Blog

Hoofdstuk 177

Hi Guys,

Het laatste weekend van 2018 is bijna voorbij. Jullie zijn op dit moment de laatste blog van 2018 aan het lezen. Ik vind dit altijd zo’n een raar idee.

Dit is ook altijd het moment van terugblikken. Je gaat kijken wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd. Zijn je verwachtingen van 2018 wel uitgekomen? 

2018 kent voor mij veel hoogtepunten, maar ook een paar hele erge dieptepunten. 

2018 is een jaar waar ik heel erg klaar mee ben, maar het is ook een jaar waarin ik heel erg dankbaar ben. Dankbaar voor de momenten die ik heb gehad. Dankbaar voor de mensen die (nog steeds) in mijn leven zijn. Dankbaar voor alle mooi dingen die ik mee heb mogen maken. 

Maar ik kan ook niet wachten tot 31 december 00:00. Dat is namelijk het sein waarmee we officieel gedag zeggen tegen 2018. Een jaar waarin ik een heel dierbaar iemand ben verloren. Iemand die ik nog heel erg lang bij me had willen houden. 

2018 is een jaar met veel hoogtepunten en een paar dieptepunten. In deze blog kijk ik terug op een bewogen jaar.

Dieptepunt

Voor het grootste dieptepunt gaan we terug naar 20 juni 2018. Dit is namelijk de dag dat mijn opa overleed. 

Een dag die ik niet zo snel meer zal vergeten. Op dat moment veranderde mijn leven compleet. Opeens moest ik leven zonder één van de belangrijkste personen in mijn leven. 

De tijd die erop volgde was heel erg raar. En die tijd is nu nog steeds soms heel erg raar. Ik merk dat ik er nu nog steeds middenin zit en ik denk dat het nog wel eventjes gaat duren voordat ik deze periode geheel achter me ga laten. 

Ik heb al eens eerder in een blog gezegd dat ‘rouw’ eigenlijk een heel raar iets is. Het kent ups en downs. De ene dag gaat het heel erg goed en de andere dag wil je alleen maar in je eigen kamer zitten en huilen. Ik wacht nog steeds op het moment dat iemand me precies kan vertellen hoe ik goed deze periode door kan komen. Tot die tijd doe ik maar gewoon wat goed voelt.

Hoogtepunten

Deze lijst is (gelukkig) veel langer. De eerste helft van 2018 was namelijk echt een hele toffe periode! Maar ook in de tweede helft van 2018 heb ik een paar hoogtepunten gehad.

  • 14 maart 2018 

Dit was een hele bijzondere dag. Dit was namelijk de dag dat ik voor de allereerste keer naar de Ziggo Dome ging. Maar ik ging niet zomaar naar de Ziggo Dome. Nee, ik ging naar een concert van Harry Styles!

In mijn blogs heb ik het wel vaker gehad over Harry Styles. En als je mijn blog al een tijdje leest, weet je dat Harry Styles veel voor mij betekent. Hij is voor mij een artiest die mij inspireert. Hij weet mij te raken, te motiveren en te inspireren.

14 maart mocht ik hem eindelijk een keer live gaan bewonderen! Deze avond was magisch. Ik heb zo erg genoten van zijn muzikaliteit en van zijn humor. 

Ik ben zo dankbaar dat ik deze avond mocht delen met één van mijn allerbeste vriendinnetjes. 

I wanna go back!

  • 25 mei 2018 

Op 25 mei 2018 ging ik samen met mijn andere beste vriendinnetje naar een concert. Wij gingen samen naar het concert van Ruben Hein. 

Het was een hele inspirerende avond. Ik kwam erachter dat Ruben Hein een hele goede muzikant was. Hij heeft me geïnspireerd. 

Ik vond Ruben Hein zo goed dat ik volgend jaar samen met mijn moeder naar een concert van hem ga! Ik heb er nu al zin in! 

  • 7 oktober 2018

Op 7 oktober 2018 mocht ik mijn grootste idool weer bewonderen. Deze keer mochten we naar AFAS Live om een concert van deze artiest bij te wonen. 

Glennis Grace eerde haar grootste idool: Whitney Houston. 

Het was een hele bijzondere avond. Glennis bewees weer even waarom zij mijn grootste voorbeeld is. Ik heb die avond alleen maar met open mond gekeken naar miss Grace. Ik heb een traantje weggepinkt en ik heb heel erg hard geschreeuwd. Het was een avond om nooit meer te vergeten. Deze vrouw laat mij elke keer weer zien wat muziek echt is. Deze vrouw motiveert mij als ik dit nodig heb. Glennis betekent zo ontzettend veel voor me. Zo veel dat ik het niet eens uit kan leggen. 

Glennis Grace is de reden dat ik ooit met muziek maken ben begonnen. Dat ben ik haar voor altijd dankbaar. 

Volgend jaar mag ik nog een keer naar Glennis Grace! Deze keer staat ze in Ahoy! Ik kan echt niet wachten! Ik weet nu al dat dit ook een hele inspirerende avond gaat worden. 

