb je het al helemaal uitgestippeld, maar het kan alsnog anders lopen dan je had verwacht. Er kunnen meer obstakels zijn. Je kan een aantal keer ‘nee’ krijgen. En dat is allemaal niet erg.

Ja, op het moment dat je afgewezen word, is het heel erg kut (sorry voor mijn woordkeuze). Maar je hebt nog meer mogelijkheden. 

Het is vooral heel erg belangrijk dat je in jezelf blijft geloven als je wordt afgewezen. Omring je met mensen die nog steeds in je geloven. 

Er zijn mensen die je naar beneden willen praten, maar luister niet naar ze. Zorg ervoor dat zij je niet nog slechter laten voelen. 

Mensen die je meer aan jezelf laten twijfelen en mensen die niet in je dromen geloven zijn je motivatie. 

Werk nog iets harder en bewijs ze dat je het allemaal wel kan. En laat ze zien dat je het nog beter kan. 

Prove them wrong!

Muziek van de Week

Ik kan wel een heel verhaal gaan houden over waarom dit nummer bij deze blog past of over hoe tof ik deze artiesten vind, maar dat wil ik jullie besparen. 

Ik heb dit nummer gekozen, omdat dit nummer al de hele week in mijn hoofd zit. Maar ook omdat ik zo ontzettend blij word van dit nummer. 

En dit nummer laat zien hoe mooi het kan zijn als je je laat beïnvloeden door bepaalde mensen. 

Muziek van de week:

James Bay & Julia Michaels – Peer Pressure

Ik sloot deze week af met een etentje. Ik ging lekker uiteten en dat is volgens mij de oplossing voor alles. Zolang er lekker eten is en zolang je je omringd met de juiste mensen dan is alles goed.

Ik heb veel van de afgelopen week geleerd. 

Maar mijn belangrijkste les van deze week is dit:

Blijf altijd in jezelf en in je dromen geloven.

Er zullen altijd mensen zijn die niet in je geloven.

Maar laat ze niet je dromen afpakken.

Je kan heel veel keer een ‘Nee’ krijgen,

maar je hebt maar 1 ‘Ja’ nodig om je droom uit te laten komen.

Twijfel niet aan jezelf.

Doe het gewoon!

Laat iedereen maar zien dat je het wel kan. 

You can do this!

I believe in you.

Clannad 

Ps. Ik word zo ontzettend blij van het feit dat de zon nu schijnt! Ik denk dat het weer ook wel heel erg meewerkt aan mijn goede humeur ☺️.

1 gedachte over “Hoofdstuk 189”

  1. Heel erg mooi
    Wat je daar schrijft zit heel veel waarheid in wat een sterke meid ben je ik heb het met liefde
    Gelezen en gefeliciteerd
    Met je nieuwe stage baan super
    Liefs ria xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.