Blog

Hoofdstuk 135

Hi Guys,

2 weken terug heb ik een blog geschreven over een bepaalde acceptatie van de maatschappij. Ik schreef over hoe blij ik was dat de samenleving mensen met een beperking iets meer begon te accepteren. Ik was zo blij dat het die op kant op ging. 

De maatschappij begint mensen met een beperking als deel van de samenleving te beschouwen. Al zijn we er nog lang niet, maar het begin is er.

Ik was trots op onze samenleving.

Ja, je ziet het goed. Ik zeg ‘was’. 

Er is iets gebeurd. Er is iets gebeurd waardoor ik die trots een beetje heel erg ben verloren.

Het gaat niet om de acceptatie van mensen met een beperking.

Want daar is niets aan veranderd. 

Het gaat om de acceptatie van iemand anders. 

Het gaat om de reacties op het volgende:

FOTO

Er zijn best veel mensen geweest die heel erg negatief hebben gereageerd op deze reclameposter. 

Meningen mogen. Iedereen mag zijn/haar mening over iets hebben. We moeten elkaars mening accepteren. Hoe erg je het ook oneens bent met iemand. Een mening mag iedereen hebben. 

Maar er gebeurde ook iets anders.

Bushokjes ,waar deze poster op te zien is, zijn beklad. De gezichten zijn besmeurd of er is een kruis doorheen gezet. Er is op 1 bushokje zelfs een hakenkruis op het bushokje gezet.

Ik schrok hier heel erg van. Maar echt. Ik schrok hier heel erg van.

We leven in Nederland. Nederland. Een land waar je mag zijn wie je wil zijn. Je mag houden van wie je wil houden. In Nederland mag het allemaal. Nederland is tolerant naar iedereen. Nederland is een mooi land.

Dat dacht ik tenminste allemaal. 

Blijkbaar zijn we in Nederland nog niet zo tolerant als ik dacht. Blijkbaar hebben Nederlanders homo’s toch niet geaccepteerd. Blijkbaar mag je in Nederland nog steeds niet houden van wie je wil.

Er zijn nog altijd mensen die een ongelooflijke haat hebben tegen homo’s. Mensen die dat maar al te graag willen laten merken. 

Het zijn nu misschien ‘maar’ bushokjes die zijn beklad, maar het is veel meer dan dat.

Het bekladden van bushokjes lijkt heel onschuldig, maar dat is niet.

Al meerdere keren is er in de media aandacht geweest voor homo’s. En elke keer komen er negatieve reacties op deze aandacht. 

De fotoshoot van Jan Versteegh en Tim Hofman, de verhaallijnen van Lucas in GTST, films met een homoseksuele relatie, de verhaallijn van Wiet en Anna in GTST en ga zo nog maar even door.

Er is meer aandacht voor homoseksualiteit in de media, maar een deel van deze reacties blijven negatief. Er zijn altijd mensen die dit zien om haat uit te spuwen. 

Er is heerst een bepaalde mentaliteit in Nederland: we hebben niks tegen homoseksuele relaties, maar het mag niet in het openbaar.

Mensen mogen dus zijn wie ze willen zijn, zolang wij het maar niet zien.

Okay, interessant. 

Maar het slaat nergens op. Sorry dat ik het zeg, maar ik vind het echt nergens op slaan.

Alleen omdat jij het niet wil zien, mogen mensen in het openbaar niet zijn wie ze willen zijn? Alleen maar omdat jij er tegen bent? 

Ik kan dat niet begrijpen. Ik wil het wel, maar ik kan het niet begrijpen.

Hoe kan je nou tegen de liefde zijn? Hoe kan je nou ‘de liefde’ haten.

Ik vind dat je op deze manier iets hebt tegen ‘de liefde’. 

Jij verbiedt 2 mensen om hun liefde in het openbaar te uiten. Jij verbiedt mensen om met de hele wereld te delen dat ze van elkaar houden. 

Ik durf te wedden dat wanneer er een man en een vrouw op die poster hadden gestaan, dan had niemand het nu over deze reclame. Dan was er niets aan de hand geweest. Dan hadden we het allemaal de normaalste zaak van de wereld gevonden. Mensen hadden het misschien wel ‘een mooie foto’ genoemd.

Waarom gebeurd dat nu dan niet? 

Waarom accepteren we wel een poster van een heterostel en niet een poster van een homostel? Wie kan mij vertellen wat het verschil is? 

Homo’s  mogen in Nederland trouwen. We waren het eerste land waar dit mogelijk was. Homo’s mogen kinderen opvoeden. Homo’s mogen kinderen adopteren. Discriminatie tegen homo’s is verboden in Nederland. Ik dacht dat we in Nederland homo’s hadden geaccepteerd.

Ik heb me in Nederland vergist. Ik dacht dat wij homo’s accepteerden. Ik dacht dat we in Nederland mochten zijn wie we wilden zijn en dat we mochten houden van wie we wilden houden. Blijkbaar is dit niet het geval.

Blijkbaar hebben we nog een hele lange weg te gaan als het gaat over de acceptatie van homo’s. 

Muziek van de Week.

In hoofdstuk 35 was dit nummer al ‘Muziek van de Week’. Toen was het een cover. Deze keer wil ik het origineel met jullie delen. 

Er is geen ander nummer die beter bij dit onderwerp past. De tekst van dit nummer, gaf me zo ontzettend veel kippenvel. 

De allereerste keer toen ik dit nummer hoorde, zat ik met tranen in m’n ogen. 

Ik weet niet wat ik nog meer kan vertellen. Luister alsjeblieft naar dit nummer. 

Dan snap me misschien.

Muziek van de Week:

Greg Holden – Boy’s in the Street

Is het echt wel zo slecht gesteld met de acceptatie in Nederland? 

Heel Nederland was boos toen Gordon niet besloot te trouwen. Er zijn series waarin een homoseksuele relatie een rol speelt. Er zijn bekende mensen die homoseksueel zijn. 

Er is in Nederland wel echt ruimte voor homo’s. Echt. 

Maar er zijn mensen die dit willen verpesten. Er zijn mensen die homo’s niet accepteren. Deze mensen maken heel erg veel stuk.

Zij zorgen ervoor dat homo’s niet uit de kast durven te komen, ze zorgen ervoor dat homo’s niet op straat hun liefde willen uiten. Ze zorgen ervoor dat homo’s niet hand in hand durven te lopen.  En zo kan nog wel eventjes doorgaan.

Homohaters zijn mensen die zo ontzettend veel kapot maken.

Iedereen mag een mening hebben. Iedereen mag vinden wat hij/zij vindt. Iedereen mag dit ook uitspreken.

Maar onthoud alsjeblieft 1 ding: zorg ervoor dat je iemand niet opzettelijk kwetst. Spreek je mening uit, maar blijf elkaar respecteren. Misschien is dit heel moeilijk, maar je kan zo ontzettend veel kapot maken. Laat iedereen in zijn/haar waarde. Laat doen wat hij/zij wij. Laat iedereen houden van wie hij/zij wil.

Choose Love, Not Hate.

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.