Blog

Hoofdstuk 134

Hi Guys,

Deze blog zal iets anders worden dan jullie misschien van mij verwachten. De vorm zal iets anders zijn dan normaal. Maar ik wil dit zo ontzettend graag kwijt. Ik moet dit gewoon even zeggen.

Hier komt ie dan:

Lieve Humberto (of moet ik ‘beste’ zeggen?),

Wat een hectische dagen heeft u achter de rug zeg. De afgelopen dagen is er opeens zo ontzettend veel gebeurd. Ik kan me voorstellen dat dit u niet in de koude keren is gaan zitten.

Ontslagen worden, lijkt me verschrikkelijk. Maar ontslagen worden als talkshowhost  lijkt me al helemaal het ergste ooit. En ik kan er alleen maar heel veel respect hebben voor de manier waarop u het naar buiten bracht. Dat kunnen alleen de allerbesten.

Ik moet zeggen dat uw vertrek bij RTL Late Night voor mij als een shock kwam. Ik had nooit verwacht dat u RTL Late Night ooit zou verlaten.

We weten allemaal (u ook) dat het al een tijdje niet meer zo heel erg goed gaat met het programma. Ik zeg niets nieuws wanneer ik zeg dat het al een tijdje niet meer heel goed gaat met de kijkcijfers. 

Maar u bleef altijd positief. U bleef altijd aangeven dat u voor het programma wilde vechten. U wilde voor het programma door het vuur gaan. 

Ik kan me het interview bij de ‘Wereld Draait Door’ nog wel herinneren. U vond het zichtbaar moeilijk, maar u zat er wel. U stelde uzelf kwetsbaar op. 

U gaf vooral aan dat je voor het programma wilde vechten. 

U zei elke keer dat dit maar een periode was. Ieder programma kent zo’n periode.

Ik kreeg vertrouwen van dat interview. Het interview deed me veel goeds. Ik wist dat het goed zat. Ik vertrouwde erop dat U RTL Late Night er wel weer bovenop kon brengen.

Des te groter was de shock toen u bekend maakte dat u ging stoppen.  Ik wist niet wat ik hoorde toen ik de volgende dag het nieuws bekeek.

Ja, ik moet bekennen dat ik die avond niet naar RTL Late Night heb gekeken. Mijn reden? Ik was moe. Ik ging vroeger naar bed dan normaal.

Maar als ik wakker kon blijven, keek ik altijd naar RTL Late Night. Ik deed dit omdat ik u zo goed vindt. 

U bent een man die zo ontzettend veel warmte uitstraalt. U heeft respect voor de mensen aan tafel en u luistert naar wat uw gasten te zeggen hebben.

U bent niet voor niets ‘Omroepman van het Jaar 2015’ geworden. En u heeft ook niet voor niets de ‘Sonja Barend Award’ geworden. En u heeft ook niet voor niets 2 ‘Zilveren Televisiesterren Man’ in uw bezit. U bent in 2014 zelfs door mensen in uw vakgebied uitgeroepen tot ‘Beste Presentator’.

U mag zo ontzettend trots zijn op deze prijzen. Die krijgt u niet voor niets.

Waar is het mis gegaan? Waarom moet u opeens weg bij RTL Late Night? Ik kan alleen maar redenen bedenken waarom u absoluut niet weg mag gaan bij RTL Late Night.

Social Media.

Social Media heeft u weggestuurd bij RTL Late Night. Er zijn zo ontzettend veel mensen die u via Social Media helemaal de grond in hebben getrapt. 

Deze mensen hebben gewonnen. Ik hoop oprecht dat ze heel blij zijn. Want dan zijn er tenminste nog een paar mensen blij met dit nieuws.

U bent niet degene die deze strijd heeft verloren. Al lijkt het misschien wel zo. Maar u heeft deze strijd niet verloren. U heeft de strijd misschien ook niet gewonnen. Maar het was maar een kwestie van tijd geweest. U was namelijk de strijd aan het winnen.

Maar toch zijn er verliezers in deze wedstrijd. De grootste verliezer is uw werkgever. Zij zijn degene die zich gewonnen hebben gegeven. 

Doordat uw werkgever opgeeft, komt u nu naar voren als de verliezer.

Dit is volkomen onterecht. U bent een doorzetter, een strijder. Ik zou er alles aan doen om u voor mij te laten werken. Maar helaas kan ik niets voor u doen. Ik ben ook maar een eerstejaars Sociaal Werk student met een blog.

U hoeft zich niet te schamen. U hoeft zichzelf niet voor de kop te slaan. U heeft uw best gedaan en dat is alles wat u had kunnen doen. U heeft niet opgegeven. U bent door blijven geven voor iets waar u van houdt. 

Ik zal me niet elk interview herinneren wat u heeft gehouden. Ik zal me niet alle gasten herinneren die u heeft ontvangen. Dat zijn er te veel. U zult je vast wel allemaal onthouden en voor altijd meenemen. 

Maar ik kan u wel vertellen wat ik wel zal herinneren:

Ik zal uw positiviteit  nooit vergeten. Ik zal uw manier van presenteren ook altijd herinneren.

Okay, ik hou hiermee op. Het lijkt nu net of u dood bent. En u bent niet dood. Ik bent springlevend. 

Muziek van de Week.

Een vast onderdeel in mijn blog is dat ik een ‘Muziek van de Week’ kies. Het is een nummer die goed bij het onderwerp past of het is een nummer die voor mij de afgelopen tijd centraal stond. En soms is het een nummer die ik gewoon heel erg tof vind. 

Ik doe altijd een korte introductie voordat ik vertel welk nummer ik heb gekozen. Maar als u de afbeelding aan de zijkant bekijkt, kunt u al zien welk nummer ik heb gekozen.

Zoals u weet, heeft Waylon afgelopen vrijdag bekend heeft gemaakt welk nummer hij gaat zingen tijdens het Songfestival. Dit deed hij door een hele week een aantal nummers te zingen bij ‘De Wereld Draait Door’. In totaal liet hij 5 nummers horen. Afgelopen vrijdag zong hij het nummer waarmee hij Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens het Songfestival.

De ‘Muziek van de Week’ is niet het nummer waarmee hij Nederland gaat vertegenwoordigen. 

Ik heb gekozen voor het nummer die hij zong nadat u bekend had gemaakt dat u zou stoppen bij RTL Late Night.

Waylon droeg dit nummer zelfs een beetje aan u op.

Muziek van de Week:

Waylon – Thanks but no thanks

In bijna 5 jaar tijd heeft u van RTL Late Night  een heel mooi programma gemaakt. Binnenkort gaat u uw 1000steaflevering maken en wanneer u stopt, heeft u 1080x het programma gepresenteerd. 

Het programma gaat volgend seizoen wel door, maar zonder u. 

Ze zeggen altijd dat iedereen te vervangen is. Maar in dit geval bent u niet te vervangen.

U bent RTL Late Night. 

Wanneer mensen denken aan RTL Late Night dan denken ze aan Humberto Tan. 

Wanneer mensen denken aan Humberto Tan dan denken ze aan RTL Late Night.

Ik vind dat er een standbeeld moet komen van u. Ik heb ook al de plek uitgekozen: voor het American Hotel. Voor u een hele bekende plek. 

Ik wens u al het beste in de toekomst. Ik hoop dat al uw dromen waar mogen worden. Ik hoop dat we nog heel erg veel van je mogen horen.

Maar ik wens u eerst nog heel erg veel plezier bij het maken van RTL Late Night. Ik hoop dat u toch nog kunt genieten van het presenteren van RTL Late Night.

Liefs,

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.