Blog

Hoofdstuk 15

Hi Guys.
Ik heb het gedaan. Ik heb vorige week mijn aanmeldingsformulier voor de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie opgestuurd! Ik vind het zo spannend! Ik hoop zo dat ze me uitnodigen voor een auditie. Het moeilijkste deel van het inschrijfformulier vond ik toch het deel om jezelf te promoten zeg maar. Je moest zeggen waarom juist jij moest worden toegelaten op die opleiding.
Waarom zouden ze mij moeten toelaten? Omdat het mijn grootste droom is? Dat is natuurlijk niet genoeg, want er zijn meer mensen die ervan dromen. Dus ik heb een heel verhaal verteld over hoeveel muziek en acteren voor me betekend. Hoe ik het mezelf heb aangeleerd etc.

Wat ik me altijd heb afgevraagd is: ben ik wel goed genoeg? Willen ze wel iemand op die opleiding die een beperking heeft? Ik heb natuurlijk geen professionele ervaring. Ik heb nooit bij een toneelvereniging gezeten (behalve het toneelaanbod op school) of ik heb nog nooit zangles gehad. Misschien denken ze wel: dat is weer zo iemand die denkt dat ze het kan maken zonder ervaring. Dat zijn dingen die dan door mijn hoofd gaan. Vooral omdat ik het zo graag wil. Ik droom er al zolang van. Muziek, zingen, acteren is mijn leven. Ik wil er alles aan doen om daar later mijn werk van te maken.

Welke kleinkunstartiesten en/of toneelstukken inspireren me? Ik vind het moeilijk te zeggen wanneer iemand een kleinkunstartiest is. Is Simone Kleinsma een kleinkunstartiest? Ze heeft wel de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie gedaan, maar maakt dat haar dan wel een kleinkunstartiest? Toch heb ik Simone Kleinsma ingevuld. De manier hoe zij een nummer overbrengt, is zo bijzonder. Simone kan met 1 blik het hele verhaal vertellen. Als ik dat ooit zou kunnen…… Je moet het zien om te begrijpen wat ik bedoel. Daarom wil ik jullie kennis laten maken met 1 van mijn favoriete nummers van Simone. Oh ja let ook even op het begin en hoe ze daarop reageert. I love it!

Welk toneelstuk inspireerde me? Die was gelukkig niet zo moeilijk. Jullie weten misschien het antwoord wel. Er is namelijk 1 toneelstuk die ervoor heeft gezorgd dat ik verliefd ben geworden op toneel. Dat is ‘The Normal Heart’. Ik had nooit iets met theater/toneel, omdat ik nog nooit een goed toneelstuk had gezien (bedankt basisschool!). Tot ik met een hele goede vriendin naar ‘The Normal Heart’ ging in de Leidse Schouwburg (de mooiste schouwburg van heel Nederland). Toen ik het stuk was dacht ik: dit wil ik ook. Ik wil ook in zo’n toneelstuk spelen. Het was een heel aangrijpend stuk, maar er zat ook humor in. Het stuk liet je nadenken. Zelfs nu ik eraan terugdenk doet het me veel. Ben je benieuwd geworden naar het stuk? Kijk dan de film. De film is gebaseerd op het toneelstuk. Het is een Engelse film. (ik heb hem helaas nog niet gezien, maar ik ga het heel snel doen!). De trailer is zo goed. Ik zou ik hem echt een keer gaan kijken.

Er is de laatste tijd veel nieuwe muziek uitgekomen. Veel artiesten kwamen de afgelopen tijd met nieuwe albums. Adele, Justin Bieber, One Direction, Marco Borsato, VanVelzen en 3JS. Ik heb ze allemaal beluisterd en de 1 vond ik natuurlijk beter dan de ander, maar ze zijn allemaal goed.

Neem Justin Bieber en One Direction bijvoorbeeld. Als je me een half jaar geleden (misschien zelfs vorige maand) had verteld dat ik (vrijwillig!) een album van hun zou luisteren, had ik je voor gek verklaard. Als ik een ergens een hekel aan had, waren hun het wel (sorry). Wat is er dan veranderd? Hoor ik je vragen. Nou, ze maken nu muziek dat me wel aanspreekt. Hun laatste singels zijn gewoon goed. Ik vind het ene album wel beter dan de ander, maar dat komt gewoon omdat de muziek bij de een me meer aanspreekt. 1 ding is wel zeker: ze zijn allebei veel beter geworden.

Ik ben geen belieber geworden, maar ik ben wel een directioner geworden. Samen met mijn beste vriendin zijn we directioners. Wow zei ik dat? Zei ik nou echt dat ik een directioner ben geworden? Ja ik denk het wel. Blijft raar, vooral omdat ik ze eerst niet mocht. Hebben wij weer: ze gaan er voorlopig even mee stoppen………. Gelukkig hebben we in de tussentijd een heel goed album. Good job guys!
(ik zette net zelfs het geluid harder toen ‘Perfect’ op de radio kwam… moet ik bang worden? J)

Dan dat album van Adele. Het langverwachte album: 25. Ik moet toegeven dat ik niet de grootste Adele fan ben, maar na ‘Hello’ was ik wel heel erg benieuwd naar het hele album. Ik heb het album dus besteld en ik ben verkocht. Wat een goed album. Wat een zangeres.
Ik vind het niet het beste album allertijden (wat al gezegd is). Ik heb namelijk wel betere albums gehoord, maar dat zijn gewoon smaakverschillen. Als het het beste album allertijden was geweest, zou ik elk nummer meer dan te gek vinden. Dat is niet zo. Er zijn wel 1 of 2 nummers die ik wat minder vond, maar nogmaals dat is een kwestie van smaak.
1 ding is zeker: Adele is back.

Er zijn natuurlijk nog andere albums uitgekomen. Dat album van Marco Borsato is ook verdomd goed en die van de 3JS. En die van Vanvelzen heeft me ook verrast. Ben je nou benieuwd wat ik van al die albums vond? Lees dan nu de recensies die ik over al die albums heb geschreven. Ik denk dat ze wel de moeite waard zijn om te lezen.

Terwijl ik deze blog zit te schrijven, is mijn hond (Duco) een paar keer bij me komen staan. We hebben samen ‘Hello’ van Adele gezongen en we hebben even geknuffeld. Ja dat is mijn gekke, lieve hond. Nu ligt hij lekker bij de deur te slapen.
Hier zie je een wat oudere foto van hem. Hij is nog steeds zo schattig!

 

 

Muziek van de week:
Ik heb dit nummer gekozen, omdat ik er deze week elke dag naar heb geluisterd. Het is zo’n goed nummer. De zangeres is ook wel goed, op zich 🙂 . Glennis deed deze cover bij Fox sessions. Het was een geweldige aflevering. Dit nummer is zeker mijn favoriete nummer geworden. Ik kende het origineel niet en ik denk dat ik niet de enige ben. Het is niet heel erg bekend, maar dat betekent niet dat het niet goed is. Alles wat deze zangeres zingt, verandert in goud.
Je hoort en ziet gewoon hoeveel emotie ze erin stopt. Dat is zoveel meer waard dan een hele goede stem. Gelukkig heeft ze het allemaal!
Ik hoop dat jullie net zoveel van dit nummer gaan houden als ik doe. Zet het geluid lekker hard en geniet van het nummer van deze week.
Muziek van de week:
Glennis Grace – 4AM

Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor het lezen van deze blog! Wees vooral niet bang om te vertellen wat je ervan vond. Vind ik heel erg leuk om te lezen!

Tot volgende week!

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.