Blog

Hoofdstuk 182

Hi Guys,

Het is nu 18:46. Ik zet nu de eerste regels van deze blog op papier. Veel later dan normaal. Dit heeft allemaal iets te maken met de afgelopen week.

Want wat een week heb ik achter de rug……. Ik ben blij dat de afgelopen week nu voorbij is.

Ik zal jullie meenemen naar afgelopen week:

  • Maandag en Dinsdag

Dit waren twee dagen waar ik volop heb gestuurd voor mijn tentamens. Het waren echt lange dagen waarin ik heel veel stof heb geleerd. 

  • Woensdag

Om 08:30 had ik mijn allereerste tentamen van de week: psychiatrie.

Ik had de afgelopen tijd veel geleerd dus daar kon het eigenlijk niet aan liggen. Maar ik was zo ontzettend zenuwachtig en ik was zo ontzettend bang dat ik het tentamen niet goed zou maken. Puur omdat ik niet wist of ik alles wel kon onthouden, want het was zo ontzettend veel en er waren zo ontzettend veel verschillende stoornissen.

Uiteindelijk is mijn tentamen denk toch nog wel goed gegaan. Ik heb op elke vraag antwoord kunnen geven en ik denk dat al mijn antwoorden best logisch waren.

  • Woensdagmiddag stond weer in het teken van leren. Ik had nog twee tentamens te gaan en die wilde ik ook heel erg graag halen!
  • Donderdag

Donderdag stond ook weer in het teken van leren. Ik had de volgende dag namelijk twee tentamens.

  • Donderdagavond ging ik naar de musical ‘Mamma Mia’ in Utrecht. Ik had voor mijn verjaardag namelijk kaartjes gekregen en afgelopen donderdag was dan eindelijk de dag dat ik de musical zal gaan zien! Ik had er echt onwijs veel zin in.

Ik heb zo ontzettend veel genoten van de musical! Ik heb ontzettend hard gelachen en ik heb in mijn hoofd ook heel erg hard meegezongen met de tekst.

Zoals sommigen van jullie wel weten, heb ik een paar jaar geleden ook de musical ‘Mamma Mia’ gespeeld op Camping De Kleine Wolf. Weet je wat heel grappig was?: heel veel stukken uit de tekst kwamen precies overeen met de teksten die ik toen moest leren. Dus ik kon echt heel veel dialoog nog meepraten J. Door het zien van de musical kwamen er weer zo ontzettend veel leuke herinneringen naar boven.

  • Vrijdag

Ik had deze dag twee tentamens: Verslavingskunde & Psychofarmaca en Ouderschap. Ik was zo ontzettend zenuwachtig, want twee tentamens op een dag is niet niets. Het was echt veel en ik wist niet of ik het allemaal goed genoeg had voorbereid. 

Maar eigenlijk gingen mijn tentamens best wel goed. Ik heb op elke vraag antwoord gegeven en volgens mij waren mijn antwoorden best wel logisch. Maar goed, we moeten het maar afwachten.

  • Zaterdag en zondag

Dit weekend stond ik het teken van verslagen typen. Ik ben zaterdag de hele dag bezig geweest met het maken van verslagen en vandaag (zondag) ben ik de hele dag bezig geweest met alles controleren en aanpassen. 

Maar ik heb mijn verslagen af en ingeleverd! Ik heb mijn deadlines gehaald! Yay.

Dit was dus de reden dat ik pas om 18:46 kon beginnen met het schrijven van mijn blog. Ik had verwacht dat ik niet meer zo heel lang bezig zou zijn met mijn verslagen, maar dit pakte toch anders uit (zoals altijd).

Afgelopen vrijdag kwam er een docent naar me toe en ze zei:

“Ik vind je er moe uitzien.”

‘Nou, eh, bedankt’, dat was de enige gedachte die door mijn hoofd heen spookte. Ik antwoordde maar met het feit dat het kwam door de tentamens. Dat geeft toch echt wel iets meer stress.

Maar ik hield maar achterwegen dat ik de avond ervoor naar ‘Mamma Mia’ was geweest. Maar goed.