  • 9 oktober 2018

2018 was het jaar dat ik mijn eerste jaar van Sociaal werk afsloot. En het einde van jaar 1 werd nog mooier toen ik op 9 oktober mijn Propedeuse op mocht halen! 

Het is zo’n goed gevoel wanneer je eindelijk iets hebt gevonden dat bij je past. Dit is een studie waar ik zo enthousiast van word. Ik vind het nu niet eens erg om te studeren, omdat ik het leuk vind om er van alles over te weten. 

Na de zomer ga ik stage lopen. En ik weet eindelijk welke kant ik op wil. Ik ga volgende week volop solliciteren om mijn droom stage te bemachtigen. 

Het voelt zo goed om eindelijk te weten wat je met je toekomst wil doen.

  • 19 oktober 2018

2018 was ook het jaar waarin in afscheid nam van mijn tienerjaren. Op 19 oktober werd ik namelijk 20 jaar! Ik ben eindelijk een twintiger. 

In Hoofdstuk 167 stond ik hier uitgebreid bij stil.

  • 20 december 2018

Op 20 december 2018 heb ik iets heel bijzonders mogen doen: ik heb mijn allereerste rijles gehad! Het ging zo ontzettend goed! Ik kan niet wachten om in 2019 verder te gaan met lessen! Misschien heb ik eind volgend jaar wel mijn rijbewijs. Who knows….

Verder heb ik in 2018 heel veel mooie momenten beleefd met de mensen van wie ik heel erg veel hou. Ik heb de film ‘Bohemian Rhapsody’ gezien. Ik heb veel mooi en leuke momenten beleefd met mijn twee beste vriendinnetjes. 

Ik ben er in 2018 achter gekomen wie mijn echte vrienden zijn. Daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor. 

2018 was een raar jaar. Het is een jaar waar ik nog vaak aan terug zal denken. Dat is in veel gevallen positief. Maar er zijn ook dingen die mij voor altijd hebben veranderd. 

Ik hoop dat ik 2019 door mag brengen met de mensen waar ik zo ontzettend veel van hou. 

2018: bedankt voor al je mooi momenten. Bedankt voor al je lessen. 

2019: ik kan niet wachten tot jij er bent! Ik kan niet wachten wat voor moois jij me te bieden hebt!

Kerstmuziek van de Week

Kerst is dan misschien achter de rug, maar toch hebben we nog 1 Kerstmuziek van de Week!

Mijn kerst was heel erg mooi en bijzonder. Ik hoop dat dit ook voor jullie allemaal geldt.

Deze week hoorde ik een nummer en ik werd zo erg geraakt. Ik wist niet dat deze artiest zo ontzettend goed was!

Ik vond dit nummer wel heel erg toepasselijk voor deze blog.

Kerstmuziek van de Week:

Miley Cyrus, Mark Ronson & Sean Ono Lennon -Happy Xmas (War Is Over)

2018 is bijna ten einde. In de laatste dagen kijken we terug naar het afgelopen jaar, maar we kijken ook al een klein beetje vooruit op het aankomende jaar.

Ik heb al een paar dingen gepland voor 2019:

Ik ga naar Glennis Grace, Nasrdin Dchar, Jet Rebel, Ruben Hein, Mamma Mia (Musical), Thomas Acda en naar Miss Montreal. 

Dat zijn een aantal hele leuke vooruitzichten! Ik kan dan ook niet wachten tot het zover is!

In 2019 ga ik ook weer naar Kroatië. Dat is echt iets waar ik ongelooflijk veel naar uitkijk!

Ik zei het eerder al even, maar in 2019 ga ik ook stagelopen. Ik kijk hier ook heel erg naar uit! Eindelijk de praktijk in!

En in 2019 ga ik verder met rijlessen volgen! Ik kijk hier ook heel erg naar uit!

Ik hoop vooral dat 2019 een heel gelukkig, gezond, liefdevol en muzikaal jaar gaat worden.

In 2019 hoop ik dat al mijn dierbaren nog steeds heel erg dichtbij mij zijn. Ik hoop dat ik nog heel erg veel mooie momenten mag beleven samen met de mensen van wie ik hou.

Verder hoop ik dat mijn website nog steeds een succes is in het nieuwe jaar.

Ik kan alvast verklappen dat er hele toffe dingen gaan gebeuren waar jullie later meer van gaan horen. 

Ik zal alvast 1 dingetje verklappen: de recensies komen weer terug!

Ik heb er heel erg lang over getwijfeld, maar ze komen weer terug! De eerste recensie kunnen jullie deze week al verwachten! 

Maar er gaan nog meer dingen gebeuren!  Stay tuned!

2019 I’m so ready for you!

Ik wens iedereen een heel erg goed uiteinde!

Clannad

Ps. Ik heb bijna 100 likes op facebook. Zouden jullie me helpen om nog vóór 2019 de 100 likes te halen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.