Blog

Hoofdstuk 171

Hi Guys,

Je hebt gesprekken met iemand en je denkt:

‘Als anderen dit gesprek horen dan verklaren ze ons voor gek!’

Kennen jullie dat gevoel/ die gedachte?

Ik had dit afgelopen weekend. En ik had dit niet 1x. Nee, ik had dit de hele avond. En niet alleen ik had het. Mijn beste vriendinnetje had dit ook. We zeiden het ook regelmatig tegen elkaar. Maar dit hield ons niet tegen……

De gesprekken waren zelfs zo raar dat ik ze hier niet eens ga herhalen. Zo ongelooflijk raar waren ze soms. En ik moet ook toegeven dat ze soms echt helemaal nergens over gingen en jullie begrijpen ze waarschijnlijk toch niet.

Ja, zo erg was het.

Toch ga ik proberen om de avond een beetje te schetsen.

Het begon allemaal met het programma ‘Praat Nederlands met me’. Als jullie het gisteravond ook hebben gezien dan snappen jullie wellicht wel waar we het over hebben.

Door dit programma hebben wij heel veel nieuwe woorden geleerd. Woorden waarvan we de betekenis nooit wilden weten. Maar we weten ze nu toch. En we zullen sommige betekenissen ook nooit meer vergeten……

We weten nu wat een tarwe smoothie en wat een pruikenduikster is.. En dit zijn nog de twee netste woorden. En dan heb ik het niet eens gehad over een bepaalde artiest.

Ik ga zijn naam hier niet eens noemen. Zo slecht en zo erg was het eigenlijk…….

Na ‘Praat Nederlands met me’ was het tijd voor ‘Het Kwisconcert’.

Wij zijn beiden een groot fan van ‘De Kwis’ en wij keken dan ook heel erg uit naar dit concert. Wij hebben echt heel erg genoten van het concert en we hebben echt dubbel gelegen.

Mijn beste vriendinnetje kwam er gisteravond ook achter dat Miquel Wiels de producent is van K3. Er ging een wereld voor haar open ?.

Na het ‘Kwisconcert’ ging het gesprek naar het feit dat wij ook maar eens een ‘Kwis’ moesten beginnen.

Daarna ging het gesprek over een bepaald persoon. Dit kwam door een nummer van ‘De Kwis’. Ik ga zijn naam hier niet noemen, want ik wil niemand beledigen.

Wij kwamen er dus achter dat hij ook boeken had geschreven. Dit zorgde ervoor dat we de boeken op gingen zoeken en gingen lezen waar het over ging.

We eindigden de avond met het opzetten van ons eigen matchingbureau. Dit omdat wij een vriendin van ons gingen koppelen en dat was ons best goed gelukt. Al zeggen we het zelf. We moeten alleen deze match nog delen met allebei de personen.

Ik hoor jullie denken: waarom vertel je ons dit allemaal?

Nou, dat weet ik eigenlijk ook niet zo goed.

Misschien deel ik dit wel omdat ik hoop dat jullie ook weleens dit soort dingen meemaken. Maar ik ben bang dat wij de enige twee zijn die dit soort gesprekken hebben.

Op een gegeven moment hadden wij het er zelfs over dat we een eigen TV programma verdienden. Een programma waarin wij reageren op de programma’s die nu op TV zijn. Wij weten eigenlijk wel zeker dat iedereen dit leuk zou vinden.

Ja dat was onze avond.

Vanochtend/vanmiddag gingen we gewoon weer even verder hoor.

Wij gingen samen TV kijken en we kwamen op Spangas. Eerst hadden we het erover dat het vroeger echt heel erg leuk was. Maar uiteindelijk genoten we toch van de Spangas van nu.

Maar daarna keken we naar ‘Welkom in de 80-jarige oorlog’en we hebben denk nog nooit zo genoten van een televisieprogramma. Wij hebben ontzettend hard gelachen.

