Blog

Hoofdstuk 176

Hi Guys,

Het is 23 december. Weet je wat dat betekent? Het is bijna kerst!!!!!!

De leukste tijd van het jaar is bijna hier! Ik kan niet uitleggen hoe blij ik hiermee ben!

Mensen die mij een klein beetje kennen, weten dat ik echt een heel erg groot fan ben van kerst. 

Het begint al bij de kerstmuziek. Het liefst luister ik het hele jaar naar kerstmuziek. Maar ik weet het op te rekken tot ongeveer november. Dus ik luister ongeveer twee maanden naar kerstmuziek…….

Maar goed.

Het is dus bijna kerst en bij de kerst horen er een aantal tradities. Ik durf wel met zekerheid te zeggen dat elke familie eigen tradities heeft. Sommige tradities zullen heel erg op elkaar lijken en andere zullen misschien een beetje raar zijn.

Ik heb ook een paar tradities met kerst. Tradities waar ik veel waarde aan hecht. Zonder deze tradities is het namelijk helemaal geen kerst. 

Ik wil deze tradities graag met jullie bespreken:

  • Kerstavond

Kerst begint al een beetje op Kerstavond. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat wij met kerstavond niet heel erg veel doen. 

Kerstavond vier ik altijd met mijn ouders. We maken het thuis altijd gezellig met lekkere hapjes en met lekkere drankjes.

Verder kijken we altijd naar de ‘All You Need Is Love Kerstspecial’. Met z’n drietjes zitten we voor de tv en huilen we mee met de ‘All You Need Is Love’. De één huilt net iets meer dan de ander, maar daar is niets mis mee J. 

Tot vorig jaar keken wij altijd naar de finale van Serious Request’ en als dat afgelopen was, keken we ‘All You Need Is Love’ vanaf het begin. Maar ik moet bekennen dat ik dit jaar nog helemaal niets heb gezien van ‘Serious Request’. En dat voelt toch een beetje raar, want we keken het echt elk jaar. Wij luisterden en keken de week voor kerst altijd een hele week lang naar 3FM. Maar dit jaar doen we dit dus niet. Ik kan wel zeggen dat wij het Glazen Huis wel heel erg missen.

Maar we laten dit niet onze Kerstavond verpesten! 

  • Kerst: 1steen 2deKerstdag

Op eerste of op Tweede kerstdag ga ik altijd met mijn ouders lekker ontbijten. Het is dan een iets uitgebreider ontbijt dan alle andere dagen. Ik heb nu al zin in het lekkere ontbijtje.

Eerste of Tweede kerstdag vieren wij vaak met de gehele familie. Dit jaar is het alleen iets anders, omdat mijn moeder de hele kerst werkt.

Maar normaal vieren wij eerste of tweede kerstdag dus altijd met de familie. Er is dan altijd 1 iemand die gaat koken en dan gaan we met z’n allen eten. We hebben dan van te voren ook lootjes getrokken. En tussen de gangen door, verdelen we de cadeautjes. Het is altijd super gezellig.

Zoals ik al eerder zei, is het dit jaar dus iets anders.

Net als vorig jaar ga ik 1 dag met mijn moeder mee naar haar werk. Op mijn moeders werk vieren we dan kerst. Mijn moeder gaat op haar werk een heerlijk kerstdiner maken en die eten we dan met alle collega’s en bewoners op. Vorig jaar was het echt super gezellig! Ik ben benieuwd hoe het dit jaar zal zijn. Ik weet wel zeker dat het super leuk gaat worden.

Al een aantal jaar gaan we met de kerst uitgebreid brunchen bij een hotel. Maar dit jaar aan we een keer lekker dineren bij een ander hotel. Samen met mijn buren ga ik, samen met mijn ouders, lekker eten. 

Mijn moeder werkt dus de hele kerst. Daarom vieren wij dit jaar een derde kerstdag (wij vinden twee kerstdagen niet genoeg ?. Op derde kerstdag ga ik samen met mijn ouders gourmetten. En we hebben van tevoren lootjes getrokken dus we geven elkaar op derde kerstdag ook nog cadeautjes. 

Dit jaar zal mijn kerst dus iets anders verlopen dan voorgaande jaren, maar het zal er niet minder mooi op worden.

De belangrijkste ingrediënten voor kerst zijn de komende dagen aanwezig: familie, vrienden, liefde en eten. 

Zolang bovenstaande ingrediënten aanwezig zijn, kan er niet veel misgaan met kerst.

It’s the most wonderful time of the year!

Kerstmuziek vande Week

De afgelopen weken deel ik met jullie mijn favoriete kerstmuziek. Het is echt heel erg moeilijk kiezen, want ik ben echt een grote kerstmuziek freak.

Ik keek net even welke kerstmuziek ik al eens met jullie had gedeeld en eigenlijk heb ik de grootste kerstnummers al met jullie gedeeld.

Op ééntje na…..

Tot mijn grote verbazing is dit nummer nog nooit de ‘Muziek van de Week’ geweest. End dat vind ik echt heel erg raar, want ik word zo blij van dit nummer.

Elke keer als ik het intro van dit nummer hoor, krijg ik kriebels in mijn buik. Ik word zo ontzettend blij van dit intro en van dit hele nummer.

Kerstmuziek vande Week:

Glennis Grace – Santa Claus is coming to town

Ik denk dat niemand zich meer afvraagt of ik van kerst hou. En als je toch twijfelt dan weet ik niet zo goed hoe ik je nog over moet halen. Misschien moet je me dan toch maar gewoon vertrouwen.

Afgelopen woensdag was toch wel mijn hoogtepunt van de kerstvoorpret:

Ik had mijn kersttrui aan en ik luisterde op de fiets naar kerstmuziek. 

Als je afgelopen woensdag iemand door Leiden zag fietsen met een hele grote big smile en iemand die heel erg aan het playbacken was, dan is de kans groot dat je mij bent tegengekomen. 

Ik snap wel dat je dacht dat er een gek door de stad fietste, maar ik was het toch echt zelf.

Kerst is voor mij een periode van samenzijn en van liefde. 

Kerst vier je met de mensen die je dierbaar zijn, mensen van wie je heel erg houdt. Met kerst wil je alleen maar deze mensen om je heen. 

Je gaat gezellig met elkaar eten, maar het gaat er vooral om dat jullie allemaal bij elkaar zijn.

Maar met de kerst zijn er ook altijd mensen die je moet missen. Daar sta je ook even extra bij stil. Misschien is het wel de eerste kerst zonder die ene persoon. Dat is even heel erg moeilijk.

Maar ook diegene is er nog met kerst. Diegene is er dan niet fysiek bij, maar jij zorgt er wel voor dat diegene er toch is tijdens de kerst.

Merry Christmas!

?❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.