Blog

Hoofdstuk 17

Hi Guys,

Sinterklaas is weer terug naar Spanje. Hebben jullie een leuke pakjesavond gehad? Ik wil jullie mijn Sinterklaas trauma’s vertellen. Het zijn niet echt trauma’s, maar mijn economie docent noemde het zo J.
Ik had als kind nooit strooigoed als ik mijn schoen zette. Ik was altijd zo boos, want ik wou ook strooigoed! Later kreeg ik te horen dat ik wel altijd strooigoed kreeg, maar mijn vorige hond (Amy) at het strooigoed altijd op! HAHA. Dat is toch geweldig!
Er was een keer een jaar dat de sorry piet alle schoenen stal. Als hij dan de schoenen ging vullen, nam hij ook de schoenen mee. Dat zag ik op het sinterklaasjournaal en ik hoopte zo dat dat niet bij mij zou gebeuren. Je raad het al: ik zette mijn schoen en de volgende dag was mijn schoen weg! Ik was zo boos. Maar echt. Sorry piet was niet meer mijn favoriete piet. Toen was het pakjesavond. Wij gingen zoals gewoonlijk de cadeautjes uitpakken. Wat vond ik tussen de cadeautjes: mijn schoen! Met een hele brief erbij! Ik denk dat er in elke zin minstens 1x ‘sorry’ stond. HAHA.

Nu Sinterklaas het land uit is, mogen we weer kerstmuziek luisteren! Yay! Ik hou zoveel van kerstmuziek. Ik heb stiekem de regel gebroken, want ik heb vorige week al kerstalbums geluisterd J. Als ik kerstmuziek hoor, krijg ik zoveel zin in kerst. Kerstmuziek is altijd leuk. Ik word er altijd zo blij van. Ik kan ook niet wachten tot het kerst is. Gezellig met degene van wie je houd kerst vieren. Lekker eten, cadeautjes. Het is altijd gezellig.
Het mooiste aan kerst is samen zijn met degene van wie je houd. Dat vind ik tenminste. We gaan het dit jaar vieren met mijn tante, haar vriend, mijn neefje (yay, hij is zo schattig!) en de zoon van de vriend van de vriend van mijn tante. En natuurlijk mijn ouders. Ik kan niet wachten tot kerst.

Nog even een schoolexamenweek overleven en ik heb kerstvakantie!! Ik ben er wel aan toe hoor. Ik ben echt moe en ik ben verkouden! Ik haat dat zo erg. Je voelt je niet echt ziek, maar je voelt je ook niet helemaal goed. Je neus die de hele tijd vol zit. Last van je keel. Waarom bestaat het?

Dit schooljaar gaat zo snel. We zitten al in december. In de 2de schoolexamenweek. 2 van de 3. Nog 1 te gaan en dan zijn er eindexamens! Kan het jaar niet iets langzamer gaan. Okay het is fijn dat het zo snel gaat, want dan ben je eerder klaar, maar het gaat allemaal net iets te snel. Iets langzamer mag wel.
Ik besef me nog steeds niet dat ik in een eindexamenjaar zit. Tuurlijk ik heb gewoon examens, maar het idee dat ik volgend jaar naar een andere school ga. Je hebt toch 5 jaar op die school gezeten. Eerst dat diploma maar halen.

Over een andere school gesproken. De deadline van de uitslag van de Toneelschool en kleinkunstacademie komt steeds dichterbij. Ik heb nog steeds niks gehoord! Voor 15 december aanstaande krijg ik te horen of ik auditie mag doen of niet. Dat is al over 9 dagen! Ik ben zo zenuwachtig! Het gaat maar door mijn hoofd. Het zal toch niet gebeuren dat ik niet eens auditie mag doen?! Het is mijn droom om op die school te komen. Ik wil tenminste auditie doen. Ik weet ook niet of andere al iets gehoord hebben, omdat ik niemand ken die ook die opleiding wilt doen.
Waarom hebben ze ook een datum gezegd! Ik wil het het liefst gewoon nu weten!

Gister heb ik een aflevering van ‘Je Zal Het Maar Zijn’ teruggekeken. Deze aflevering ging over travestie. Ze volgden 3 mannen die zich wel eens verkleden als vrouw. De een doet het vaker dan de ander. Ik keek vooral omdat Ferry de Ruiter te zien was. Hij heeft meegedaan aan The Voice of Holland in 2014 en ik was fan.
Het was een heel mooi interview. Hij vertelde over zijn band met zijn ouders, over zijn verleden en de reden waarom hij zich verkleed als vrouw. Hij denkt dat hij het doet, om de leegte op te vullen.
Ferry verkleedt zich alleen als vrouw als hij op het podium staat. Als hij niet op het podium staat, is hij de mannelijke Ferry.
Hier zie je hoe Ferry travestie naar The Voice Of Holland bracht:

Ik heb niks tegen travestie. Iedereen moet lekker zichzelf zijn. Zolang mensen gelukkig zijn, moeten ze doen wat ze willen. Je hebt er toch geen last van of wel soms?
Er is een musical gemaakt over een travestiet. ‘Hedwig And The Angry inch’. Het was eerst een film en daar is een musical over gemaakt. Het gaat over een jongen die een vrouw wil zijn. Zij heet Hedwig. Het mooie is dat er ook een vrouw is die zich verkleed als man. Dat zie je niet zo vaak.
Ik ken het verhaal niet helemaal, maar ik zou het te gek vinden als die musical ook in Nederland komt. Dus Albert Verlinde als je dit leest, breng alsjeblieft de musical naar Nederland!

Muziek van de week:
Ik zei het al eerder, maar we mogen weer kerstmuziek luisteren! Yay! Op dit moment is dit mijn favoriete kerstnummer. Het is een prachtig nummer.
Het is A Capella en dat doet het bij mij altijd goed en vooral als deze mensen het zingen.
Je moet zelf maar luisteren om te begrijpen wat ik bedoel.

Muziek van de week:
Pentatonix – Mary Did You Know?

Heel erg bedankt voor het lezen van deze blog! Laat je me weten wat je ervan vond?
Tot volgende week!

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.