Waarom vertel ik dit allemaal? Ik heb werkelijk geen flauw idee.

Misschien wil ik gewoon zeggen dat je soms weken hebt waar je heel hard moet werken. Soms zijn er van die weken waarin je gewoon moet presteren. Je moet in één week bewijzen wat je kan. Dit kan ervoor zorgen dat je vermoeider bent dan alle andere weken. 

Ik wist van tevoren al dat afgelopen week een zware week zou worden: 3 tentamens, 3 verslagen en de musical ‘Mamma Mia’. 

De week was ook zwaar en in het begin baalde ik heel erg van het feit dat ik in die week ook naar ‘Mamma Mia’ zou gaan. Want moest tijd inleveren die ik eerst zou besteden om te leren. 

Maar achteraf gezien ben ik erg blij dat ik juist afgelopen week naar ‘Mamma Mia’ ben geweest. ‘Mamma Mia’ heeft er namelijk voor gezorgd dat ik even mijn gedachten ergens anders op kon richten. Ik was eventjes aan het genieten, even tijd voor mezelf.

Even bezig zijn met datgene wat je het allerliefste doet: kijken naar een live optreden. Of het nou een musical, concert, theatertour of voorstelling is: ik werd geïnspireerd. Ik werd vermaakt. Ik heb die avond zo hard gelachen, maar ik wist ook even weer hoe tof het was om naar een musical te kijken.

Maar het begon ook weer te kriebelen: ik wil ook weer in een musical spelen. 

Dus als er ergens een musicalvereniging is die op zoek is naar een actrice dan mag je me altijd mailen.

Ohja en het feit dat Soy Kroon meespeelde, was de kerst op de taart ?.

Muziek van de Week.

De afgelopen tijd stond heel erg in het teken van ‘Vrienden van Amstel Live’. Ik hoefde mijn tijdlijn op Instagram maar te openen en ik zag er berichten over. Ik zag ook heel veel instastories van de artiesten die er optraden en van mensen die er waren geweest.

Gisteren was het concert te zien op SBS6. Ik heb het helaas nog niet gezien, want ik was bezig met verslagen en ik ging daarna ‘Wie is de Mol?’ kijken.

Maar goed.

Gisteren plaatste Marco Borsato ook een video online van een optreden die hij deed met Marcel Veenendaal (Di-rect). Ik bekeek het filmpje en ik werd omver geblazen!

Wat een ontzettend vet optreden! En wat zijn Marcel en Marco toch twee onwijs goede artiesten!

Ik vind dit misschien wel het mooiste nummer van Marco Borsato, maar deze uitvoering maakt het  nummer voor mij nog veel mooier!

Muziek van de week:

Marco Borsato en Marcel Veenendaal – De Bestemming

Ik heb het al vaker in mijn blogs benoemd, maar ik wil het nog maar eens een keer zeggen:

Voor je dromen moet je bereid zijn hard te werken.

Ik heb veel dromen. Maar je dromen komen niet zomaar uit. Je moet er hard voor werken. Je moet er misschien nog wel harder voor werken dan voor andere dingen in je leven.

Ik heb de droom om mijn HBO diploma Sociaal Werk te halen, maar hier moet ik wel heel erg hard voor werken. In de toekomst zal ik dan nog wel meer van dit soort weken hebben. 

Weken waarvan je heel graag zou willen dat ze voorbij zijn. 

Maar ik ben stiekem ook wel een beetje trots op mezelf dat ik deze week heb doorstaan! Nu nog mijn uitslagen afwachten………

Ook voor dromen waar je nu (nog) niet voor werkt, moet je uiteindelijk hard werken. Maar als het goed is, is je droom dit allemaal waard.

Ik hou mijn andere dromen nog een beetje geheim. Maar als je mijn bloggen al een tijdje leest, weet je al veel van mijn dromen. En als je deze blog hebt gelezen, weet je ook al twee dromen…..

Follow in your dreams.

Clannad

Het is nu 19:18. Ik heb binnen een half uur mijn blog op papier gekregen. Wow. Dat is denk ik een wereldrecord.

Nu ga ik de blog klaarmaken om te publiceren! Tot zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.