Blog

Hoofdstuk 173

Hi Guys,

Iedereen kent het gevoel denk ik wel: 

Je hebt iets besteld. Je moet nog eventjes wachten voordat je het eindelijk binnen hebt. Na een tijdje heb je dan eindelijk je pakketje. Je maakt het open en je bent zo ontzettend blij! 

Afgelopen dinsdag kreeg ik zo’n pakketje (nouja, het was een pakket). Normaal weet je nog wel wat je hebt besteld, maar ik wist deze keer niet wat ik voor een pakketje had. Het pakketje was afgeleverd bij de buren. Dit is vaak een teken dat het een groot pakketje is. Het pakketje past in ieder geval niet door de brievenbus.

Ik ging het pakketje meteen bij de buren halen. Toen kwam ik er pas achter hoe verdomd groot het pakketje was. Vanaf dat moment hadden we het dus over een pakket. 

Toen mijn buurvrouw het pakket aan mij gaf, wist ik wel meteen wat de inhoud was. Al moet ik heel eerlijk bekennen dat de stickers op de doos me ook al een hele goede hint gaven….

In het pakket zaten namelijk mijn nieuwe protheses! Ja, deze dame heeft weer een paar nieuwe benen gekregen J.

* Vanaf nu zal ik het hebben over mijn nieuwe benen. Hiermee bedoel ik mijn onderbeenprotheses. *

En deze keer zijn het geen ‘gewone’ nieuwe benen. Nee er zit iets heel erg nieuws gemonteerd aan mijn nieuwe benen. 

Ik heb niet alleen nieuwe benen, maar ik heb ook nieuwe voeten…..

Het zijn de nieuwste voeten die er zijn. Het zijn namelijk voeten die meebewegen wanneer ik loop. En ik kan je één ding zeggen: dat voelt zo ontzettend raar! Vooral wanneer je het totaal niet bent gewend wanneer je voeten ook bewegen tijdens het lopen. 

Deze nieuwe voeten hebben wel een paar voordelen:

  • Ik heb een natuurlijkere loop: het lopen lijkt nu meer op de loop van ieder ander.
  • Mijn knieën en heupen worden ontzien. Mijn voet vangt veel meer gewicht op.

Wat wil je nog meer? 

Ik moet je heel eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie niet zo stond te springen om de nieuwe voeten. Dit komt vooral omdat ik best wel gevoelig ben als het gaat om aanpassingen aan mijn protheses. Ik reageer ik op de allerkleinste aanpassingen. Wanneer er een aanpassing is van een millimeter, loop ik al niet meer.  Dit zorgde er wel voor dat ik het niet zo zag zitten dat mijn beide voeten TOTAAL anders zouden worden.

Toen ik mijn nieuwe benen de allereerste keer ging passen, merkte ik wel dat het heel erg anders zat. Ik merkte dat ik heel erg moest wennen aan mijn andere voeten. Hoe het precies voelde, kan ik niet goed beschrijven. Maar ik vond het doodeng. 

Ik zetten meteen mijn knieën op slot (draaide ze naar binnen) en ik ging heel erg met mijn voeten naar binnen lopen. Dit doe ik omdat ik op deze manier zeker ben. Het is een soort beveiliging voor mezelf. 

Maar goed. Ik moest toch gaan wennen aan mijn nieuwe benen. Ik moest van die beveiliging af en ik moest goed gaan lopen. 

Dit lukte redelijk wanneer ik tussen twee balken mocht lopen. Ik kon me namelijk vasthouden en dan heb ik die zekerheid weer terug.

Maar zodra ik los ging lopen, zette ik alles weer op slot en gingen mijn voeten naar binnen.

Maar goed, afgelopen dinsdag kreeg ik mijn nieuwe benen via de post binnen (wie kan er nou zeggen dat zijn/haar benen per post worden opgestuurd?).

Nu is het dus tijd om thuis te oefenen met die nieuwe benen en vooral met die nieuwe voeten. 

Dit weekend was het dan eindelijk tijd dat ik voor het eerst thuis kon oefenen met mijn nieuwe benen. En ik kan wel zeggen dat het vrij goed ging.  Ik heb afgelopen zaterdag best wel veel gelopen en ik heb het best wel lang volgehouden met mijn benen.

Ik merk dat ik nog heel erg moet uitvinden hoe ik goed moet staan en hoe ik een goede loophouding aan moet nemen. Maar ik mag niet klagen. Vooral niet voor de allereerste keer. Ik heb weleens slechter gelopen met nieuwe (en oude) protheses.

De komende tijd zal voor mij dus vooral in het teken staan van het wennen aan mijn nieuwe benen. Het is bijna alsof ik weer opnieuw moet leren lopen. Mijn lichaam moet wennen aan het feit dat ze net iets anders moeten doen tijdens het lopen. Ik moet op een iets andere manier gaan staan en ik moet eraan wennen dat er ook beweging zit in mijn voeten.

Deze nieuwe benen moeten nu ‘mijn’ benen worden. Ik waarschuw mijn omgeving bij deze alvast. Het kan zijn dat (wanneer je me ziet) ik anders loop. Misschien loop ik slechter dan dat je van me gewend bent. Ik zal de komende tijd nog niet helemaal stil kunnen staan, omdat ik een goede positie moet zoeken. 

Maar ik kan je één ding garanderen:

Alles komt goed. Over een tijdje loop ik weer zoals vanouds. Misschien loop ik wel beter dan dat ik ooit heb gelopen.

Muziek van de Week

Deze week kwam één van mijn favoriete artiesten met een nieuwe cover. Het is niet zomaar een cover. Hij heeft één van mijn favoriete nummers van dit moment gecoverd.

Ik wil het origineel al heel lang als ‘Muziek van de Week’ doen, maar ik heb het goede moment gevonden. Ik heb de film nog steeds niet gezien. 

Maar deze cover is echt super goed! Deze man verdiend het dat zijn cover viral gaat. Dus deel deze cover alsjeblieft met al je vrienden!

Muziek van de Week:

Brian Justin Crum – Shallow

Veel mensen kopen nieuwe schoenen. Het zijn schoenen waar je een tijdje aan moet wennen. Het kost even voordat je deze schoenen hebt ingelopen. Het kan zijn dat je pijn je voeten krijgt. Het kan zelfs zijn dat je blaren krijgt. Maar uiteindelijk zal je van je schoenen gaan ‘houden’. Misschien worden het wel je favoriete schoenen. 

Ik heb dat met nieuwe benen. 

In het begin zal ik heel erg schelden op mijn benen. Ze zullen soms niet goed zitten. Mijn lichaam zal gaan protesteren, omdat ik een andere positie aan moet nemen. Het zal in het begin meer energie kosten om te lopen. 

Maar na een tijdje ben ik wel weer gewend aan mijn nieuwe benen. Ik zal er zelfs zo erg aan wennen dat ik niet meer op mijn oude benen kan lopen.

Ik kan maar 1 ding doen om aan mijn nieuwe benen te wennen:

blijven lopen! Ook wanneer ik er helemaal klaar mee ben.

Maar over een tijdje wil ik geen andere benen weer.

Over 2-3 jaar begint dit hele proces opnieuw. 

1 ding scheelt: over 2-3 jaar ben ik hopelijk wel gewend aan die nieuwe voeten.

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.