Blog

Hoofdstuk 167

Hi Guys,

Vorige week hadden we het over momenten in het leven. De conclusie van vorige week was dat ons hele leven bestaat uit momenten. Leuke momenten, minder leuke momenten etc. Maar elk moment is belangrijkrijk.

Dat was de blog van vorige week in het kort (heel erg in het kort…..).

Deze week wil ik een bepaald moment uit mijn leven even uitlichten. Een moment van de afgelopen week. Of nou ja: van het afgelopen weekend.

Afgelopen vrijdag was een bijzondere dag:

Ik werd 20 jaar!

Ik ben nu officieel geen tiener weer! Deze blog wordt niet meer geschreven door een tiener, maar deze blog wordt geschreven door een twintiger! 

Afgelopen vrijdag was dus mijn verjaardag. En dat was toch wel een momentje. Vooral dit jaar, want ik nam afscheid van mijn tienerjaren.

Het was een hele leuke dag. Een dag gevuld met allemaal mensen van wie ik hou. Een dag met mensen die me dierbaar zijn. Dat doet me altijd goed. 

Gisteravond (zaterdag) vierde ik mijn verjaardag voor mijn vriendinnetjes. Een avond gevuld met de mensen van wie ik het meeste hou. Een avond gevuld met liefde, geluk, heel veel eten en een heel klein beetje alcohol. Oh ja en een avond gevuld met een hele leuke film!  

Ik heb dus een weekend achter de rug met de mensen van wie ik hou. Een weekend gevuld met alles wat een mens nodig heeft in zijn/haar leven.

Een weekend waarin in afscheid heb genomen van mijn tienerjaren. 

En dat is ook even het moment om terug te blikken om de afgelopen 10 jaar……….

(nu komt er zo’n flashback effect die je ook in series ziet)

De afgelopen 10 jaar. Wow. Er is zo ontzettend veel gebeurd. Het is onmogelijk om alles op te noemen.

Ik heb afscheid genomen van de basisschool. Ik ben begonnen aan de middelbare school en ik heb ook mijn havo diploma gehaald. Ik heb gestudeerd in Utrecht, maar ben daar na een half jaar ook weer weg gegaan. Ik ben begonnen aan de opleiding Sociaal Werk aan de Hogeschool in Leiden en ik ben daar zo op m’n plek. Oh ja en ik heb op de valreep ook nog mijn propedeuse gehaald! 

Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan, maar heb daar ook afscheid van moeten nemen. Ik heb mijn eerste ervaring opgedaan binnen de GGZ. 

Ik heb afscheid moeten nemen van verschillende mensen. Ik heb verschillende mensen verloren. Mensen die ik nooit zo vroeg had willen verliezen. Het zijn mensen die ik nog heel erg lang bij me had willen hebben. 

Ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen. Ik heb mijn twee allerbeste vriendinnetjes leren kennen. Het zijn twee meiden die ik nooit meer kwijt wil. 

Ik heb mijn vriendengroep uitgebreid. Op school heb ik heel veel nieuwe lieve vrienden leren kennen. Met de één heb ik nog steeds contact, maar heel veel schoolvrienden spreek ik nooit meer. Maar ook tijdens de vakantie heb ik hele lieve mensen leren kennen.

Ik heb andere hele bijzondere mensen leren kennen, maar ook dit zijn mensen die ik bijna nooit meer spreek.

Ik heb verschillende sporten uitgeprobeerd: judo, zitvolleybal. Maar ik heb mijn plek gevonden bij de rolstoelrugby. Daar heb ik zo ontzettend veel mensen leren kennen die nu al in mijn hart zitten.

Er zijn mensen die mij heel erg veel pijn hebben gedaan. Toch ben ik ook dankbaar dat die mensen in mijn leven zijn gekomen, want ik heb zo ontzettend veel van die mensen geleerd.

Er zijn momenten in de afgelopen 10 jaar geweest waar ik er echt achter kwam wie mijn echte vrienden zijn. 

Ik heb de afgelopen jaar vier mensen leren kennen waarvan ik nooit had gedacht dat ze zo ontzettend belangrijk voor me zouden zijn. 

Ik heb voor de allereerste keer gevlogen. Ik heb Kroatië leren kennen en ik kan niet wachten om daar weer naar toe te gaan.

Ons gezin in uitgebreid met een hond. Het lijkt wel of hij er altijd is geweest.

Ik heb afscheid genomen van een huisdier. 

Ik heb auditie gedaan voor de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, maar helaas is dit nooit iets geworden, maar het is wel een hele ervaring geweest.

Ik ben naar heel veel concerten geweest. Ik heb een paar van mijn grootste voorbeelden live gezien. Ik heb er zelfs een paar ontmoet. 

Mijn liefde voor toneel is ontstaan. Ik heb stukken gezien waar ik werd geraakt.

Ik heb mensen ontdekt die mij inspireren en motiveren. Mensen die het beste in mij naar boven halen. 

En last but not least: ik ben begonnen met een blog. Ik ben erachter gekomen dat ik het echt super leuk vind om te schrijven en om te bloggen. 

En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Maar dan ben ik morgenochtend nog aan het schrijven…… 

De afgelopen tien jaar waren bijzonder. Ze kennen heel veel ups, maar helaas ook een aantal hele erge downs. 

Nu ben ik 20 jaar. Wat gaat er veranderen? 

Ik denk niet zo heel erg veel. 

Ik blijf doen wat ik altijd al doe: genieten van het leven en er alles uithalen wat erin zit.

Age is just a number.

Ik ben nu een eeuwiger ‘tigger’. Ik kom nooit meer van de ‘-tig’ af. Reden genoeg om de 100 te halen! 

Muziek van de week.

Wat voor muziek past er nou bij deze blog? Een nummer die ik heel erg te gek vind? Of een nummer die gaat over ouder worden? 

Ik moet jullie echt bekennen dat ik het echt moeilijk vond om een nummer te kiezen voor deze blog. Maar het is me gelukt. 

Ik heb gekozen voor een nummer waar ik heel erg blij van word. Maar het is ook een nummer die zegt dat je niet zo naar je leeftijd moet kijken.

Dit nummer moet je aanzetten en gewoon gaan dansen. Laat je lekker gaan op dit nummer. Dat doe ik ook altijd ?.

Muziek van de Week:

One Direction – Act My Age 

De afgelopen 10 jaar heb ik zo ontzettend veel mensen ontmoet. Ik ben blij met de mensen die ik nu in mijn leven heb. Ik heb de allerliefste vrienden en ik heb een hele lieve familie. Iedereen heeft een plekje in mijn hart. 

Er zijn mensen van wie ik blij ben dat ik ze nooit meer spreek/zie. Maar er zijn ook mensen waarmee ik best wel weer eens een keer af wil spreken.

De afgelopen 10 jaar hebben me heel erg veel geleerd.

De aankomende 10 jaar gaan we nog veel meer leren.

Ik kan niet wachten om wat de volgende 10 jaar me gaan brengen. 

I’m so ready!

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.