Als je het programma ‘Welkom in..’ nog niet kent dan moet je het echt een keertje gaan kijken. Er zijn heel veel verschillende series gemaakt. Maar vandaag was er een marathon van ‘Welkom in de 80-jarige oorlog’.

‘Welkom in…’ is een programma voor kinderen waarin de geschiedenis van Nederland wordt verteld. Maar het wordt op zo’n leuke manier verteld. Ik ken bijna geen ander programma met zo ontzettend veel humor. En er spelen zo ontzettend veel bekende acteurs in. Denk aan Tygo Gernandt, Tjitske Reidinga, Maarten Heijmans, Joost Prinsen, Peter Blok, Ilse Warringa en nog veel en veel meer.

Wij pleiten ervoor dat elke geschiedenisles moet beginnen met een aflevering van ‘Welkom in…..’. Dit maakt de Geschiedenisles zo veel leuker!

Afgelopen weekend zijn er dingen besproken die denk ik nooit bekend worden gemaakt. Wij hebben afgesproken dat deze dingen echt onder ons blijven. En dat gebeurt dan ook.

De enige die een verslag krijgt van deze gesprekken, is ons andere beste vriendinnetje. Maar zelfs zij zal ons voor gek verklaren.

Niemand zal onze gesprekken ooit begrijpen. Alleen wij twee begrijpen onze raarste gesprekken. Maar zo af en toe is zo’n gesprek nodig.

Deze gesprekken zullen we denk ik nog heel erg vaak over doen. Wij zullen nog heel vaak terugdenken aan de gesprekken die we dit weekend hebben gehad. Misschien doen we deze gesprekken ooit weer eens een keer over. Maar het kan ook zijn dat we de volgende keer weer andere onderwerpen hebben gevonden.

En dan liggen we nog steeds helemaal dubbel. Misschien moeten we dan nog wel harder lachen of maken we de gesprekken nog erger.

Wie weet…..

Maar het blijven voor altijd onze rare gesprekken.

Muziek van de Week.

Afgelopen week maakte ik kennis met een bepaalde artiest. Ik kende haar wel al, maar nog niet zo heel erg goed.

Deze week zag ik dat ze een duet had gezongen met Ed Sheeranen toen ik dat hoorde, ben ik meer van haar op gaan zoeken.

Niet veel later kwam ik dit nummer tegen. En dit nummer is niet meer uit mijn hoofd gegaan. En dan heb ik het met name over de akoestische versie van het nummer.

Wat een tof nummer en wat een toffe zangeres!

Kleine waarschuwing: dit nummer kan de hele week in je hoofd blijven zitten….

Muziek van de Week:

Jess Glynne – All I Want

Ik gun iedereen iemand met wie hij/zij ook hele rare gesprekken mee kan hebben. Want het doet je zo ontzettend veel goeds wanneer je zulke gesprekken hebt gehad.

En misschien is het een beetje gek, maar je leert elkaar ook weer op een hele andere manier kennen.

Maar je leert sowieso veel nieuwe dingen.

In mijn geval heb ik deze week heel veel nieuwe woorden geleerd. Maar ik heb ook geleerd dat een bepaald persoon heel veel moeilijke woorden gebruikt. Heel veel onnodige moeilijke woorden.

Ik heb dit weekend vooral heel erg veel lol gehad. En ik dat is en blijft het allerbelangrijkste.

Je hoeft niet altijd hele zinnige gesprekken te hebben. Soms zijn de meest rare/stomme gesprekken de beste gesprekken die je kan voeren.

Nu zit er toch nog een soort van boodschap achter deze blog. En anders is dit gewoon een keer een blog zonder een boodschap. Ook weleens lekker toch?

Misschien zien jullie ons over een paar jaar wel op tv of hebben wij over een paar jaar wel een matchingbureau.

Clannad

Ps: Wij hebben dit weekend geen druppel alcohol gedronken. Ook zonder alcohol kan je dus zulke gesprekken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.