Blog

Hoofdstuk 141

Hi Guys,

Ik moest opeens denken aan een uitspraak die iemand een tijdje geleden deed:

We zullen steeds vaker zien dat grote artiesten komen te overlijden. De legendes in de muziekwereld worden namelijk steeds ouder.

Ik weet niet meer wie deze uitspraak deed. Maar degene die het zei, deed deze uitspraak in 2016. Een jaar waarin we zowel George Michael, Prince, David Bowie en Leonard Cohen verloren. Een rampjaar voor de muziekindustrie. 

Hoe erg deze uitspraak misschien ook is. Diegene heeft wel gelijk. We zullen steeds vaker te horen krijgen dat een grote legende komt te overlijden.

Maar niemand had het bericht van afgelopen vrijdag verwacht.

Ik zat buiten met mijn buren en opeens komt mijn vader naar buiten. Hij zegt opeens: Avicii is dood.

Ik: wat?!

Ik geloofde het niet. Ik kon even niet geloven wat ik net hoorde. Zo oud is Avicii toch helemaal niet? Hoe oud is hij? 28?

Een paar buren vroegen zich af wie het was. Dus ik vertellen wie Avicii is.

Maar intussen was ik nog steeds vol ongeloof. Hoe kan één van de grootste Dj’s van de wereld nou opeens dood zijn? Ik was even helemaal in de war. Ik heb denk wel honderd keer gevraagd of het wel echt zo is. Ik kon het gewoon echt niet geloven.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het nieuws nog steeds niet zo goed kan geloven.

Die vrijdag keek ik naar RTL Late Night. Nicky Romero zat er die avond om te praten over de dood van Avicii. Tijdens dit interview werd er ook gesproken over de documentaire over Avicii. 

Ik heb vrijdagavond meteen die documentaire gekeken. Die documentaire is echt een aanrader. Het is een heftige documentaire. Vooral met de kennis die je nu hebt. Maar het is ook hele mooie documentaire. 

Het is documentaire over een jongen die leeft voor de muziek. Muziek is zijn passie. Dat zie je. Avicii is een groot artiest. Alleen daarom al zal hij nooit worden vergeten. 

Avicii is een legende. 

Wat is er de laatste tijd toch aan de hand in de muziekwereld?

Je hoort steeds vaker dat artiesten het moeilijk hebben. De één na de ander komt naar buiten met het feit dat ze last hebben van angstaanvallen of dat verslaafd zijn (geweest).

Het lijkt wel of er steeds meer artiesten ergens last van hebben. Allemaal mensen die actief zijn in de muziekwereld. Mensen die over veel talent beschikken.

Het lijkt wel of de muziekwereld ze kapot maken. Of zie ik dit nu verkeerd?

Maar waar komt het door? Want alle artiesten zijn begonnen met muziek maken omdat ze het leuk vonden. Het is hun passie. Daarom zijn ze in de muziekwereld terecht gekomen.

Maar hoe komt het dan dat al deze artiesten toch last krijgen van angstaanvallen en/of verslavingen?

Is het de druk die ze te veel wordt? Is het de drang om te presteren? Is het perfectionisme? Is het de drang om altijd maar de beste te zijn?

Verliezen artiesten het plezier van muziek maken?

Ik weet het niet. Ik zit niet in de muziekwereld. Ik weet dus niet wat er zich allemaal in die wereld afspeelt.

Maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat er heel veel druk op je staat als je je in die wereld bevindt.

De muziekwereld zal Avicii missen. Iedereen zal de aanwezigheid van deze artiest missen. Want Avicii was een hele grote. Hij heeft enorm veel voor de muziekwereld betekend.

Avicii was nog lang niet klaar met muziek maken. Dat zorgt ervoor dat het gemis des te groter is. Avicii had nog veel meer in zich. Muziek die we misschien wel nooit meer zullen horen. Dat is een groot gemis voor de gehele muziekwereld.

In de documentaire over Avicii zie je wat die jongen allemaal heeft meegemaakt. En ik kan je vertellen dat het niet niets is.

In de documentaire zie je Avicii veranderen. Je ziet zijn hele persoonlijkheid veranderen. Dat is zonde.

Want ik durf te wedden dat Avicci een hele toffe gozer was. Volgens mij had hij zijn hart op de juiste plaats.

We weten nog niet precies wat de doodsoorzaak is van Avicii. We weten alleen dat het geen misdrijf is.

We weten niet of hij er zelf een einde aan heeft gemaakt of er een natuurlijke doodsoorzaak achter zit.

We weten het niet. En eigenlijk maakt het niet uit. Het is en blijft een groot gemis voor de muziekwereld.

De dood van Avicii blijft maar door mijn hoofd spoken. Ik ben er heel erg mee bezig. Dat terwijl ik totaal geen fan ben van zijn muziek.

Ik ken alleen maar zijn nummers die op de radio te horen zijn. Ik ken verder helemaal geen muziek van hem. Maar ik heb zo’n gevoel dat hier binnenkort verandering in gaat komen.

Maar hoe komt het nou dat ik zo met zijn dood bezig ben?

Ik denk dat het echt komt omdat ik weet dat we een heel groot artiest zijn verloren. De dood van Avicii betekent een heel erg groot verlies voor de muziekwereld.

Avicii heeft niet alleen veel betekent voor de DJ wereld, maar hij heeft ontzettend veel betekend voor de hele muziekwereld. 

Naast dat we een groot artiest zijn verloren, zijn we ook nog eens een hele toffe gast verloren.

Rest in Piece Avicii.

Muziek van de Week

Er zijn helaas al veel grote artiesten overleden. Maar legendes zullen ons nooit echt verlaten. We kunnen legendes altijd laten leven. Dat kan aan de hand van de muziek die ze ons hebben gegeven.

De muziek van Avicii zorgt ervoor dat Avicii altijd bij ons zal blijven. Zijn muziek laat hem voortleven. De muziek van Avicii zal ervoor zorgen dat we hem nooit zullen vergeten.

Muziek van de Week:

Avicii – Wake Me Up (Live)

Vragen we niet te veel van artiesten? Leggen we niet te veel druk op artiesten? Vergeten we niet dat artiesten ook maar gewoon mensen zijn?

Artiesten hebben dan misschien wel heel erg veel talent en ze hebben heel erg veel voor ons betekent, maar ze zijn nog steeds gewoon mensen. Laten we ze dan ook eens zo gaan behandelen.

Laten we met z’n allen eens wat beter voor onze geliefde artiesten zorgen.

Avicii zal (helaas) niet de laatste artiest zijn die overlijdt.

Maar we kunnen wel iets beter op onze artiesten gaan letten. 

Laten we er met z’n allen proberen dat er geen artiesten meer komen die de muziekwereld niet overleven. De muziekwereld is veel te mooi. Laten we niet nog meer legendes verliezen. 

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.