Blog

Hoofdstuk 18

Hi guys,

WOW. Ik kan deze blog niet anders openen. Wow wow wow. Nu vraag je je miscchien af: Wat is er dan zo wow? Nou dat zal ik je nu vertellen. De 3JS. Die zijn wow. Dat wist ik natuurlijk allang, maar ze hebben het weer bewezen. Ik kom namelijk net terug van de Leidsche Shouwburg. De 3JS stonden daar met hun Acoustic Christmas tour. De naam zegt het al: kerst muziek. De mensen die mij kennen, weten dat ik heel erg van kerstmuziek hou. Ik word er altijd zo vrolijk van. En ik hou van de 3JS. Een combinatie van beiden moet dus wel goed zijn.
En dat was het! Het was zelfs meer dan dat. Het was onvergetelijk. Ze hebben bewezen dat ze 1 van de beste van Nederland zijn. Jan Dulles is misschien wel de beste zanger van Nederland. Die man kan echt alles zingen en goed ook!
Wat ik zo goed vond aan deze tour was de variatie van de nummers. Ze deden ballads en uptempo nummers. Iets dat je heel erg goed kan doen in een theater (misschien hou ik daarom ook zo van het theater J) De variatie van Nederlandse en Engelse nummers was ook precies goed.

De 3JS laten zien hoe muzikaal ze zijn. Wat ik ook zo goed vond aan deze show, was dat je ook hoorde hoe goed Jan de Witte en Jaap Kwakman waren. Normaal hoor je alleen Jan Dulles en hoor je Jan en Jaap op de achtergrond. Daardoor vergeten we hoe goed Jaap Kwakman en Jan de Witte zijn. Naast goede gitaristen zijn ze ook te gekke zangers. Ik pleit ervoor dat er op het volgende album ook solo’s komen voor Jaap Kwakman en Jan de Witte.
Het was ook super om te zien hoeveel lol ze op het podium hadden. Met elkaar, maar ook met het publiek. Je merkt aan alles dat het allemaal hele goede vrienden zijn. Vrienden die verdomd goede muziek maken. Muziek van hele goede kwaliteit.

De laatste tijd heb je steeds meer artiesten die live gewoon niet kunnen zingen. Ik vind dat doodzonde. Ik heb meer aan iemand die live gewoon heel goed zijn dan aan mensen die alleen in de studio goed kunnen zingen. De 3JS zijn een van de weinige die live ook gewoon heel goed zijn. Je hoort het verschil niet tussen CD en Live en zo hoort het ook.

Ik moet toegeven dat ik wel eens heb gedroomd dat ik aan het touren was met de 3JS. Dat is omdat ik hun muziek echt zo lekker vind om te zingen. Ik hoop dat ik ooit een keer een duet met jullie mag zingen. Je mag altijd dromen toch 🙂 .

Ik heb een top middag gehad. Ik ben weer geïnspireerd. Heel erg bedankt voor een te gekke middag. Ik hoop dat ik jullie snel weer live mag zien, want 1 ding weet je zeker als je naar de 3JS gaat: je krijgt muziek van top kwaliteit.
Wil je meer over Acoustic Christmas lezen? Lees dan morgen mijn recensie op de site.

IK MAG AUDITIE DOEN VOOR DE AMSTERDAMSE TONEELSCHOOL EN KLEINKUNSTACADEMIE!!!!!!!!! Ik ben zoooooo blij!!!!!!!
Vooral omdat ik het TOTAAL niet meer had verwacht. En dan krijg je het mailtje waarin staat dat je auditie mag doen. Ik heb heel hard gegild, maar dat had je denk ik wel verwacht. HAHA. Nu de auditie nog overleven.

Mijn examenweek is begonnen. De laatste week voor de vakantie betekent op onze school: schoolexamens. Ik vind het heerlijk dat we nu de examens hebben. Zo heb je echt vakantie. Nu is het nog even al je energie stoppen in het leren en maken van examens, maar je werkt naar een vakantie toe! Yay!

Nog 12 dagen en dan is het alweer kerst. Het gaat het zo snel. Voor je het weet is het alweer 2016. Over 12 dagen zit ik met de mensen van wie ik hou lekker te eten en gezellig bij elkaar zijn. Ik kan echt niet wachten tot het kerst is. Nu ik alle muziek hoor en alle lampjes. I love it.
Zullen we dan maar even in de stemming komen met een heerlijk kerstnummer:

Ik moet jullie nog iets bekennen. Ik zit er al een tijdje mee en ik vind dat het nu tijd is om het te vertellen. Waar kan ik dat nou beter doen dan hier? Okay ik zeg het gewoon: ik kijk naar Enzo Knol. Ja jullie lezen het goed: ik kijk de vlogs van Enzo Knol. Ik kijk ze omdat het zo leuk is om te kijken. Soms is die man zo gek. Soms doet die gast wel dingen waarbij ik denk: WAAROM?! Maar I love it!
Weten jullie nog een paar blogs geleden waar ik het had over de acceptatie van homo’s? Ik wil het er nu heel graag weer over hebben. Dat komt allemaal door een filmpje van Rutger Vink. Hij heeft een heel mooi filmpje gemaakt waar hij vertelde over zijn comming out. Het is jammer dat hij zo’n filmpje heeft moeten maken.
Oordeel zelf:

Muziek van de week:
Deze week heb ik een nummer gekozen waar ik deze week een beetje heel erg verliefd op ben geworden. Misschien heb je het nummer nog nooit gehoord, maar dan moet je dat nu maar heel snel gaan doen.
Het nummer is van Lukas Graham. Je denkt nu vast: wie? Dat kan ik je ook niet zeggen, want ik kende hem eerst ook niet. Maar die man heeft zo’n mooie stem en dit nummer raakt me. Hij heeft een apart stemgeluid ik daar hou ik van.
Dankjewel 538 voor het draaien van dit te gekke nummer!
Geniet van een live versie van dit nummer!

Muziek van de week:
Lukas Graham – 7 Years

Heel erg bedankt voor het lezen van deze blog. Volgende week komt mijn blog gewoon weer op tijd online!

Liefs,

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.