Blog

Hoofdstuk 187

Hi Guys,

Je hebt er twee weken langer op moeten wachten, maar hier is eindelijk de blog die eigenlijk al twee weken online had moeten staan. Maar ja, we weten allemaal hoe dat af is gelopen………..

Maar goed: nu komt de blog toch eindelijk online! Ik hoop dat het wachten de moeite waard was ☺️.


Passie: het is een onderwerp waar ik het al wat vaker over heb gehad. En ik kan jullie garanderen dat ik het er nog veel vaker over ga bloggen. Want ja, je passie is namelijk iets belangrijks. En ik denk dat je je hele leven op zoek kan zijn naar je passie. En ik denk ook wel dat je passie nog weleens kan veranderen. En daarnaast kan je ook meerdere passies hebben.

Dus: ‘Passie’ is iets waar ik vaker over ga bloggen. Dan weet je dat alvast.

Deze keer kwam ik op dit onderwerp door een opdracht die we voor school moesten maken:

We moesten als groep een tijdschrift maken.

In eerste instantie vond ik het niet zo heel erg bijzonder. Feit blijft dat je stukjes moet schrijven en je moet daar bepaalde bronnen voor gebruiken.

Dus er was niet heel veel verschil met het maken van een ander project. 

Tot we de laatste fase in kwamen: we gingen het tijdschrift online in elkaar zetten. 

Deze fase zorgde ervoor dat de stukjes tekst gingen leven. We zagen dat het een geheel werd. En langzaam kreeg ik er lol in.

Maar het moment kwam pas echt toen ik het tijdschrift in mijn handen had.

Opeens had ik zoiets van: dit hebben wij als groep samen gemaakt. Alle stukjes tekst kwamen tot leven. En ergens geloofde ik niet dat ik ook een paar stukjes had geschreven.

Raar he?

Opeens merkte ik dat ik het toch best wel leuk vond om zoiets te maken.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het tijdens het schrijven van de artikelen ook best wel leuk vond om het te maken. Ik bleef namelijk maar doorgaan met tikken. 

Ik vond het al helemaal leuk toen ik mijn ‘Mindgym’ recensie in het tijdschrift zag staan ☺️. Ik kreeg daar zo’n gaaf gevoel van in mijn buik. Het gevoel is bijna niet te beschrijven.

Maar om heel eerlijk te zijn denk ik niet dat ik mijn passie heb gevonden in het maken van een tijdschrift. Ik denk dat mijn passie ergens anders vandaan kwam. Het tijdschrift versterkte het misschien alleen maar.

Ik denk dat het tijdschrift bevestigde dat één van mijn passies ‘schrijven’ is. Ik denk dat ik dat gevoel in mijn buik kreeg doordat ik mijn recensie in een ‘tijdschrift’ zag staan. Er stond iets in het tijdschrift dat ik had geschreven.

Het was mijn werk. En ik denk dat ik daarom zo blij werd.

Het publiceren van iets op een website is toch iets heel anders dan in een tijdschrift. In een tijdschrift lijkt het namelijk echter. Als iets op papier staat dan is het specialer. 

Of is dat iets heel erg geks?

Begrijp me niet verkeerd: ik vind het super leuk om elke week mijn blogs online te zetten of om af en toe een recensie te publiceren. Maar ik zou het nog veel vetter vinden als mijn blogs en/of recensies ergens op papier worden gepubliceerd. Dan is het allemaal nog echter.

Een passie vinden is misschien wel het mooiste dat je kan overkomen. Maar tegelijkertijd is het misschien ook het aller engste dat je kan overkomen.

Want wat ga je met die passie doen? Ga je het zo laten? Ga je ermee aan de slag?

In Hoofdstuk 129 vertelde ik dat ik had ontdekt dat ik het heel erg leuk vond om te presenteren, om een verhaal te vertellen voor groepen mensen. Maar wat ik daarmee gedaan?

Helemaal  niets.

Het is niet zo dat ik sindsdien veel presentaties geef ofzo. Ik ben erachter gekomen dat ik het leuk vond. Maar verder helemaal niets.

Ook weet ik al een tijdje dat mijn passie heel erg ligt bij muziek en bij acteren. Maar doe ik daar iets mee?

Nee nog niet.

En is dat erg? 

Ja misschien wel.

Misschien moet ik er wel meer mee gaan doen. Maar ik merk gewoon dat ik het heel erg eng vind om er meer mee te gaan doen. Dus de kans is heel erg groot dat ik de komende tijd niets mee ga doen.

En dat geldt denk ik ook voor het schrijven.

Hoe leuk ik het ook vind ik ga er voorlopig niets extra’s mee doen. Voor nu houd ik het op het schrijven blogs en het schrijven van recesnies. En heel misschien komt er over een tijdje wel iets nieuws bij. Maar ook dat weet ik nog niet zeker. Want ik ben daar te onzeker over.

Het vinden van een passie is iets magisch. Het is zo’n verschrikkelijk tof gevoel als je een passie hebt gevonden. Dat gevoel is gewoon niet te beschrijven.

Maar het vinden van een passie is heeft ook iets verschrikkelijks, want je zit in een constante tweestrijd.

Moet je er iets mee doen of niet?

Moet je jouw passie delen met de buitenwereld of moet je het voor jezelf houden?

Iedereen zegt dat je je passie met iedereen moet delen, maar wat nou als je dat niet durft? Wat moet je dan? 

Misschien is het al genoeg om je passie alleen maar uit te oefenen voor jezelf. Op deze manier kan je namelijk oefenen en het pas met anderen delen als je er voor de volle 100% achterstaat. 

Het belangrijkste is denk ik dat je je passie uitoefent. Het is aan jou of je het met de buitenwereld deelt of niet. 

Misschien komt er ooit weer eens een moment dat ik een andere passie van mij met jullie deel, maar voor nu moeten jullie het doen met mijn blogs en met mijn recensies. 

Muziek van de Week

Afgelopen vrijdag ben ik naar het theater geweest. Ik heb een voorstelling gezien van Jelte. Ik kende zijn muziek eigenlijk niet zo heel goed, maar toch ging ik naar zijn show.

Had ik dat maar eerder gedaan!

Wat een geweldige artiest is Jelte! Misschien is hij wel één van de beste live artiesten van dit moment. 

Ik ben fan geworden van Jelte en ik kan niet wachten om hem nog een keer live te zien.

Muziek van de Week:

Jett Rebel – Perfect Lady (Accoustic)

Weet je wat ik misschien nog wel leuker vind dan het uitoefenen van mijn passie?

Andere mensen hun passie zien beoefenen.

Afgelopen maand heb ik het al twee keer mogen meemaken. Begin deze maand zag ik het bij Thomas Acda en afgelopen vrijdag zag ik het bij Jett Rebel.

En over allebei de concerten heb ik een recensie geschreven! Je kan ze hier lezen!

Als ik andere mensen hun passie zie beoefenen dan zou ik het bijna zelf ook doen.

Bijna, want op dit moment durf ik het echt nog niet. Ik ben er veel te onzeker voor om alles nu met jullie te delen.

Maar, wie weet. Wie weet zal ik later alles met jullie gaan delen. 

Voor nu houd ik alles nog eventjes voor mezelf!

En daar is niets mis mee (voor nu dan).

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.