Blog

Hoofdstuk 174

Hi Guys,

Ik wil jullie even meenemen naar vrijdagochtend. Nadat ik die ochtend mijn wekker uit had gezet, bleef ik nog even in mijn bed liggen. Niet om weer verder te gaan slapen. Nee, ik bleef liggen omdat ik even moest bijkomen van een droom die ik diezelfde nacht had gehad.

Ik merkte dat ik eventjes in de war was van wat er die nacht in mijn droom was gebeurd. 

Toen ik na een tijdje beneden was, pakte ik mijn telefoon zodat ik meteen met mijn twee beste vriendinnetjes kon delen wat ik had gedroomd. Want het was zo raar.

Er gebeurde niks heftigs in mijn droom hoor. Er ging niemand dood, niemand belandde in het ziekenhuis. Er werd niet gevochten, geen pistolen. In dat opzichte was er niets aan de hand. 

Maar ik schrok van het feit dat er iets in mijn droom gebeurde. Iets waar ik nooit aan zou denken. Zo bizar was het! 

Ik merkte dat ik niet kon stoppen met denken aan die ene droom. Ik maakte een poll aan in mijn Insta Stories.

De uitslag vertelde het volgende: mensen wilden dat ik er iets mee zou gaan doen. 

Misschien ga ik dat ook wel doen. Want er valt denk toch wel een verhaal te maken van die bizarre droom. Dus dit verhaal wordt misschien nog wel vervolgd…….

Het is mij wel vaker gebeurd dat ik ’s ochtends even moest bijkomen van een droom die ik eerder had gehad. Soms moest ik bijkomen omdat het zo’n ontzettend leuke droom was. Maar het is ook weleens voorgekomen dat ik echt een nachtmerrie had gehad.

Het is dan ook een terugkerend onderwerp in mijn blogs.

Ik vraag me altijd af waar die dromen vandaan komen. Zijn dromen echt dingen waar je in de nacht over nadenkt? Proberen dromen je iets te vertellen?

Ik ben er nog niet over uit wat dromen nou precies zijn. Ik denk ook dat ik er nooit achter zal komen. 

Dromen kunnen hartstikke leuk zijn, maar ze kunnen ook verschrikkelijk zijn. Dat komt vooral omdat dromen zo echt lijken. Het lijkt wel of je er echt zelf bij aanwezig bent. Het is net je eigen speelfilm.

Ik heb een soort haat-liefdeverhouding met dromen. De ene keer vind ik het hartstikke leuk om te dromen, maar andere keren vind ik het idee van dromen helemaal niks. 

Ik denk dat het komt omdat ik er geen grip op heb. Ik weet niet wat dromen is en wat de betekenis is van dromen. Waarom dromen we? 

Maar het grote mysterie rondom dromen zorgt er ook weer voor dat ik dromen ook weer heel erg interessant vind. 

Het eindeloos speculeren over waarom je juist dat hebt gedroomd. Het eindeloos nadenken over de betekenis achter een bepaalde droom. Ik kan er echt dagen mee vullen.

Er wordt gezegd dat je elke nacht meerdere keren droomt. Maar je herinnert je niet alle dromen. Soms droom je voor je gevoel helemaal niet. Soms vind ik het zo jammer als je wakker wordt zonder dat je weet of je hebt gedroomd.

Maar nog erger vind ik het wanneer je wakker wordt met het gevoel dat je hebt gedroomd, maar je weet niet meer wat je precies hebt gedroomd. 

Ik vind het altijd leuk om nog eventjes na te gaan wat ik heb gedroomd en er voor mezelf een betekenis aan te geven.

Maar het komt ook weleens voor dat ik een bepaalde droom het liefst zo snel mogelijk weer wil vergeten. Maar meestal zijn dit juist de dromen die je heel erg lang bij zullen blijven. Helaas……

Laten we even teruggaan naar de droom die ik vrijdagnacht had. Ik heb deze droom met mijn twee beste vriendinnetjes gedeeld en die waren net zo verbaasd als dat ik ben. Hoe kan ik dit in hemelsnaam hebben gedroomd???

Maar ik heb nagedacht en ik denk dat ik weet waarom ik het gedroomd:

Donderdagavond heb ik (voordat ik ging slapen) de trailer gezien van de film ‘After’. Deze film wordt vergeleken met ‘Fifty Shades of Grey’. Het wordt ook wel de ‘tienerversie van Fifty Shades genoemd.

Ik denk dus dat mijn onderbewuste dit filmpje heeft gecombineerd met een ander filmpje die ik diezelfde avond had gezien. 

Daar heeft mijn onderbewuste een heel erg leuk verhaal over gemaakt. 

Zelfs in mijn slaap ben ik nog bezig met het bedenken van leuke verhalen ?.

Ik zou geen andere verklaring kunnen bedenken voor de droom die ik had. Dus ergens hoop ik dat ik de goede verklaring heb gevonden. 

Over de betekenis kan ik niets zinnigs zeggen. Misschien wil ik niet eens denken over de betekenis van die droom.

Ik denk dat het voor iedereen het beste is dat ik niet verder ga nadenken over de betekenis van die droom.

Tipje van Clanand:

Kijk nooit een trailer van een film die wordt vergeleken met ‘Fifty Shades’ voordat je gaat slapen. Of je wil dat je droom datzelfde thema heeft natuurlijk……….

Kerstmuziek van de Week.

De komende weken is het weer tijd voor kerstmuziek! Ik deel de komende tijd mijn favoriete kerstmuziek met jullie. Want wie wordt er nou niet vrolijk van kerstmuziek?

Gisteren ben ik samen met één van mijn beste vriendinnetjes naar de bioscoop geweest. We hebben samen de film ‘Bohemian Rhapsody’ gezien. De film over de band Queen. 

Wat was het een indrukwekkende film! 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel veel weet van Queen en van Freddie Mercury. Ik ken alle grote Queen hits wel, maar dat is het dan ook. 

Maar na het zien van deze film is dit wel anders. 

De film geeft zo’n mooi beeld van Queen en van Freddie Mercury. 

Ik ben geïnspireerd door de film.

Als je een muziekliefhebber bent, moet je de film ‘Bohemian Rhapsody’ gezien hebben. 

Kerstmuziek van de Week:

Queen – Thank God It’s Christmas 

Inspiratie zit in de kleinste dingen. Soms zit inspiratie in de raarste dingen.

Deze week heb ik mijn inspiratie gehaald uit ‘Bohemian Rhapsody’, maar ook uit die bizarre droom. 

Die ene bizarre droom heeft me wel een voorzetje gegeven voor iets waar ik misschien nog wel mee aan de slag ga.

Misschien zit daar de betekenis van die bizarre droom wel in. Misschien wilde die droom mijn inspiratie geven. 

Misschien wilde mijn eigen onderbewustzijn me wel inspireren.

Wordt vervolgd……..

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.